Στο ψωμί κρύβονται υπερβολικά μεγάλες ποσότητες αλατιού, το οποίο ενέχει πολλαπλούς κινδύνους για την υγεία, ανακοίνωσαν τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή εννέα στους δέκα Αμερικανούς ενήλικες καταναλώνουν υπερβολικά μεγάλες ποσότητες αλατιού και ο κυριότερος υπαίτιος δεν είναι τα πατατάκια ή το ποπ κορν αλλά οι φέτες ψωμιού.

Το 44% του αλατιού που καταναλώνεται συνδέεται με δέκα τύπους τροφίμων, σύμφωνα με τα Κέντρα. Το ψωμί βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, ακολουθούμενο από το επεξεργασμένο κρέας, την πίτσα, τα πουλερικά, τις σούπες, τα σάντουιτς, το τυρί, τα ζυμαρικά και τα σνακ, όπως τα πρέτσελ- που είναι ένας τύπος ψωμιού- και τα πατατάκια.

Μπορεί μια φέτα ψωμιού να μην περιέχει μεγάλη ποσότητα αλατιού, αλλά πολλές φέτες στη διάρκεια της μέρας αυξάνουν την καθημερινή πρόσληψη αλατιού. Μια μόνο φέτα άσπρου ψωμιού μπορεί να περιέχει μέχρι και 230 μιλιγραμμάρια αλατιού.

Η μεγάλη πρόσληψη αλατιού μπορεί να οδηγήσει στην υπέρταση προκαλώντας έμφραγμα και εγκεφαλικό.

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος

Πηγή: Ygeianews.gr