Η Sanofi Ελλάδας συμμετείχε στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμα φορά τον ενεργό ρόλο της στην αντιμετώπιση των πλέον σημαντικών προκλήσεων που επηρεάζουν κοινωνικές ομάδες παγκοσμίως. Κάθε χρόνο, το Delphi Economic Forum συγκεντρώνει ηγετικά στελέχη από τον χώρο της πολιτικής, της οικονομίας και των επιχειρήσεων, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και καινοτόμων ιδεών για βιώσιμες και κοινωνικά υπεύθυνες πολιτικές ανάπτυξης για τη Βόρεια Ευρώπη και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όπως επαναστατικές τάσεις σε θέματα γεωπολιτικής, βιώσιμης οικονομίας, κλιματικής αλλαγής κ.ά.
Στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum, η Laura Gutierrez, Global Head Corporate Public Affairs Sanofi, συμμετείχε ως ομιλήτρια σε πάνελ συζήτησης με θέμα τη σημασία της Διαφορετικότητας, της Ισότητας και της Συμπερίληψης. Η κα Gutierrez υπογράμμισε τη δέσμευση της Sanofi για τη συνεχή ανάπτυξη ενός συμπεριληπτικού εργασιακού περιβάλλοντος, το οποίο εκτός από τους εργαζόμενους, επηρεάζει άμεσα τον τρόπο προσέγγισης και αλληλεπίδρασης της εταιρείας με τους ασθενείς, τους συνεργάτες και τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιείται ανά τον κόσμο.
Επιπλέον, ο Lionel Picard, Γενικός Διευθυντής της Επιχειρησιακής Μονάδας Ειδικής Φροντίδας Sanofi Ελλάδας και Κύπρου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), συμμετείχε ως ομιλητής σε πάνελ συζήτησης με θέμα τα Σπάνια Νοσήματα και τους τρόπους βελτίωσης της πρόσβασης των ασθενών σε θεραπείες, επισημαίνοντας τη δέσμευση της Sanofi να βελτιώνει τις ζωές των ασθενών με Σπάνια Νοσήματα, παρέχοντας βιώσιμες και καινοτόμες θεραπευτικές επιλογές.
Η Laura Gutierrez δήλωσε σχετικά: «Ως μία παγκόσμια εταιρεία Υγείας, έχουμε ευθύνη να συμμετέχουμε ενεργά στη διαχείριση των μεγαλύτερων προκλήσεων παγκοσμίως. Το συνολικό κοινωνικό αποτύπωμα της Sanofi έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός πιο υγιούς και ανθεκτικού περιβάλλοντος, διασφαλίζοντας πρόσβαση χωρίς διακρίσεις».
Από την πλευρά του ο Lionel Picard δήλωσε: «Η επένδυση στην επιστήμη και την καινοτομία για τις Σπάνιες Παθήσεις είναι προτεραιότητα. Παρά τις προκλήσεις, παραμένω αισιόδοξος ότι κινούμαστε προς την επίτευξη ενός κοινού στόχου μεταξύ Πολιτείας και φαρμακευτικού κλάδου, που δεν είναι άλλος από την ενίσχυση ενός παραγωγικού διαλόγου και την προώθηση ενός κοινού σχεδίου δράσης για τις Σπάνιες Παθήσεις στην Ελλάδα. Αυτό θα συμβάλλει στην εξισορρόπηση της ισότητας και της βιωσιμότητας, στην ανάδειξη νέων τεχνολογιών μέσα από το εθνικό σύστημα υγείας και στη βελτίωση της πρόσβασης των ασθενών σε διάγνωση, πληροφορία και θεραπευτικές επιλογές».