Αν και οι έξυπνες συσκευές με δυνατότητες άμεσης αγοράς, δεν είναι ακριβώς επαναστατικές, αφού ήδη κυκλοφορούν εδώ και μερικά χρόνια, ωστόσο το Kerv προσφέρει κάτι πολύ πιο καινοτόμο. Το δαχτυλίδι ουσιαστικά λειτουργεί χωρίς σύνδεση σε smartphone, δίνοντας στους χρήστες του μια εμπειρία σύνδεσης με τη χρήση της τεχνολογίας επικοινωνίας κοντινού πεδίου (NFC).
Το Kerv λειτουργεί με το δίκτυο πληρωμών της MasterCard. Οι χρήστες πρέπει να εγγραφούν σε ένα Kerv Virtual λογαριασμό επί πληρωμή της MasterCard, αλλά από τη στιγμή που είναι συνδεδεμένο το δαχτυλίδι, θα μπορεί να λειτουργεί οπουδήποτε στον κόσμο πραγματοποιούνται ανέπαφες πληρωμές της εταιρείας.
Οι υπεύθυνοι του Kerv ισχυρίζονται ότι η συσκευή είναι το πρώτο έξυπνο δαχτυλίδι στον κόσμο με αγοραστικές δυνατότητες, αλλά αντιμετωπίζει προβλήματα από μια άλλη κατασκευάστρια εταιρεία έξυπνων δαχτυλιδιών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, την NFC Ring, το οποίο χρησιμοποιεί επίσης NFC τεχνολογία για να κάνει πληρωμές. Το NFC Ring υποστηρίζει ότι το Kerv χρησιμοποιεί την πνευματική ιδιοκτησία της NFC στο σχεδιασμό του, κάτι που η Kerv αρνείται, φυσικά.
Η ομάδα πίσω από το NFC Ring έχει αποδείξει τις δυνατότητες αγοράς του από πριν, κυρίως μέσω της συνεργασίας της με τη Visa. Η εταιρία έκανε το ντεμπούτο της τεχνολογίας το 2015 και αργότερα έστειλε δαχτυλίδια της σε «κορυφαίους αθλητές» για χρήση στο Ολυμπιακό Χωριό κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο το 2016. Τα NFC δαχτυλίδια είναι σήμερα διαθέσιμα για προ-παραγγελία στην ΕΕ, αλλά θα κυκλοφορήσουν και σε όλο τον κόσμο. Απαιτούν μια συνδεδεμένη συσκευή Android για να λειτουργήσουν, σε αντίθεση με το Kerv.
Ο Philip Campbell, ιδρυτής του Kerv, παραδέχθηκε τη διαφορά μεταξύ των δύο δαχτυλιδιών μέσω email. Είπε ότι η πιο πρόσφατη νομική πρόκληση λαμβάνει χώρα στην αγορά των ΗΠΑ, όπου το Kerv ακόμα δεν έχει παρουσία και δεν σχεδιάζει να επεκταθεί. Ο Campbell είναι βέβαιος ότι η διαμάχη δεν θα είναι ζήτημα για την προώθηση του Kerv.
Πηγή: secnews.gr