Σφοδρή κριτική κατά του ΤΑΙΠΕΔ ασκεί ο υπουργός Ναυτιλίας αναφορικά με την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ, κατηγορώντας τον ότι αναλαμβάνει δεσμεύσεις που ξεπερνούν τις αρμοδιότητές του. Διαβεβαιώνει, παράλληλα, ότι τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση δεν σκοπεύουν να ξεπουλήσουν το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.
«Ένα είναι βέβαιο. Παρά τους ισχυρισμούς δεύτερης διαλογής, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει να ξεπουλήσει το λιμάνι» τονίζει ο Θοδωρής Δρίτσας, σε συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής». «Είναι γνωστό σε όλους ότι η πώληση των μετοχών της ΟΛΠ ΑΕ δεν ήταν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Προέκυψε ως δεσμευτική υποχρέωση στη συμφωνία με τους δανειστές τον Ιούλιο και ψηφίστηκε στη Βουλή, όπως και όλη η συμφωνία» σημειώνει στη συνέντευξη και συνεχίζει: «Σε εκείνη την ιστορική 17ωρη διαπραγμάτευση, η πίεση για γενικευμένες αποκρατικοποιήσεις ήταν ασφυκτική. Στον τελικό συμβιβασμό περιλαμβάνονται μόνο οι αποκρατικοποιήσεις που είχαν δρομολογηθεί με θεσμικά προβλεπόμενο τρόπο από την προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ εξαιρέθηκαν πολλά, τα οποία πιεστικά απαιτούσαν οι δανειστές».
«Από τις 14 Αυγούστου» συνεχίζει ο Θοδωρής Δρίτσας «δρομολογήθηκε οριστικά η διαγωνιστική διαδικασία. Μεσολάβησαν όμως οι εκλογές του Σεπτεμβρίου και επομένως, αυτονόητα, όλες οι προβλεπόμενες προθεσμίες μετατέθηκαν για έναν μήνα τουλάχιστον. Στο διάστημα αυτό το ΤΑΙΠΕΔ -που έχει την ευθύνη, αλλά μόνο της καθαρά διαγωνιστικής διαδικασίας- αιφνιδιάζει ως… έτοιμο από καιρό. Παρουσιάζει πλήρες σχέδιο αναθεώρησης της Σύμβασης Παραχώρησης και το υπερασπίζεται ως μη επιδεχόμενο αλλαγών, με το επιχείρημα ότι σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο ο διαγωνισμός. Ακόμα και τη δεσμευτική εξαγγελία του πρωθυπουργού για εξαίρεση του παράκτιου μετώπου της Δραπετσώνας δεν την περιλάμβανε! Χρειάστηκαν ημέρες διαβουλεύσεων για να αποκατασταθεί η στοιχειώδης και αυτονόητη αρχή,ότι η κυβέρνηση σε τέτοια θέματα έχει τον πρώτο λόγο. Ήταν φανερό ότι το ΤΑΙΠΕΔ σε αυτό το διάστημα, ως μη όφειλε, είχε αναλάβει δεσμεύσεις πέραν των αρμοδιοτήτων του».