Έρευνες απέδειξαν ότι οι άνδρες που πίνουν μπύρα μπορεί να μειώσουν τις πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη.
Πειράματα έδειξαν ότι η ουσία xanthohumol, ένα μίγμα που παράγεται από τον λυκίσκο της μπύρας, «μπλοκάρει» τη χημική αντίδραση που μπορεί να οδηγήσει σε παρουσίαση καρκίνου.
Άλλωστε η ασθένεια αυτή αντιμετωπίζεται με φάρμακα που δρουν με παρόμοιο τρόπο στον οργανισμό.
Η επικεφαλής της έρευνας Clarissa Gerhausa από το γερμανικό Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο στη Heidelberg, λέει ότι «βρίσκονται στην αρχή αυτής επιστημονικής ανακάλυψης».
Το xanthohumol είναι αντιοξειδωτικό, γνωστό για τις αντικαρκινικές του ιδιότητες. Βρίσκεται ακόμα σε φρούτα και σε μπαχαρικά.