Σίγουρα, αν όχι όλοι, τουλάχιστον οι περισσότεροι έχουμε φάει κάποια στιγμή στη ζωή μας ένα χάμπουργκερ ή ένα σάντουιτς με ρευστά υλικά ανάμεσα στα υπόλοιπα, όπως μαγιονέζα/ κέτσαπ/ μουστάρδα. Όπως όλοι γνωρίζουμε, αυτά τα συστατικά έχουν την τάση όπου πέσουν, εκτός του προβλεπόμενου στόχου (κοινώς στόμα), να λερώνουν πάρα πολύ. Πόσο μάλλον δε, όταν είναι και αναμεμειγμένα μεταξύ τους. Η τεχνολογία, όμως, διαφωνεί και μάλιστα έχει βάσιμη διαφωνία που ακούει στο όνομα SWITL – μια δημιουργία της κατασκευάστριας εργοστασιακών εργαλείων Furukawa Kikou.

Αυτό το ρομπότ-καθαριστής καταφέρνει να απομακρύνει από μια επίπεδη επιφάνεια μαγιονέζα χωρίς να αφήσει κανένα περίσσευμα, αλλά και να την επανατοποθετήσει σε άλλη επιφάνεια, καταφέρνοντας αυτό που κανείς άνθρωπος δεν μπορεί: ουδεμία αλλοίωση στον όγκο αλλά ακόμα και το σχήμα του ρευστού υλικού! Η επίδειξη των δυνατοτήτων του SWITL, όπως θα παρατηρήσετε στο παρακάτω βίντεο, συνεχίζεται με πιο «δύσκολή αποστολή», καθώς με ένα κουτάλι αναμειγνύονται αρκετά κέτσαπ – μαγιονέζα. Ουσιαστικά τα υλικά έχουν μετατραπεί σε μια σούπα πλέον, κάτι που δεν αποτελεί κανένα πρόβλημα για το ρομπότ. Απολύτως κανένα περίσσευμα δεν αφήνει το ρομποτικό «χέρι», ενώ σχήμα, υφή και «σουποειδής» κατάσταση παραμένουν ως είχαν, χωρίς καμία αλλαγή. Τι άλλο θα δούμε;

(περισσότερες πληροφορίες: http://pinktentacle.com/2011/03/video-switl-magic-goop-scoop/ )