Στη Β΄ Εθνική υποβιβάστηκαν Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων, με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας.

Ύστερα από μια μαραθώνια συνεδρίαση που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, η Πειθαρχική Επιτροπή αποφάσισε τον υποβιβασμό των δύο ΠΑΕ «δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσης στον βαθμολογικό πίνακα», γεγονός που σημαίνει πως η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός ανεβαίνουν δύο θέσεις και διατηρούνται στην κατηγορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στον Αχιλλέα Μπέο και τον Μάκη Ψωμιάδη επιβλήθηκαν οι παρακάτω ποινές:

α) απαγόρευση εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής,

β) απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ’ όρου ζωής και

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

γ) πρόστιμο 90.000 ευρώ.

Παράλληλα, η πειθαρχική δίωξη για την Καβάλα σχετικά με παραβάσεις του κανονισμού περί ντόπινγκ κηρύχθηκε άκυρη, ενώ ο προπονητής Γιάννης Παπακώστας απαλλάχθηκε όλων των κατηγοριών που τον βάρυναν.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας των θεμάτων και της σοβαρότητας των αποφάσεων είναι το γεγονός ότι η συνεδρίαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής διάρκεσε 16 ολόκληρες ώρες.

Κανονικά η συμμετοχή του…μέχρι νεωτέρας

Καθώς η απόφαση δεν έχει τελεσιδικήσει ακόμα, δε δημιουργείται προς το παρόν πρόβλημα με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου στο Europa League. Ωστόσο, αν η ποινή διατηρηθεί και σε δεύτερο βαθμό, τότε η UEFA αναμένεται να αποφασίσει τον αποκλεισμό της ομάδας του Βόλου από την Ευρώπη. Εξάλλου όπως είχε δηλώσει και ο Πλατινί στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία μπορεί να επιβάλλει ποινές μόνο σε περίπτωση που υπάρξει απόφαση από τα αθλητικά δικαστήρια.

Να σημειωθεί ότι όλες οι ποινές είναι εφέσιμες και εφόσον υποβληθούν σήμερα ή αύριο, τότε μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ θα έχει βγάλει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, την τελική της απόφαση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης