Αυτό που συμβαίνει στους δρόμους του Πειραιά, δεν έχει προηγούμενο. Ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής και με συνηθισμένη πια την απουσία ανδρών της τροχαίας, το μποτιλιάρισμα είναι ατέλειωτο.
Παρασκευή μεσημέρι, ακτή Μιαούλη. Μια διαδρομή τριών λεπτών, από τον Άγιο Νικόλα στον ΟΛΠ μέχρι τον σταθμό του ΗΣΑΠ, οδηγοί την έκαναν σε 1 ώρα κι ένα τέταρτο. Καμία υπερβολή. Φανάρια ασυντόνιστα, αυτοκίνητα να έχουν κλείσει τις διασταυρώσεις, από παντού να προσπαθούν για αναστροφές και τα … γαλλικά να πηγαίνουν σύννεφο.

Και είναι ακόμη αρχή του καλοκαιριού. Κάποιοι λόγω και του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, έφευγαν για διακοπές και αγωνιούσαν αν θα έφταναν έγκαιρα στο λιμάνι για να προλάβουν το πλοίο.
Άραγε τι θα γίνει όταν τα «κύματα» των ταξιδιωτών κατεβαίνουν από όλη την Αττική για τις διακοπές του καλοκαιριού;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη, όπως λένε οδηγοί και τουριστικοί πράκτορες σκέφτονται ακόμη και ακραίες αντιδράσεις όπως αγωγές.

«Το πρώτο πράγμα που μας ρωτούν όσοι έρχονται να βγάλουν εισιτήρια, είναι τι γίνεται με τις μονοδρομήσεις. Πόση ώρα πριν πρέπει να είμαι στο λιμάνι για να μη χάσω το πλοίο, λένε συνέχεια», εξηγεί στο zouglaport πράκτορας στη πλατεία Καραϊσκάκη.

Και συνεχίζει: « έχω ακούσει από ακτοπλοϊκές ότι θα ζητήσουν συνάντηση με τον Δήμο ενόψει του καλοκαιριού. Κάτι πρέπει να γίνει, είτε να γυρίσουμε στο προηγούμενο καθεστώς, είτε να είναι όλη η τροχαία στο πόδι, όλη μέρα. Δεν γίνεται διαφορετικά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας ταξιδιώτης που ήταν «φορτωμένος» και κυριολεκτικά και μεταφορικά, λέει: « είμαι 2 ώρες στο αμάξι. Αυτό είναι που έγινε για καλύτερα; Δεν με βλέπω να πηγαίνω στο νησί το καλοκαίρι από Πειραιά. Μάλλον από Ραφήνα θα φύγω. Αυτό δεν το ξανατραβάω».

Η αλήθεια είναι ότι από τότε που άλλαξε ο οδικός χάρτης της πόλης, οι αντιδράσεις είναι πολλές. Υπάρχουν μέρες που όλα κυλούν ομαλά, αλλά και μέρες όπως η σημερινή, που ουσιαστικά είναι κι ένα test drive για το καλοκαίρι, που η πόλη δεν υποφέρεται!

Η νέα Δημοτική αρχή, κατηγορεί την απερχόμενη ότι όλα έγιναν πρόχειρα και χωρίς τον σωστό σχεδιασμό.

Μήπως πρέπει να αναλάβει και η ίδια δράση; Θα είναι επικεφαλής των Πειραιωτών μέχρι τις επόμενες εκλογές. Μήπως θα πρέπει να καταθέσει το δικό της σχέδιο ώστε να δούμε ποια είναι η καλύτερη λύση;

Πάντως αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ. Το χάος του τίτλου είναι πολύ λίγο, για να περιγράψει αυτό που συμβαίνει.

Το γράφουμε τώρα, γιατί σε λίγο καιρό που θ αρχίσει ο κόσμος να κάνει τις διακοπές του, προσπαθώντας να ξεφύγει από τα χιλιάδες καθημερινά προβλήματά του, δεν χρειάζεται και ο Πειραιάς, ως κόμβος σύνδεσης με τη νησιωτική Ελλάδα, να του κάνει περισσότερη δύσκολη τη ζωή του!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης