Την αλλαγή του τρόπου υδροδότησης των άνυδρων νησιών του Αιγαίου με την προώθηση μονάδων αφαλάτωσης και εγκατάλειψη του ξεπερασμένου συστήματος μεταφοράς του νερού με υδροφόρες προωθεί το υπ. Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Όπως προκύπτει από την σχετικά πρόσφατη τοποθέτηση του υπ. Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, στόχος του υπουργείου είναι να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και λειτουργία μονάδων αφαλάτωσης ώστε να σταματήσει η μεταφορά νερού με υδροφόρα πλοία.
Μιλώντας στην ίδια Επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε στο ειδικό χωρατιξικό σχέδιο του 2009 που δεν προχώρησε, προαναγγέλλοντας ότι πρόθεση του υπουργείου του είναι σε συνεννόηση με το υπ. Περιβάλλοντος να το επαναφέρει καθώς, όπως είπε « καθόριζε χρήσεις γης, θέσπιζε όρους δόμησης του παράκτιου χώρου και γενικότερα αντιμετώπιζε πολλές οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες στα νησιά».
Μιλώντας για τη νησιωτική πολιτική ο Κ. Μουσουρούλης είπε απλώς ότι αυτή την στιγμή «δεν υπάρχει»! Και υπογράμμισε πως οι όποιες μεμονωμένες παρεμβάσεις έγιναν κατά το παρελθόν, είχαν σαν στόχο να μειώσουν το κόστος επενδύσεων, παραγωγής και διαβίωσης των κατοίκων, δεν κατάφεραν όμως, να αντισταθμίσουν τις αρνητικές συνέπειες άλλων κλαδικών πολιτικών της κεντρικής εξουσίας και έτσι δεν μπόρεσαν να προσφέρουν λύσεις στο αναπτυξιακό πρόβλημα των νησιών.
Την αλλαγή του τρόπου υδροδότησης των άνυδρων νησιών του Αιγαίου με την προώθηση μονάδων αφαλάτωσης και εγκατάλειψη του ξεπερασμένου συτσήματος μεταφοράς του νερού με υδροφόρες προωθεί το υπ. Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.Όπως προκύπτει από την σχετικά πρόσφατη τοποθέτηση του υπ. Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, στόχος του υπουργείου είναι να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και λειτουργία μονάδων αφαλάτωσης ώστε να σταματήσει η μεταφορά νερού με υδροφόρα πλοία.Μιλώντας στην ίδια Επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε στο ειδικό χωρατιξικό σχέδιο του 2009 που δεν προχώρησε, προαναγγέλλοντας ότι πρόθεση του υπουργείου του είναι σε συνεννόηση με το υπ. Περιβάλλοντος να το επαναφέρει καθώς, όπως είπε « καθόριζε χρήσεις γης, θέσπιζε όρους δόμησης του παράκτιου χώρου και γενικότερα αντιμετώπιζε πολλές οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες στα νησιά». Μιλώντας για τη νησιωτική πολιτική ο Κ. Μουσουρούλης είπε απλώς ότι αυτή την στιγμή «δεν υπάρχει»! Και υπογράμμισε πως οι όποιες μεμονωμένες παρεμβάσεις έγιναν κατά το παρελθόν, είχαν σαν στόχο να μειώσουν το κόστος επενδύσεων, παραγωγής και διαβίωσης των κατοίκων, δεν κατάφεραν όμως, να αντισταθμίσουν τις αρνητικές συνέπειες άλλων κλαδικών πολιτικών της κεντρικής εξουσίας και έτσι δεν μπόρεσαν να προσφέρουν λύσεις στο αναπτυξιακό πρόβλημα των νησιών.
πηγή: portnet
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ