Συνταγή για μπριζόλες από την Ελβετία

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: Περίπου 80 λεπτά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υλικά
– 250 γραμμ. βοδινό κρέας σε μπριζόλες ή 4 μέτριες μοσχαρίσιες μπριζόλες
– 1/4 φλιτζανιού αλεύρι ολικής αλέσεως
– 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
– 2 μέτρια καρότα, σε φέτες
– 1 κιλό βρασμένο ντομάτες
(Μερίδες: 4)

Εκτέλεση

1. Πασπαλίζουμε τις μπριζόλες στο αλεύρι και τις βάζουμε να τηγανιστούν σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με πολύ λίγο ελαιόλαδο.
2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και τις ντομάτες. Εάν το μείγμα φαίνεται στεγνό, προσθέτουμε νερό ή ζωμό από βοδινό κρέας. Ρίχνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
3. Φέρνουμε σε σημείο βρασμού, με το καπάκι, και κατόπιν μειώνουμε τη θερμοκρασία σε χαμηλή. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας, περίπου 1 ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημείωση: Κανονικά, η συνταγή γίνεται με κρέας από ελάφι ή ζαρκάδι, αλλά μπορείτε να την αλλάξετε χρησιμοποιώντας βοδινό. Συνοδεύεται με πουρέ πατάτας, καστανό ρύζι ή νουντλς.

Διατροφικές Πληροφορίες
(ανά μερίδα)

Θερμίδες: 238,1
Λίπος: 2,8 γραμμ.
Χοληστερόλη: 75,5 χιλιοστόγραμμα
Νάτριο: 383,7 χιλιοστόγραμμα
Υδατάνθρακες: 20,9 γραμμ.
Φυτικές ίνες: 3,7 γραμμ.
Πρωτεΐνη: 32,4 γραμμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: SparkPeople

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης