Οι απόψεις των μεγαλο-στελεχών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της τεχνολογίας πάντα είχαν το ενδιαφέρον τους, καθώς περιγράφουν τη μελλοντική εικόνα των τεχνολογικών δρώμενων – πόσο μάλλον όταν αυτές οι απόψεις προέρχονται από τον επικεφαλής (CEO) της μεγάλης Intel (όσοι δεν την γνωρίζουν, είναι εδώ και 35 χρόνια, η de facto εταιρεία ανάπτυξης και παραγωγής κεντρικών τσιπ για PC υπολογιστές, έχοντας μεγάλη διαφορά από τη Νο2 εταιρεία, την AMD). Ο κ. Paul Otellini, λοιπόν, εξέφρασε τις απόψεις του σχετικά με την αγορά των ταμπλετών, των υπερ-φορητών υπολογιστών και, βέβαια, τις ανησυχίες του σχετικά με το Android της Google και την επερχόμενη προσπάθεια της Microsoft που ακούει στο όνομα «Windows 8».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατ’ αρχάς, κατά τον κ. Otellini, η Google και το Android Λειτουργικό Σύστημα που διαθέτει για ταμπλέτες, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανταγωνιστεί το αντίστοιχο iOS της Apple (που βρίσκεται σε όλα τα iPhone και iPad), αν δεν εξαπλωθεί στους χρήστες. Προσοχή: όχι εν γένει εξάπλωση, αλλά εξάπλωση της τελευταίας έκδοσης «4.0» ή αλλιώς γνωστή ως «Ice Cream Sandiwich» του Android, καθώς είναι η μοναδική (κατά τον Paul Otellini), που έχει τα προσόντα να ανταγωνιστεί ευθέως το iOS της Apple.

Παράλληλα, εξέφρασε και την ανησυχία του, ή αν θέλετε, τον προβληματισμό του, σχετικά με τις επερχόμενες ταμπλέτες (όπου αυτή τη χρονική περίοδο, ξεκινά η μαζική παραγωγή τους) που θα φορούν τα νέα Windows 8. Για αυτά τα μελλοντικά προϊόντα, ο κ. Otellini είπε ότι μένει να αποδειχθεί αν θα ξεπεράσουν το τεστ. Ποιο τεστ; Αυτό που αντιμετωπίζουν όλες οι ταμπλέτες: τον ανταγωνισμό απέναντι στο iPad (που είναι αμελητέος) και το αν θα το ξεπεράσουν (κάτι που δεν έχει συμβεί ακόμα).

Ο κ. Otellini, που υπενθυμίζουμε είναι ο CEO της Intel, συνέχισε σχολιάζοντας τη νέα τάση των φορητών PC υπολογιστών, που δεν είναι άλλη, από αυτή των «υπερ-φορητών», αγγλιστί «ultrabooks». Αυτά τα μηχανάκια έχουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ενσωματώσει στοιχεία από τον κόσμο των PC laptop αλλά και από τον κόσμο των ταμπλετών, χωρίς βέβαια να αντικαθιστούν τις τελευταίες συσκευές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «πού» θα οδηγήσουν την αγορά ή/και τους καταναλωτές (τα ultrabook) και ακόμα περισσότερο «αν» θα προσφέρουν κάτι το ουσιώδες στον χρήστη, ώστε να τα προτιμήσει έναντι μιας ταμπλέτας ή ενός κλασικού τύπου laptop, αυτό μένει να αποδειχθεί, καθώς ούτε ο CEO της Intel (που δεν είναι ούτε νεαρός ηλικιακά, ούτε νεο-εισαχθείς στη βιομηχανία, ούτε βέβαια, φανατικός υποστηριχτής κάποιας συγκεκριμένης τεχνολογίας), δεν μπορεί να εκτιμήσει ποια θα είναι η πορεία των ultrabook.

Μια χαρά συγχυσμένη είναι δηλαδή η αγορά, με το κυρίαρχο iPad από την μια και από την άλλη τον ασυμμάζευτο σωρό ποικίλλων, αλλά διόλου μαζικά ανταγωνιστικών ταμπλετών, επίσης τα αμέτρητα διαφορετικά μοντέλα PC φορητών υπολογιστών και τα Apple Macbook Air / Pro και iMac που σαρώνουν με λίαν αυξητικές τάσεις στις πωλήσεις, και τέλος, τα αμέτρητα πια διαφορετικά τηλέφωνα Android (τα Windows Phone είναι τόσο αδιάφορα εμπορικά, οικονομικά και κυρίως χρηστικά, που δεν έχει νόημα η αναφορά τους) που προσπαθούν να πείσουν το καταναλωτικό πλήθος ότι έχουν κάτι καλύτερο (συνολικά) να προσφέρουν έναντι των μόλις δύο επίκαιρων μοντέλων της Apple (iPhone 4 και 4S).

Συγχαρητήρια λοιπόν, στην Google και τις διάφορες κατασκευάστριες εταιρείες που έχουν ταχθεί μαζί της για την τεχνο-ποικιλότητα που μόνο μπερδεύει περισσότερο τα πράματα, «μπράβο» στους κατασκευαστές PC που δεν έχουν πλέον -αποδεδειγμένα- φαντασία, προκαλώντας αυξανόμενη αδιαφορία στους καταναλωτές και βέβαια, τα εύσημα προς την Apple, που τίποτα από όλα τα παραπάνω, έχει καταφέρει να μην την αγγίξει, επηρεάσει, διότι πολύ απλά δεν ευθύνεται για την ύπαρξη αυτής της χαοτικής – ανοργάνωτης κατάστασης.

Περισσότερες πληροφορίες:

http://news.cnet.com/8301-13924_3-57362478-64/intel-ceo-windows-8-tablets-being-queued-up-for-production/

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης