Διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της επιχειρηματικότητας πραγματοποιεί ο νέος Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Ανδριανός Μιχάλαρος.

Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι ο Πρόεδρος ΒΕΠ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Ανδρέα Στεφανίδη και τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Αθήνας, Πειραιά και Περιχώρων. Στα πλαίσια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην άρση των αντικινήτρων για την επιχειρηματικότητα, τις δυσκολίες που προκύπτουν από το σκληρό αλλά και ασταθές φορολογικό καθεστώς, εργασιακά θέματα αλλά και κοινές προτάσεις για την ανάκαμψη του οικονομικού κλίματος.

Τόσο ο Πρόεδρος και η Δ.Ε. του ΒΕΠ όσο και οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών αποφάσισαν να προβούν στο εγγύς μέλλον σε κοινές δράσεις για την ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου και, ειδικότερα, των νέων σχετικά με θέματα που αφορούν την τρέχουσα επιχειρηματική καθημερινότητα στην κατεύθυνση συντονισμού των κινήσεων των εκπροσώπων της βιομηχανίας.

Παράλληλα, ο κ. Μιχάλαρος τόνισε την ανάγκη πέρα των διεκδικήσεων από την κεντρική εξουσία να υπάρξει και διαφοροποίηση της σημερινής επιχειρηματικής κουλτούρας ώστε να μπορέσουν οι Έλληνες επιχειρηματίες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να είναι ανταγωνιστικοί στα πλαίσια της παγκοσμιοποιημένης, που επίσης μαστίζεται από την οικονομική κρίση.

Τέθηκαν, επίσης, ζητήματα που αφορούν στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων – μελών του ΒΕΠ, καθώς και ζητήματα, που αφορούν στον νέο επενδυτικό νόμο, το μητρώο επιχειρήσεων αλλά και την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού και απλοποίησης των διαδικασιών χορήγησης αδειών λειτουργίας.

ΒΕΠ: “Χρειάζεται στήριξη της επιχειρηματικότητας”

• Την ουσιαστική στήριξη της επιχειρηματικότητας από τον ΟΑΕΕ.
ζητά με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Ανδριανός Μιχάλαρος.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΒΕΠ με επιστολή του προς τη Διοικητή του Οργανισμού κ. Γεωργία Κωτίδου επισημαίνει, μεταξύ άλλων:

«Είναι δεδομένο ότι η κρίση έχει πλήξει την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα και τα σημάδια ανάκαμψης αργούν να φανούν. Ειδικότερα, στις επιχειρήσεις της επιμελητηριακής Περιφέρειας του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, όπου μεγάλη ώθηση στην τοπική οικονομία, μέχρι πριν από λίγα χρόνια έδινε η ναυπηγική και ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη καθώς πρόκειται για αδρανείς βιομηχανίες πλέον. Στα πλαίσια αυτά ζητούμε καταρχήν την εφαρμογή πιο ευέλικτων μορφών ρυθμίσεων, που θα εξυπηρετούν τους οφειλέτες και θα έχουν ουσιαστικό αντίκρισμα για τα ασφαλιστικά ταμεία και προτείνουμε να αυξηθούν οι δόσεις εξόφλησης των καθυστερούμενων οφειλών σε 60 τουλάχιστον, για ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 5.000 ευρώ, με παράλληλη κατάργηση του ελάχιστου ποσού της δόσης, από 18 δόσεις που είναι σήμερα».

Pireas2day