Μπορεί να καταναλώνεται σχεδόν από όλους τους ανθρώπους και να αποτελεί για μερίδα από αυτούς μοναδική απόλαυση, όμως λίγοι γνωρίζουν για τη συμβολή της στην αποτροπή καρδιαγγειακών επεισοδίων.

Σύμφωνα με αυστραλιανή μελέτη η καθημερινή κατανάλωση και για διάστημα μιας δεκαετίας, 100 γραμμαρίων σοκολάτας, περιεκτικότητας τουλάχιστον 70% σε κακάο, απέτρεψε 70 θανατηφόρα καρδιακά επεισόδια και 15 μη θανατηφόρα σε δείγμα 10.000 ανθρώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σοκολάτα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, ισχυρά, φυσικά αντιοξειδωτικά που μειώνουν το στρες και περιορίζουν τους κινδύνους για καρδιαγγειακές νόσους, καρκίνο και άλλες χρόνιες ασθένειες.

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης