Το παρασκήνιο μιας πολύ μεγάλης μετεγγραφής, που χάλασε την τελευταία στιγμή, αποκάλυψε ο Κίμωνας Κοκορόγιαννης. Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής και εδώ και χρόνια μάνατζερ αναφέρθηκε στις συζητήσεις που είχε ο Ολυμπιακός με τον Κλοντ Μακελελέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είχαμε συμφωνήσει με τον Μακελελέ, επί Κόκκαλη, να έρθει στον Ολυμπιακό. Είχα πάρει την υπογραφή, αυτού του μεγάλου παίκτη. Ήταν την τελευταία φορά που ήταν ο Λεμονής προπονητής στον Ολυμπιακό, αφού πήγε ο ίδιος και συνάντησε τον Μακελελέ. Στη συνέχεια ήρθε εδώ ο πατέρας του παίκτη μαζί με τον δικηγόρο του. Εγώ ήμουν ο μάνατζερ του παίκτη για τη μεταγραφή.

Συναντηθήκαμε με τον κ. Κόκκαλη στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ και να με συγχωρεί ο κ. Κόκκαλης που τα λέω, κάποτε έπρεπε να ειπωθούν», ανέφερε αρχικά στην εφημερίδα «Φως» και πρόσθεσε: «Είχαμε συμφωνήσει μ’ ένα ποσό πάρα πολύ μεγάλο. Ήταν Τρίτη και είχε κανονιστεί να έρθει στην Αθήνα το Σάββατο για να τελειώσουμε, αλλά ο πατέρας του είδε πόσο τον γούσταρε ο Ολυμπιακός και του άλλαξε τα μυαλά γυρνώντας στο Λονδίνο. Με αποτέλεσμα να ζητήσει στο ήδη πολύ μεγάλο ποσό που είχε συμφωνηθεί, επιπρόσθετα 500.000 ευρώ ετησίως.

Ο Ολυμπιακός είχε συμφωνήσει να του δώσει 3,5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για δύο χρόνια. Συν τα μπόνους πρωταθλήματος και Τσάμπιονς Λιγκ που έβγαιναν επιπλέον μισό εκατομμύριο το χρόνο. Όμως μετά τις νέες απαιτήσεις του παίκτη, δεν ήθελα να εκτεθώ στον Ολυμπιακό και τη ματαίωσα τη μεταγραφή.
Καταλαβαίνεις τι οικονομική ζημιά ήταν για εμένα, αλλά μπροστά στην αξιοπρέπειά μου και την εντιμότητά μου δεν βάζω τίποτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και φυσικά τίποτα δεν βγήκε στις εφημερίδες. Τήρησα τον λόγο μου. Μιλάμε για έναν τεράστιο παίκτη. Αρχηγός της Τσέλσι τόσα χρόνια και αρχηγός της εθνικής Γαλλίας. Τότε έμενε ελεύθερος από την Τσέλσι και μάλιστα όταν χάλασε η μεταγραφή με τον Ολυμπιακό, ανανέωσε με τους Λονδρέζους και έπαιξε ποδόσφαιρο σε Τσέλσι και Παρί Σεν Ζερμέν άλλα τέσσερα χρόνια».

Επιμέλεια: Γιώργος Περράκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης