Και μετά διαμαρτύρονται οι επιχειρηματίες της Πάρου που δεν έχουν την “δουλειά” που θα έπρεπε να έχουν έτσι ώστε να επιβιώσουν και να την βγάλουν και του χρόνου. Και δεν αναρωτιόνται όμως γιατί οι τουρίστες,ξένοι αλλά και Έλληνες προτιμούν την διπλανή Νάξο η οποία εν έτει 2014 “βουλιάζει” στην κυριολεξία από τον κόσμο του καλοκαιριού.
Και συνεχίζουν να τα βάζουν με τις ακτοπλοϊκές εταιρίες που πουλάνε λένε τα εισιτήρια των πλοίων τους πανάκριβα-άσχετα αν υπάρχουν εισιτήρια για όλα τα βαλάντια,-αλλά και με τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ και του ΙΚΑ που δεν τους αφήνουν λένε σε “χλωρό κλαρί”,αφοί απαιτούν την πλήρη εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας που ορίζει ρητά και κατηγορηματικά την εκδοσή αποδείξεων για τα προϊόντα που πουλούν,αλλά και την ασφάλιση όλων των εργαζομένων στα εκατοντάδες Παριανά καταστήματα-κυρίως υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Και συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για τα πάντα αλλά την ίδια στιγμή δεν ακούνε τα χιλιάδες παράπονα των Ελλήνων και ξένων καταναλωτών που πληρώνουν πανάκριβα ότι καταναλώνουν. δηλ. από φαγητό μέχρι και τους καφέδες και τα αναψυκτικά τους.
Και για να λέμε “τα σύκα-σύκα και η σκάφη-σκάφη- αναφερόμαστε στους καφέδες των 4 και 5 ευρώ,και στα αναψυκτικά των 3,5 και 4 ευρώ,ενώ για ένα πιάτο φαγητό ούτε συζήτηση αφοί μια σαλάτα “χωριάτικη”-ο θεός να την κάνει χωριάτικη-μια πατάτες τηγανίτες-ο θεός να τις κάνει πατάτες-μια μερίδα καλαμάρι τηγανητό-κατεψυγμένο παρακαλώ-και 2 παγωμένες μπιρίτσες-όχι bud η Corona-δεν σου φτάνει το 40αρι ενώ τα ίδια εδέσματα στην Νάξο η την Ηρακλειά και την Σχοινούσα στοιχίζουν τα μισά ευρώ και κάτι λιγότερο.
Και συνεχίζουν να διαμαρτύρονται γιατί λένε οι επιχειρηματίες της Πάρου οι αστυνομικοί δεν τους αφήνουν να λειτουργούν τα “διασκεδαστήρια”-μπαρ και τα συναφή καταστήματα- τους μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες,λες και γύρω από αυτά δεν υπάρχουν σπίτια μέσα στα οποία ζουν οικογένειες με γερόντους και παιδιά.
Και συνεχίζουν να διαμαρτύρονται-κυρίως οι επιχειρηματίες της Νάουσας-για τα πάντα χωρίς ποτέ μα ποτέ να αναλογισθούν η ακόμα καλλίτερα να εκλάβουν σοβαρά υπόψιν τους τις συνεχείς εκκλήσεις της αρμοδίας υπουργού τουρισμού Όλγας Κεφαλγιάννη για συγκράτηση των τιμών στα περσινά επίπεδα η ακόμα όπου είναι δυνατόν και μείωση έτσι ώστε η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ να φέρει το ΚΕΡΔΟΣ.
Άλλωστε αυτό είναι και το πρώτο που μαθαίνουν οι φοιτητές των Οικονομικών Πανεπιστημίων της Χώρας,
Αυτοί όμως δεν λένε να το καταλάβουν καθώς κάποιοι εξ αυτών μάλιστα που εκμεταλεύονται και δημόσιες παραλίες του νησιού πουλάνε -κρατηθείτε  παρακαλώ-μια σεσλόνγκ και μια ομπρέλα 14 ολόκληρα ευρώ,δηλ μια τετραμελής οικογένεια που θα θελήσει να κάνει το μπάνιο της και δεν ρωτήσει από την αρχή ΠΟΣΟ ΠΑΕΙ θα πρέπει να καταβάλλει για δημόσιο χώρο παρακαλώ 21 ευρώ ίσως και παραπάνω αν πάρει άλλη μια η δυο ξαπλώστρες.
Και αυτό συμβαίνει στην μέχρι πέρυσι δημόσια παραλία του Αμπελά,όπου κάποιοι επιχειρηματίες νοικιασαν-άραγε πως-από τον δήμο του νησιού την μικρή παραλία έμπροσθεν του μαγαζιού που και αυτό νοίκιασαν από κάποιον ντόπιο ιδιοκτήτη.
Και τώρα πουλάνε όσο θέλουν τις ομπρελοξαπλώστρες τους όσο αυτοί ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ, πιστεύοντας ότι το ψαροχώρι του Αμπελα είναι ο Ορνός και ο Πλατύ Γιαλός της Μυκόνου.
Όμως και στην δημοτική παραλία του ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες που φυσικά είναι περιουσία των δημοτών του νησιού “πουλιούνται” προς 3,5 ευρώ το κομμάτι,ενώ ο καφές της δημοτικής επιχειρησεις στοιχίζει στο πλαστικό ποτήρι 2,5 ευρώπουλα,ενώ η άμμος της παραλίας κοντεύει να μετατραπεί σε μπετόν-αρμέ αφού ουδείς εκ των δημοτικών υπαλλήλων που εργάζονται στην δημοτική επιχείρηση την  επεξεργάζεται με τα ειδικά μηχανήματα που έπρεπε να υπάρχουν.
Και ουδείς εκεί στην δημοτική παραλία ενδιαφέρεται να “βάλει χέρι” στον επιχειρηματία που και αυτός έχει νοικιάσει από τον Δήμο-άραγε από το Λιμενικό Ταμείο-τον χώρο έχοντας εγκαταστήσει ταχύπλοα προς ενοικίαση και τα οποία περνάνε στην κυριολεξία πάνω από τα κεφάλια των λουόμενων αλλά και από τις πλώρες των μικρών καϊκιών-λάντζες-που μεταφέρουν επιβάτες για την δημοτική παραλία.
Και καλά οι δημοτικοί υπάλληλοι αδιαφορούν αλλά και οι Λιμενικοί δεν ξέρουν από δεκάδες καταγγελίες λουομένων τι ακριβώς συμβαίνει με τα ενοικιαζόμενα ταχύπλοα,που βρίσκονται όχι μόνο στην συγκεκριμένη παραλία αλλά και σε πολλές άλλες όπως είναι η Σάντα Μαρία και η Πούντα.
Προτού λοιπόν συμβεί κάποιο μοιραίο γεγονός ας μεριμνήσουν τόσο ο Δήμος της Πάρου που χει την εγκατάσταση τέτοιων επιχειρήσεων όσο και το τοπικό Λιμεναρχείο να εφαρμόσουν τους υπάρχοντες νόμους,που απαγορεύουν την πλεύση ταχυπλόων εντός παραλίων και λουόμενων,αλλά και εντός διαύλου όπου εκτελούνται δρομολόγια μικρών επαγγελματικών καϊκιών. 
Όσο για τις πανάκριβες ομπρελοξαπλώστρες ε και αυτές είναι κύριοι επιχειρηματίες της Πάρου μέρος του προβλήματος της αναδουλειάς που υπάρχει στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων,ενώ καλό θα είναι τα κατεψυγμένα αλιεύματα να μην ξεπαγώνουν εκεί μέσα στο λιμάνι της Νάουσας όπου εκχύνονται πάσης φύσεως ΒΡΩΜΙΕΣ.
Και φυσικά κύριοι
Ο ΝΟΩΝ
ΝΟΕΙΤΟ