Του Παύλου Κρούστη

Συσκευή: Meizu M5c

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • Επεξεργαστής: Quad-core 1.3 GHz Cortex-A53 (Chipset: Mediatek MT6737)
  • Οθόνη: 5″ IPS LCD (720 x 1280 pixels / 294ppi)
  • Μνήμη: 2GB RAM // 16GB (εσωτ. αποθ. χώρος) – Επεκτάσιμη μέσω microSD έως 128GB
  • Κάμερα: πίσω: 8 MP // f/2.0 // autofocus, dual-LED (dual tone) flash — εμπρόσθια: 5 MP, f/2.2
  • Μπαταρία: 3000 mAh
  • Λειτουργικό σύστημα: FlyMe 6.0 (Android 6.0)
  • Διαστάσεις: 144 x 70,51 x 8.3 χιλιοστά
  • Βάρος: 135 γραμμάρια
  • Συνδεσιμότητα: 4G, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, hotspot, Bluetooth® 4.1, A2DP, LE, A-GPS, GLONASS, USB microUSB 2.0, USB On-The-Go
  • Χρώματα: Μπλε, Χρυσό
  • Ημ. Κυκλοφορίας: 19 Οκτωβρίου 2017
  • Προτεινόμενη Λιανική Τιμή: 129,00€

Εισαγωγή
Πρώτη επίσημη εμφάνιση της σειράς M της Meizu στην Ελλάδα, με την αντιπροσωπεία, Smart4All, να επανέρχεται στο προσκήνιο, προσδοκώντας μερίδιο στην αγορά των οικονομικών smartphones. Η εισαγωγή έγινε με τη βοήθεια της WIND, καθώς το M5c έως και 20 Νοεμβρίου θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στα καταστήματά της στα 129 ευρώ. Πρόκειται για πολύ φιλική τιμή για ένα τηλέφωνο που έρχεται με τα απαραίτητα για να ικανοποιήσει τη ζήτηση στα entry-level τηλέφωνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορείτε να βρείτε το Meizu M5c στα καταστήματα της WIND, πατώντας εδώ.

H Meizu, που έχει τη βάση της στην Zhuhai στην Κίνα, ιδρύθηκε το 2003 και ειδικεύεται στο σχεδιασμό και την κατασκευή smartphones, που προσφέρουν μια απλή και ιδιαίτερη εμπειρία κινητού για τους χρήστες που αποζητούν κάτι τέτοιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία επεκτάθηκε στην αγορά των smartphones το 2008 και αποζητά την τελειότητα, εστιασμένη στην καινοτομία και στη φιλικότητα προς τον χρήστη. Η παρουσία της Meizu είναι παγκόσμια στο χώρο της κινητής και τα τηλέφωνά της χαρακτηρίζονται από την ελαφριά και άνετη αίσθηση, την premium ποιότητα ήχου, την κάμερα υψηλής ανάλυσης και την ευκολία χρήσης. Η εταιρεία διαθέτει τρεις σειρές, την Note, την MX και την M.

Το M5c είναι το πρώτο από τα τηλέφωνα της εταιρείας που κυκλοφορούν επίσημα στη χώρα μας, ενώ σταδιακά θα κυκλοφορήσουν όλες οι συσκευές της εταιρείας με στόχο να επιτευχθεί κάτι τέτοιο μέσα στο 2018. Ας δούμε όμως το M5c και πώς καταφέρνει να πλασαριστεί αυτό.

Design
Οι γραμμές του M5c είναι αρκετά απλές, αλλά μοιάζει ακριβότερο απ’ όσο είναι πραγματικά. Είναι φτιαγμένο από πολυανθρακικό υλικό, αλλά διαθέτει μια ελαφρώς premium αίσθηση ακόμα και για το υλικό του, ενώ είναι αρκετά άνετο στο χέρι.

Δεξιά είναι τα volume buttons το power, ενώ αριστερά θα βρείτε το SIM card tray. Λείπει ο αισθητήρας αποτυπωμάτων, αλλά έχουμε home button (για την ακρίβεια mBack button). Στο κάτω μέρος, μαζί με το ηχείο, θα βρείτε και το μικρόφωνο, ενώ πάνω έχει 3,5mm audio θύρα. Έχει σαφή όρια και μεγάλα bezels. Γενικά θα λέγαμε έχει την default εμφάνιση Android τηλεφώνου.

Οθόνη
Για την τιμή του δεν περιμέναμε πολλά πράγματα, αλλά παρόλα αυτά η οθόνη είναι ικανοποιητική. Δυστυχώς φαίνεται ότι είναι 720p ανάλυσης, αλλά δεν έχει προβλήματα  με το tracking ή την ανταπόκριση. Τα χρώματα είναι ουδέτερα, ενώ υπάρχουν δυνατότητες ρύθμισής τους. Η φωτεινότητα είναι επίσης ικανοποιητική. Ενώ περιμέναμε κάποια προβλήματα λόγω κατηγορίας, η αλήθεια είναι ότι είναι ιδιαίτερα λειτουργική.

Κάμερα
Προφανώς και πάλι δεν περιμένουμε τον ανταγωνιστή του iPhone X, αλλά μια κάμερα που να κάνει αυτά που πρέπει να κάνει στα 8MP εν έτει 2017. Δεν διαθέτει το καλύτερο ζουμ ή την καλύτερη ευκρίνεια, αλλά η συνολική ποιότητα της βασικής κάμερας είναι καλύτερη απ’ ό,τι περιμέναμε. Σε συνθήκες ιδανικού φωτισμού μάλιστα και τα χρώματα, αλλά και η ευκρίνεια είναι αρκετά καλά.

Δείγμα από την κάμερα του M5c.

Στις επιλογές θα βρείτε αρκετές λειτουργίες, ενώ υπάρχει και beauty mode, αλλά και HDR, φίλτρα και άλλα. Έκπληξη προκαλεί η ύπαρξη Pro mode, που επιτρέπει την παραμετροποίηση του ISO, της αντίθεσης κλπ. Γενικότερα πρόκειται για καλύτερη κάμερα απ’ ό,τι περιμέναμε για την κατηγορία του.

Μπαταρία / Επιδόσεις / Λειτουργικό (UI)
H μπαταρία των 3.000 mAh είναι εξαιρετική και είναι προφανώς ένας τομέας που ενδιέφερε την εταιρεία, καθώς η διάρκεια ζωής κρατά περισσότερο από άλλες μεγαλύτερες μπαταρίες. Κρατά περίπου 2 ημέρες χωρίς φόρτιση με μια μέτρια χρήση.

Οι επιδόσεις του τηλεφώνου δεν αποτελούν το highlight, καθώς διαθέτει μόλις 2GB RAM. Δεν είχαμε πρόβλημα στη χρήση, αλλά φυσικά δεν μπορείτε να κάνετε τα πάντα με αυτό ή να χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα απαιτητικές εφαρμογές. Για τον χρήστη που θα επιλέξει συσκευή σε αυτά τα χρήματα και πάλι ανταπεξέρχεται μια χαρά.

Το λειτουργικό του M5c είναι Android 6.0 μέσω του Flyme OS της Meizu. Πρόκειται για αρκετά διαφορετικό skin σε σχέση με τα συνηθισμένα Android, καθώς θυμίζει ελαφρώς iOS. Το mBack button που αναφέραμε και παραπάνω λειτουργεί ως home, αλλά και ως back button και μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο, καθώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για shortcuts.

Διαθέτει λειτουργίες όπως game mode και kid space (το οποίο μπορείτε να ενεργοποιήσετε αν θέλετε να δώσετε το κινητό στο παιδί σας για παράδειγμα), το οποίο μπορεί να κλειδώσει το τηλέφωνο αν η μπαταρία είναι χαμηλή. Το FlyMe δίνει την ευκολία εκτενούς customization για διαφορετικά κουμπιά που μπορεί να βολέψουν την καθημερινή σας χρήση, όπως για παράδειγμα το SmartTouch button, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με gestures.

Εκδόσεις / Τιμή Διάθεσης
Το Meizu M5c διατίθεται σε μία έκδοση με 2GB RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης έως και 128GB. Πολύ σημαντικό προσόν του είναι οι δύο υποδοχές SIM που έχει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε 2 SIM, είτε 1 SIM και 1 microSD για επέκταση αποθ. χώρου μέσω της υβριδικής δεύτερης θύρας. Επίσης υποστηρίζει δίκτυα 4G.

Συμπέρασμα
H Meizu έρχεται στην Ελλάδα με μια συσκευή που αντιπροσωπεύει απόλυτα την εταιρεία. Μια προσιτή συσκευή που προσφέρει κάτι παραπάνω απ’ όσα υπονοεί η τιμή της και ιδανική για τους μη απαιτητικούς χρήστες και την entry κατηγορία.

Βαθμολογία:  7/10

Η συσκευή μάς παραχωρήθηκε από την WIND για τις ανάγκες του Review.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης