Ζήσης Ψάλλας

Η κατανάλωση μη αλατισμένου χυμού ντομάτας μείωσε την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη LDL σε Ιάπωνες ενήλικες που κινδυνεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Food Science & Nutrition, βρήκε ότι η κατανάλωση μη αλατισμένου χυμού ντομάτας μείωσε την αρτηριακή πίεση και τη LDL χοληστερόλη.

Στη μελέτη, 184 άνδρες και 297 γυναίκες κατανάλωναν όσο μη αλατισμένο χυμό ντομάτας ήθελαν, για ένα χρόνο.

Στο τέλος της μελέτης, η αρτηριακή πίεση σε 94 συμμετέχοντες με προϋπέρταση ή υπέρταση, οι τιμές μειώθηκαν σημαντικά. Κατά μέσο όρο, η συστολική αρτηριακή πίεση μειώθηκε από 141,2 σε 137,0 mmHg και η διαστολική αρτηριακή πίεση μειώθηκε από 83,3 έως 80,9 mmHg.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης σε 125 συμμετέχοντες με υψηλή χοληστερόλη μειώθηκαν από 155,0 σε 149,9 mg / dL.

Αυτά τα ευεργετικά αποτελέσματα ήταν παρόμοια μεταξύ ανδρών και γυναικών και μεταξύ διαφορετικών ηλικιακών ομάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από όσο γνωρίζουμε, η παρούσα μελέτη είναι η πρώτη που διερεύνησε τις επιδράσεις της πρόσληψης προϊόντων ντομάτας σε δείκτες κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων κατά τη διάρκεια ενός έτους και σε ένα ευρύ φάσμα ηλικιών», είπαν οι συγγραφείς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης