Τα νέα τηλέφωνα της Google, Pixel και Pixel XL, έρχονται φέρνοντας καινοτομίες, αλλά και πολλά χαρακτηριστικά που θα διευκολύνουν τους χρήστες στην καθημερινότητά τους.
Πώς διαφέρουν σε σχέση με τα Nexus τηλέφωνα της εταιρείας; Πολλές αλλαγές έχουν να κάνουν με την εξωτερική εμφάνιση, η οποία είναι πιο πλούσια και προσεγμένη, ενώ οι περισσότερες αλλαγές έρχονται στο επίπεδο του software. Τα Google Pixel θα έρθουν με Android Nougat 7.1, αλλά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ενσωματωμένα.
H απάντηση της Google στην Siri είναι ένα από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά των νέων συσκευών της Google. Το Google Assistant είναι πιο εξελιγμένο και ικανό από το voice assistant του Google Now σε άλλα Android τηλέφωνα. Μπορεί να διακρίνει τι βρίσκεται στην οθόνη σας, ώστε να συσχετίσει την ερώτησή σας με αυτό, ενώ μπορεί να συνεργαστεί και με third-party εφαρμογές, όπως το WhatsApp, το Viber και το OpenTable.
Daydream
Τα δύο νέα τηλέφωνα της Google θα είναι τα πρώτα, που θα υποστηρίξουν την πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας, Daydream. Θα μπορείτε να παίξετε VR παιχνίδια και να παρακολουθήσετε video εφαρμογές, όπως το YouTube, το Netflix και το HBO απευθείας μέσω της εμπειρίας εικονικής πραγματικότητας.
Pixel Launcher
Το πρώτο πράγμα που θα δείτε όταν ξεκλειδώσετε τα Pixel και Pixel XL είναι μια νέα αρχική οθόνη, που ονομάζεται Pixel Launcher. Έχει αφαιρεθεί το κουμπί του app drawer, καθώς με ένα απλό swipe της οθόνης προς τα πάνω, μπορείτε να δείτε όλες τις εφαρμογές σας και τα παιχνίδια σας. Η ημερομηνία, η ώρα και ο καιρός βρίσκονται στην πάνω δεξιά γωνία, ενώ πατώντας το G logo της Google απ’ ευθείας σας μεταφέρει στην λειτουργία Search.
Pixel Camera
Η Google ανέπτυξε μια πολύ καλή εφαρμογή, που συνοδεύει την κάμερα των 12 MP, η οποία μάλιστα χαρακτηρίστηκε ως η καλύτερη κάμερα που έχει υπάρξει για smartphone.
Με χαρακτηριστικά όπως white balance control και exposure compensation, αποτελεί μεγάλη βελτίωση σε σχέση με την παλαιότερη cam app για τα Nexus.
Επιπρόσθετα, υπάρχει μια νέα λειτουργία “Smart Burst”, η οποία κάνει capture μια σειρά από συνεχόμενες φωτογραφίες, επιλέγοντας αυτόματα την καλύτερη και πιο καθαρή.
Τέλος, η κάμερα χρησιμοποιεί HDR+, αλλά και “μηδαμινή αργοπορία για το κλείστρο” επιτυγχάνοντας έτσι μέγιστο δυναμικό εύρος για κάθε φωτογραφία.
Απεριόριστος χώρος για φωτογραφίες και 4K videos
Οι αγοραστές των συσκευών Pixel θα λάβουν δωρεάν το Google Photos. Όλες οι φωτογραφίες τους και ακόμα και 4K videos θα αποθηκεύονται αυτόματα και δωρεάν στην αρχική τους ποιότητα στην cloud υπηρεσία της Google.
Επιπρόσθετα, οι συσκευές έχουν ένα σύστημα “έξυπνης αποθήκευσης”. Ακόμα κι αν τελειώσει ο αποθηκευτικός χώρος, αυτόματα θα καθαρίζει η συσκευή τις φωτογραφίες, ελέγχοντας παράλληλα ποιες έχουν αποθηκευτεί στο Google Photos.
24ωρη υποστήριξη
Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τα Pixel phones μπορείτε μέσω του μενού των ρυθμίσεων να ανοίξετε μια συζήτηση με την ομάδα υποστήριξης της Google επί 24ωρου βάσης. Επίσης σας δίνεται η δυνατότητα για screen sharing, ώστε ο υπάλληλος της Google να μπορεί να χειριστεί απομακρυσμένα το κινητό σας για να προβεί σε επιδιορθώσεις.
Εύκολη μετάβαση από άλλο κινητό
Ένα adapter USB-C, που βρίσκεται εντός της συσκευασίας θα βοηθήσει τους χρήστες να μεταφέρουν εύκολα και γρήγορα τις επαφές, τα μηνύματα, τις φωτογραφίες και άλλο περιεχόμενο από την Android/iPhone συσκευή τους στο Pixel.
—
Το Google Pixel έρχεται στις 5 ίντσες, με το Pixel XL να είναι στις 5,5 ίντσες. Τα δύο τηλέφωνα θα έρθουν σε δύο χρώματα (Very Silver, Quite Black), με ένα επιπλέον χρώμα (Deep Blue) να προορίζεται αποκλειστικά για την αγορά των ΗΠΑ. Μια μεγάλη γκάμα από θήκες είναι διαθέσιμες για τις συσκευές με δημιουργίες διαφόρων καλλιτεχνών.
Οι συσκευές είναι διαθέσιμες για προ-παραγγελία σε ΗΠΑ, Αγγλία, Καναδά, Γερμανία και Αυστραλία, ενώ από τις 13 Οκτωβρίου θα μπορούν να γίνουν προ-παραγγελίες και για την Ινδία.
Οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:
Pixel 32GB τιμή – 649 δολάρια
Pixel 128GB τιμή – 749 δολάρια
Pixel XL 32GB τιμή – 769 δολάρια
Pixel XL 128GB τιμή – 869 δολάρια
Ακόμα δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για την ελληνική αγορά, ενώ αναμένουμε νεότερα.
Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης