Το Νησί της Κέρκυρας αποτελεί μία από τις ναυαρχίδες του Ελληνικού τουρισμού και αποτελεί ιδιαίτερα δημοφιλή ταξιδιωτικό προορισμό τόσο το καλοκαίρι όσο και το Πάσχα, που φημίζεται για τις ξεχωριστές παραδόσεις της.

Γεωγραφικά, η Κέρκυρα είναι το βορειότερο και δεύτερο σε μέγεθος νησί του συμπλέγματος των Επτανήσων στο Ιόνιο Πέλαγος και συγκαταλέγεται στα πλέον πυκνοκατοικημένα νησιά της Μεσογείου έχοντας πυκνότητα πληθυσμού 193 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Οι επισκέπτες του νησιού θα βρουν όλους τους τύπους ξενοδοχείων και ενοικιαζομένων διαμερισμάτων ή δωματίων για τη διαμονή τους.

 
Η Κερκυραϊκή κουζίνα φημίζεται για την «παστιτσάδα», το «σοφρίτο», το «μπουρδέτο», τις «μάντολες» και το «παστέλι». Ανάμεσα στα προϊόντα τοπικής παραγωγής είναι το περγαμόντο (για γλυκά κουταλιού και λικέρ), η γραβιέρα και το βούτυρο Κέρκυρας, το λάδι ελιάς και η ρίγανη.

Η πόλη της Κέρκυρας, πληθυσμού 28.185 κατοίκων, με έντονα ενετικά και αγγλο-γαλλικά στοιχεία, προσφέρει σπουδαία αξιοθέατα όπως το Ποντικονήσι, το Κανόνι και το Μον Ρεπό, και αξιόλογα κτίρια: η Αγγλική Αρμοστεία, τα παλαιά ανάκτορα του Ταξιάρχου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου, το μέγαρο Καποδίστρια, το μητροπολιτικό μέγαρο, το σημερινό Δημαρχείο, το μέγαρο της Ιονίου Ακαδημίας. Εξίσου σημαντικό αξιοθέατο, στην περιφέρεια της πόλης, αποτελεί το Αχίλλειο, το παλάτι της βασίλισσας Ελισάβετ. Ο πολιούχος της πόλης είναι ο Άγιος Σπυρίδων, το άφθαρτο σκήνωμα του οποίου αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες ετησίως.

Πληροφορίες από κέρκυρα.net
Βίντεο: airvideos.gr