Γιατροί εγείρονται

Εκπροσώπηση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Dr. M. Resch

Rehbühlstr. 106

92637 Weiden

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Προς τα μέλη της Bundestag

Προς τον Ομοσπονδιακό Καγκελάριο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας

Platz der Republik 1

11011 Berlin

 

13 Δεκεμβρίου 2021

https://aerzte-stehen-auf.de/

 

Ενημέρωση προς:

 

· τους ομοσπονδιακούς και πολιτειακούς υπουργούς υγείας

· Γραφείο Γερμανικού Συμβουλίου Δεοντολογίας Jägerstr. 22/23. 10117 Berlin

· τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη γερμανική Bundestag

· Γραφείο Τύπου του Ομοσπονδιακού Ιατρικού Συλλόγου, Herbert-Lewin-Platz 1, 10623 Berlin

· Γραφείο Τύπου της Ομοσπονδιακής Ένωσης Νόμιμων Ιατρών Ασφάλισης Υγείας, Herbert-Lewin-Platz 2, 10623 Berlin

· Γερμανικό Πρακτορείο Τύπου, Markgrafenstr. 20, 10969 Berlin

·Προς τα μέσα ενημέρωσης: Die Zeit, Süddeutsche, Welt, Handelsblatt, FAZ, Frankfurter Rundschau, taz, BILD, Neue Züricher Zeitung (NZZ), multipolar,NachDenkSeiten

 

Ανοιχτή επιστολή

Μικρό όφελος και ακόμη ασαφείς κίνδυνοι από τους εμβολιασμούς κατά της COVID-19

 

Αξιότιμοι βουλευτές,

αξιότιμε κύριε Καγκελάριε,

 

Με μεγάλη ανησυχία παρατηρούμε ότι η κοινωνία μας διασπάται σε εμβολιασμένους κατά της COVID και μη εμβολιασμένους  και ότι στους μη εμβολιασμένους ασκείται μία αυξανόμενη πίεση να εμβολιαστούν. Καλούμε την κυβέρνηση να βάλει τέλος σε αυτή τη διάσπαση και όχι μόνο να σταματήσει όλα τα άμεσα και έμεσα καταναγκαστικά μέτρα που στοχεύουν στον εμβολιασμό των μέχρι τώρα ανεμβολίαστων ανθρώπων, αλλά να τα αποτρέψει ενεργά.

Παρακάτω εξηγούμε γιατί κάθε είδους εξαναγκασμός ή πίεση για εμβολιασμό δεν είναι ούτε δικαιολογημένος ούτε ηθικά υπερασπίσιμος.

 

Η αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών για την προστασία από μία σοβαρή επίπτωση της νόσου COVID-19

 

Οι μελέτες για την έγκριση των εμβολίωνκατά της COVID-19 έχουν δείξει σχετική αποτελεσματικότητα του εμβολίου για την πρόληψη της μόλυνσης περίπου 60 έως 95%.Ωστόσο, η παρακολούθηση έγινε μόνο για 10 έως 14 εβδομάδες.Λόγω του σύντομου χρόνου παρατήρησης και του ανεπαρκούς αριθμού συμβάντων, δεν μπορούν να γίνουν αναφορές ούτε σχετικά με τη μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητα ούτε για την πρόληψη σοβαρών παθήσεων ή θανάτων.Εδώ απαιτούνται μελέτες παρατήρησης με εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

 

Ένα σημαντικό παράδειγμα μιας τέτοιας μελέτης είναι μια μεγάλη προσαρμοσμένη μελέτη κοόρτης που διεξήχθη στο Ισραήλ, στην οποία συγκρίθηκαν 596.618 εμβολιασμένα και μη εμβολιασμένα άτομα ως προς τον κίνδυνο νοσηλείας σε νοσοκομείο ή θανάτου λόγω COVID-19.

 

Η σχετική μείωση κινδύνου στα εμβολιασμένα άτομα όσον αφορά τη νοσοκομειακή περίθαλψη ήταν 58%– κάτι που είναι ήδη πολύ μικρότερο από ό,τι υποδεικνύουν οι μελέτες έγκρισης. Ωστόσο, η απόλυτη μείωση του κινδύνου ήταν μόνο 0,025%Αυτό σημαίνει ότι περίπου 4.000 άτομα πρέπει να εμβολιαστούν για να αποφευχθεί μία νοσηλεία σε νοσοκομείο.

 

Όσον αφορά την πρόληψη του θανάτου, ο απόλυτος κίνδυνος μειώνεται με τον εμβολιασμό μόνο κατά 0,0039%. Δηλαδή περίπου 26.000 άτομα πρέπει να εμβολιαστούν για να αποφευχθεί ένας θάνατος από την COVID-19.Η πιθανότητα να προστατεύεται ένα άτομο από τον εμβολιασμό είναι εξαιρετικά μικρή και επομένως πρέπει οπωσδήποτε να σταθμίζεται έναντι των κινδύνων του εμβολιασμού. Στο μεταξύ, πολλές άλλες μελέτες παρατήρησης είναι διαθέσιμες με πολύ παρόμοια αποτελέσματα.

 

Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά των μεταλλαγών του SARS-CoV-2 με την πάροδο του χρόνου

 

Πρόσφατες εργασίες δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine, υπήρξε μείωση στη σχετική αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού από άνω του  90% αμέσως μετά την πλήρη ανοσοποίηση σε περίπου 65% μετά από τέσσερις μήνες.Επιπλέον, η μελέτη τόσο σε εμβολιασμένα όσο και σε μη εμβολιασμένα άτομα τον Ιούλιο του 2021 έδειξε σημαντική αύξηση στις λοιμώξεις από την μετάλλαξη Δέλτα, κάτι που υποδηλώνει ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού όχι μόνο μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, αλλά είναι επίσης χαμηλότερη για την μετάλλαξη Δέλτα.Αναφορές σχετικά με την προστασία από νοσηλεία και θάνατο δεν μπορούσαν να γίνουν σ´ αυτή τη μελέτη, καθώς υπήρχε μόνο μία εισαγωγή στο νοσοκομείο και δεν παρατηρήθηκε ούτε μία περίπτωση θανάτου.

 

Μια πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη κοόρτης από τη Σουηδία δείχνει εντυπωσιακά ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μειώνεται τόσο πολύ μετά από 6 έως 7 μήνες που δεν μπορεί πλέον να γίνεται λόγος για προστασία. Το γεγονός αυτό αντικατοπτρίζεται και στον αυξανόμενο αριθμό εμβολιασμένων ασθενών με COVID που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και μονάδες εντατικής θεραπείας.

 

Ακόμη και η από πολλούς προπαγανδιζόμενη ενίσχυση με τρίτη δόση δεν θα λύσει το πρόβλημα. Η απόλυτη μείωση του κινδύνου για μια σοβαρή εξέλιξη της COVID μετά την ενισχυτική δόση σε μια μελέτη στο Ισραήλ ήταν 0,18% για ασθενείς ηλικίας άνω των 60 ετών με περίοδο παρατήρησης μόνο ενός μήνα. Αντίστοιχες μελέτες σε νεότερα και κατά τα άλλα υγιή άτομα λείπουν παντελώς. Κυρίως, είναι άγνωστο εάν με τον εμβολιασμό και την ενισχυτική δόση αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι νεοεμφανιζόμενες μεταλλάξεις όπως η Όμικρον.

 

Οι κίνδυνοι των εμβολίων κατά της COVID-19

 

Για κανένα φάρμακο ή εμβόλιο δεν έχουν γίνει τόσες πολλές αναφορές σοβαρών, ανεπιθύμητων παρενεργειών και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από τότε που δημιουργήθηκαν οι σχετικές βάσεις δεδομένων όπως για τα εμβόλια κατά της COVID-19.

 

Στην έκθεση ασφαλείας της 20ης Σεπτεμβρίου 2021 του Ινστιτούτου Paul Ehrlich γίνεται λόγος για  περισσότερες από 156.360 αναφορές περιστατικών που σχετίζονται χρονικά με τους εμβολιασμούς κατά της COVID-19 στη Γερμανία. Ο αριθμός των μη αναφερόμενων περιστατικών είναι πιθανώς πολλαπλάσιος. Από τα αναφερόμενα περιστατικά, 1.450 ήταν θανατηφόρα, 15.122 (0,015% όλων των εμβολιασμών) ταξινομήθηκαν ως σοβαρά (απαιτείται εισαγωγή στο νοσοκομείο).

 

Μεταξύ των σοβαρών παρενεργειών των οποίων η πιθανότητα να εμφανιστούν με τον εμβολιασμό είναι υψηλή περιλαμβάνονται η φλεγμονή του καρδιακού μυός και του περικαρδίου (μυο- και περικαρδίτιδα), σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις (αναφυλαξία), η θρόμβωση (πνευμονική εμβολή, εγκεφαλικά, καρδιακά επεισόδια), η έλλειψη αιμοπεταλίων (θρομβοπενία, αιμορραγία) και η παράλυση ολόκληρου του σώματος (σύνδρομο Guillain-Barré).

 

Οι μακροπρόθεσμες συνέπειες των ήδη γνωστών σοβαρών παρενεργειών και άλλων, ακόμη σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητες αρνητικές επιπτώσεις, όπως η εξαρτώμενη από αντισώματα ενίσχυση των φλεγμονωδών διεργασιών σε περίπτωση που επανέλθει η μόλυνση (Antibody-dependent-enhancement [ADE]) και η ανάπτυξη ανοσοσυμπλεγμάτων και αυτοάνοσων ασθενειών που ευνοείται από το τροποποιημένο με νουκλεοσίδιο mRNA των εμβολίων mRNA, δεν μπορούν να προβλεφθούν λόγω των σύντομων χρόνων παρατήρησης.

 

Η μολυσματικότητα των εμβολιασμένων και μη-εμβολιασμένων ατόμων

 

Τρέχουσες μελέτες δείχνουν ότι ούτε το ιικό φορτίο ούτε ο αριθμός των ατόμων στα οποία μεταδίδεται ο ιός διαφέρει μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων. Επομένως, οι εμβολιασμένοι είναι εξίσου μεταδοτικοί όσο και οι ανεμβολίαστοι και μπορούν εξίσου να συμβάλουν στην εξάπλωση της νόσου. Αυτά τα αποτελέσματα επιβεβαιώθηκαν από μια μεγάλη μελέτη πληθυσμού της Δημόσιας Υγείας Αγγλίας (PublicHealthEngland): Τόσο σε μολύνσεις από την παραλλαγή  Άλφα όσο την Δέλτα διαπιστώνονται ίδιες τιμές PCR-Ct σε εμβολιασμένα και μη εμβολιασμένα άτομα.

 

Εμβολιασμός όσων έχουν αναρρώσει

 

Δεν υπάρχει ούτε μία μελέτη αναφορικά με κλινικά σχετικά καταληκτικά σημεία η οποία να δείχνει όφελος από τον εμβολιασμό για όσους έχουν αναρρώσει.

 

Όσοι έχουν αναρρώσει έχουν πολύ χαμηλό κίνδυνο να ξανανοσήσουν και ακόμη μικρότερο κίνδυνο μιας σοβαρής εξέλιξης της νόσου.Σε μια μελέτη από το Κατάρ, ο κίνδυνος υποτροπής εντός ενός έτους σε μη εμβολιασμένα άτομα που έχουν αναρρώσει ήταν 0,37%, ο κίνδυνος σοβαρής νόσου μάλιστα ήταν μόνο 0,001% και δεν υπήρξε ούτε ένας θάνατος. Ακόμη και αν οι υψηλές μειώσεις σχετικού κινδύνου των μελετών εμβολιασμού μεταφερθούν σε μια ομάδα ασθενών που έχουν αναρρώσει, ο NNV, δηλαδή ο αριθμός εκείνων που πρέπει να εμβολιαστούν για να αποφευχθεί μια σοβαρή πορεία της νόσου, είναι πάνω από 100.000.

 

Ισορροπία οφέλους-βλάβης των εμβολίων κατά της COVID-19

 

Κατά την εξέταση της ισορροπίας οφέλους-βλάβης, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ο προσωπικός κίνδυνος ενός ανθρώπου να αρρωστήσει σοβαρά από COVID-19 ή να πεθάνει από τη νόσο. Αυτός ο κίνδυνος καθορίζεται κυρίως από την ηλικία και τις χρόνιες ασθένειες. Μια εργασία συστηματικής ανασκόπησης έδειξε ότι ο κίνδυνος θανάτου από COVID είναι περίπου 10.000 φορές υψηλότερος για άτομα ηλικίας άνω των 80 ετών σε σύγκριση με παιδιά κάτω των 10 ετών. Ωστόσο, αυτός ο παράγοντας πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στις εκτιμήσεις τόσο του οφέλους όσο και της ζημιάς (βλάβης) από τον εμβολιασμό.

 

Τα στοιχεία στην έκθεση ασφάλειας του Ινστιτούτου Paul Ehrlich υποδηλώνουν ότι σοβαρές ανεπιθύμητες παρενέργειες συμβαίνουν περίπου τόσο συχνά στα παιδιά όσο και στους ενήλικες. Η φλεγμονή του καρδιακού μυός είναι πιθανώς ακόμη πιο συχνή σε παιδιά και εφήβους. Επιπλέον, στα παιδιά αυξάνεται ο αριθμός των απαιτούμενων εμβολιασμών για την πρόληψη μιας σοβαρής νόσησης από COVID19 ή ακόμη και ενός θανάτου στο πολλαπλάσιο. Από αυτό συνάγεται το συμπέρασμα ότι το ισοζύγιο οφέλους-βλάβης του εμβολιασμού για παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες είναι πολύ πιθανό να είναι αρνητικό, πράγμα που σημαίνει ότι ο εμβολιασμός προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά παρά προλαμβάνει σοβαρές νοσήσεις COVID. Το πολύ στην περίπτωση των ηλικιωμένων και εκείνων με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσηση, θα μπορούσε να υπερισχύσει μια πιθανώς υπάρχουσα προστατευτική δράση του εμβολιασμού.

 

Η βραχυπρόθεσμη προστασία και οι αρνητικές συνέπειες των ενισχυτικών δόσεων του εμβολιασμού, π.χ. στο Ισραήλ, κάνουν ακόμη και αυτά τα οφέλη να φαίνονται αμφίβολα.
 

Επιπλέον, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι πολλές πιθανές μακροχρόνιες βλάβες που προκαλούνται από τους εμβολιασμούς, λόγω της έλλειψης χρόνου παρατήρησης και της ελλιπούς τεκμηρίωσης δεν είναι ακόμη γνωστές.

 

Για τους λόγους αυτούς, κάθε άνθρωπος πρέπει να αφεθεί να αποφασίσει ελεύθερα υπέρ ή κατά του εμβολιασμού μετά από ειλικρινή και έντιμη ενημέρωσή του για τα οφέλη και τους κινδύνους.

 

 Ένας αμέσως ή εμμέσως υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν μπορεί να δικαιολογηθεί και δεν είναι ηθικά υπερασπίσιμος με βάση τα διαθέσιμα πορίσματα.

 

Συμπέρασμα

 

Το απόλυτο, ατομικό όφελος από τους εμβολιασμούς κατά της COVID-19 είναι οριακό στον μέσο όρο του πληθυσμού.Μπορεί να είναι υψηλότερο για άτομα με υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσησης με COVID19. Ωστόσο, ακόμη και για αυτούς τους ανθρώπους τα εμβόλια ενέχουν άγνωστους ακόμη κινδύνους για αρνητικές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις.

 

Οι νέοι και υγιείς άνθρωποι και ιδιαίτερα τα υγιή παιδιά και οι έφηβοι  πρέπει να αποτρέπονται από τον εμβολιασμό, καθώς οι κίνδυνοι σοβαρών παρενεργειών και μακροπρόθεσμων επιπτώσεων υπερτερούν κατά πολύ των πιθανών οφελών.

 

Ο ισχυρισμός ότι ο εμβολιασμός θα προστατεύσει άλλους ανθρώπους από την COVID-19 είναι, ενόψει του υψηλού αριθμού ασθενών μεταξύ των εμβολιασμένων ατόμων και την έλλειψη διαφοράς στη μολυσματικότητα μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων ατόμων, αδικαιολόγητος και αναξιόπιστος.

 

Ο εμβολιασμός όσων έχουν αναρρώσει δεν έχει νόημα ούτε επιστημονικά ούτε επιδημιολογικά.

 

Για όλους τους παραπάνω λόγους, απαιτούμε

 

την άμεση διακοπή του αποκλεισμού και του περιορισμού των ανεμβολίαστων παιδιών και εφήβων στην κοινωνική συμμετοχή.

 

την άμεση διακοπή της μονόπλευρης πληροφόρησης σχετικά με τον εμβολιασμό που υποβαθμίζει τις πιθανές βλάβες, καθώς και τον τερματισμό του εξαναγκασμού του πληθυσμού για εμβολιασμό.

 

τον άμεσο τερματισμό των διακρίσεων κατά των μη εμβολιασμένων και την άνιση μεταχείριση εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων στη δημόσια ζωή, στην εργασία και στα σχολεία καθώς και τους παιδικούς σταθμούς.

 

την επιστροφή των υπευθύνων λήψης πολιτικών και ιατρικών αποφάσεων στην (επιστημονική) ουδετερότητα, μακριά από την μέχρι τώρα ασκούμενη πολιτική πανικού που συμμορφώνεται με τα λόμπι, που σκοπίμως αγνοεί τα επιστημονικά δεδομένα αλλά και καταπατά τις βασικές ελεύθερες δημοκρατικές αξίες.

 

Ακολουθούν οι υπογραφές 390 Γερμανών γιατρών

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης