Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, είναι αλήθεια ότι προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Ιδιαίτερα δε, όταν έγινε γνωστό ότι ο Γιάννης Μώραλης, έχει τη στήριξη του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.
Ο Γιάννης Μώραλης  θέλει, όπως λέει σε στενούς συνεργάτες του αλλά και στον κόσμο που επικοινωνεί μαζί του «να κάνει ένα άλμα, μια υπέρβαση, μια ανατροπή. Να αναδείξουμε ένα πρόγραμμα που δεν έχει αναδείξει καμία δημοτική αρχή μέχρι τώρα. Έχουμε ανθρώπους έμπειρους ,και πετυχημένους στην ιδιωτική πρωτοβουλία».
Ποιοι είναι όμως αυτοί που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο του Γ. Μώραλη. Εκτός από τον πρόεδρο του Ολυμπαικού Β. Μαρινάκη και τον Πέτρο Κόκκαλη, ορισμένοι από τους υποψήφιους είναι:
Ο Γιάννης Μελάς, Ο Παναγιώτης  Ζερβουλάκος, Κορίνα Λαουλάκου, η τραγουδίστρια Πόπη Αστεριάδη, ο Μιχάλης Κουλιζάκος, ο οικονομολόγος Ηλίας Σκαφιδάς, ο Χριστόφορος Ντίζος, ο Γιάννης Κουβάτσος, ο Παναγιώτης Κυρίμης στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, ο Στέλιος Μπρατσόλης πρόεδρος των ποδοσφαιρικών σωματείων Πειραιά, η Μαρία Μπουκουβάλα, ο Γιάννης Παπαγγελής, η Μαρία Τσακμάκη και ο Γιάννης Αγγελόπουλος. Επίσης στο πλευρό του θα βρίσκονται η πολίυστρια του Εθνικού και Ολυμπιονίκης Σταυρούλα Αντωνάκου, ο μάνατζερ της γυναικείας ομάδας βόλει, Νίκος Μαντούβαλος και ο Γιώργος Δαβάκης.
Στην Κυριακάτικη εκπομπή του Μέγκα Σαββατοκύριακο ο Γιάννης Μώραλης εξήγησε πως όραμά του είναι μέσω των ανθρώπων που είναι επιτυχημένοι στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα, να καταφέρουν να κάνουν τον Πειραιά διεθνές ναυτιλιακό κέντρο. Ένα αντίστοιχο city.
«Δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα με τον Δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο, ούτε και με τον κ. Δρίτσα», λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει:
«Εγώ τους σέβομαι όλους. Το έκανα και στον χώρο της δουλειάς μου, το κάνω και τώρα. Ο κ. Μιχαλολιάκος είναι ένας άνθρωπος που τα τελευταία 35-40 χρόνια αποτελεί πρόσωπο της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Ήταν βουλευτής, υπουργός, τώρα Δήμαρχος. Και σέβομαι και τον κ. Δρίτσα ο οποίος επίσης έχει πάρα πολλά χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στον Πειραιά. Εμείς πιστεύουμε ότι θα είμαστε κάτι διαφορετικό. Κάτι πιο νέο. Δεν θα έχουμε κομματικό χρίσμα».
Όσο περνά ο καιρός, τόσο βέβαια το πολιτικό θερμόμετρο θα ανεβαίνει και θα προστίθενται πιθανά νέα ονόματα στις λίστες των υποψηφίων.
Το ντέρμπι στον Πειραιά λοιπόν ξεκίνησε και αναμένεται … αμφίρροπο! 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης