Η κατανάλωση ψαριών τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης κάποιας πάθησης των νεφρών στους διαβητικούς.

Παρότι οι ειδικοί συμβούλευαν όσους πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη να μειώσουν την πρόσληψη πρωτεϊνών (κρέας, ψάρια) για να προστατέψουν τους νεφρούς τους νέα αμερικανική μέθοδος έδειξε ότι δεν παίζει ρόλο η ποσότητα της πρωτεΐνης που καταναλώνει ένας διαβητικός αλλά η πηγή προέλευσής της, δηλαδή αν προσλαμβάνεται από κρέας ή ψάρια.

Η επιστημονική ομάδα που πραγματοποίησε την έρευνα τονίζει επίσης ότι η σύσταση του κρέατος των ψαριών  προστατεύει τους νεφρούς βελτιώνοντας τα επίπεδα σακχάρου και λιπιδίων στο αίμα των διαβητικών ενώ εμποδίζει την εμφάνιση μακροαλβουμινουρίας στους διαβητικούς.