Η Δήμητρα Στασινoπούλου συνεχίζει να μαγεύει με τον φωτογραφικό της φακό, γυρίζοντας πολλές γωνιές του κόσμου. Στις 8 Φεβρουαρίου έστειλε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα εκπληκτικές φωτογραφίες από το πρόσφατο ταξίδι της στα βορειοανατολικά σύνορα της Ινδίας. Τότε έγραφε:
«Αισθάνομαι τόσο πολύ τυχερή που έχω τη δυνατότητα να ταξιδεύω και να ανακαλύπτω μακρινούς τόπους και κυρίως αυθεντικούς τρόπους ζωής, και είναι μεγάλη χαρά για μένα να το μοιράζομαι με τους ανθρώπους που ποτέ δεν θα καταφέρουν να τα δουν. Ιδιαίτερα σε αυτήν την τόσο δύσκολη εποχή που ζούμε».
Η Δήμητρα συνέχισε το ταξίδι της στο ξεχωριστό Ασσάμ, όπου σύμφωνα με την ίδια είναι και ο τελευταίος της σταθμός. Έτσι λοιπόν επανέρχεται με περισσότερο φωτογραφικό υλικό το οποίο έστειλε εκ νέου στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα γράφοντας:
Τo Ασσάμ είναι η μεγαλύτερη από τις επτά αδελφές πολιτείες στο βορειοανατολικό τμήμα της Ινδίας«Ο τελευταίος σταθμός του ταξιδιού μου στην Ινδία, το Δεκέμβριο του 2016 σε μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου.Ανάμεσα στην Ινδία, τη Βιρμανία και το Μπανγκλαντές, τo Ασσάμ είναι η μεγαλύτερη από τις επτά αδελφές πολιτείες στο βορειοανατολικό τμήμα της Ινδίας, που συνδέεται με την υπόλοιπη χώρα μέσω του διαδρόμου Siliguri, μια λωρίδα γης μόλις 22 χλμ, στα βόρεια της Δυτικής Βεγγάλης. Το τοπίο είναι γραφικό και πανέμορφο με το χρυσοπράσινο των ορυζώνων να διαμορφώνει ένα παζλ μαζί με τις απέραντες φυτείες τσαγιού».
Καμία δυτική δύναμη δεν κυβέρνησε αυτή τη γη μέχρι την άφιξη των Βρετανών»Εδώ γίνεται η μεγαλύτερη παραγωγή τσαγιού στην χώρα, που αντιπροσωπεύει σχεδόν το 50% της συνολικής παραγωγής. Το Ασσάμ είναι περήφανα κυρίαρχο για την ταυτότητά του. Παρά τις πολυάριθμες επιδρομές, ως επί το πλείστο από τους μουσουλμάνους ηγέτες, καμία δυτική δύναμη δεν κυβέρνησε αυτή τη γη μέχρι την άφιξη των Βρετανών. Σχετικά απομονωμένο από την υπόλοιπη Ινδία λόγω των έντονων αυτονομιστικών κινημάτων μέχρι πρόσφατα, είναι περιοχή με δύσκολη πρόσβαση, με τις άδειες εισόδου σπάνιες και τους επισκέπτες λιγοστούς».