Για εσάς που έχετε πρόβλημα με τη χοληστερίνη ή που η αρτηριακή σας πίεση είναι σε υψηλά επίπεδα, καλό είναι να προσέχετε την κατανάλωση τυριού και να προτιμήσετε για το πρωινό σας άπαχο γάλα ή γιαούρτι.
Και αυτό γιατί και τα λιπαρά είναι πιο αυξημένα αλλά και η περιεκτικότητα σε νάτριο των τυριών είναι μεγαλύτερη, συγκριτικά με τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά.
Τα πιο άπαχα τυριά περιέχουν 4-6 % λίπος ανά 100 γραμμάρια, δηλαδή 2 έως 4 φορές πιο πολύ από 100 γραμμάρια άπαχο γάλα 1,5% λιπαρών.
Αν, παρ’ όλα αυτά, δεν αντέχετε χωρίς να τα καταναλώσετε, καλό είναι αυτό να γίνεται με μέτρο.
Πηγή: diatrofi.gr
Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη