Η αντικατάσταση των κορεσμένων λιπαρών με πιο υγιεινές επιλογές μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών επεισοδίων κατά ένα πέμπτο, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα. Το «Harvard Medical School» απέδειξε για ακόμη μια φορά τη διατροφική αξία των πολυακόρεστων λιπαρών, που βρίσκονται συνήθως στα ψάρια και στα φυτικά έλαια. Οι επιστήμονες ανέλυσαν τα αποτελέσματα οκτώ προηγούμενων ερευνών, οι οποίες καλύπτουν συνολικά τις διατροφικές συνήθειες 13.000 ατόμων.

Όπως διαπίστωσαν, η μείωση της κατανάλωσης κορεσμένων λιπαρών, που βρίσκονται στο βούτυρο και στο κρέας, αποτελεί μεγάλο ένδειξη μιας υγιούς δίαιτας. Έτσι, όπως αποκαλύπτει η έρευνα, η αύξηση της κατανάλωσης πολυακόρεστων λιπαρών κατά 5% οδηγεί σε πτώση του κινδύνου καρδιακού επεισοδίου κατά 10%.

Ως προέκταση αυτής της μελέτης, οι επιστήμονες σκοπεύουν τώρα να διερευνήσουν κατά πόσο η αντικατάσταση των κορεσμένων λιπαρών με μονοακόρεστα, όπως το ελαιόλαδο, μπορούν να έχουν παρόμοια αποτελέσματα στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς.