Πλούσιο σε γκολ και θέαμα ήταν το παιχνίδι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Πανιώνιο, το τέλος του οποίου βρήκε τον δικέφαλο του Βορρά να πανηγυρίζει τη νίκη με 4-2 σκορ.

Οι Κάτσε (31΄), Σαλπιγγίδης (50΄), Κατσουράνης (80΄) και Βούκιτς (87΄) πέτυχαν τα τέρματα των γηπεδούχων. Στον αντίποδα οι «κυανέρυθροι» είχαν ισοφαρίσει δύο φορές, με τους Ανδράλα (34΄) και Γουνδουλάκη (63΄ με πέναλτι).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Με στόχο ένα γρήγορο γκολ παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο ο ΠΑΟΚ, προκειμένου να αποκτήσει το προβάδισμα για τη νίκη.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη πήρε από τα πρώτα λεπτά τα «ηνία», αρχίζοντας να πολιορκεί την εστία του Γιαννακόπουλου και απείλησε για πρώτη φορά στο 7′ με την κεφαλιά του Κάτσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 19′ «φλέρταρε» εκ νέου με το γκολ, ωστόσο το φάουλ του Λόρενς δεν βρήκε στόχο, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο πορτιέρο του «ιστορικού» επενέβη σωτήρια σε πλασέ του Σαλπιγγίδη.

Εντούτοις στο 31′ αυτή τη φορά ο γκολίπερ του Πανιωνίου δεν μπόρεσε να αποτρέψει το γκολ, καθώς ο Κάτσε με ένα δυνατό σουτ αρκετά έξω από τη μεγάλη περιοχή έδωσε το προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς.

Βέβαια οι γηπεδούχοι δεν χάρηκαν για πολύ το υπέρ τους σκορ, καθώς στο 34΄ μετά από ωραία προσπάθεια και πάσα του Γουνδουλάκη, ο Ανδράλας νίκησε τον Ιτάνζ και ισοφάρισε σε 1-1, δίνοντας εκ νέου ενδιαφέρον στο ματς.

Έστω κι αν χρειάστηκε να φτάσει στην ανάπαυλα, ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε το σοκ και στο 50΄ πήρε εκ νέου το προβάδισμα, μετά από όμορφο γύρισμα του Ρομπέρ, που έδωσε την ευκαιρία στον Σαλπιγγίδη να σκοράρει με κοντινό σουτ.

Ο Πανιώνιος και πάλι αντέδρασε, έφτασε κοντά στο γκολ στο 59΄, όταν το σουτ του Παντίδου έφυγε μόλις άουτ, για να ισοφαρίσει στο 63΄ με πέναλτι που κέρδισε ο Καμπάνταης από τον Κατσουράνη και αξιοποίησε ο Γουνδουλάκης.

Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη βγήκαν ξανά μπροστά ψάχνοντας ακόμη ένα γκολ, το «άγγιξαν» στο 75΄, όταν ο Σαλπιγγίδης από κοντά νικήθηκε από τον Γιαννακόπουλο, και τελικά τα κατάφεραν στο 80΄ με έναν απίθανο τρόπο.

Η μπάλα μετά από κόντρες μέσα στην περιοχή πήρε ύψος και ο Κατσουράνης με ένα εκπληκτικό ανάποδο «ψαλίδι» την έστειλε στο απέναντι «Γ» της εστίας του Πανιωνίου, πετυχαίνοντας το παρθενικό του γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Τη νίκη του ΠΑΟΚ «σφράγισε» στο 87΄ ο Βούκιτς, στο ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα, με ωραίο σουτ μετά από πάσα του Σαλπιγγίδη.

Κίτρινες: Κατσουράνης – Κουρντί, Κολοβός

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Πέλκας (67΄ Βούκιτς), Ρομπέρ (67΄ Κουμάλο), Σίλντενφελντ, Σαλπιγγίδης, Λίνο (46΄ Φωτάκης), Λόρενς, Κωνσταντινίδης, Κάτσε, Κατσουράνης

Πανιώνιος (Κώστας Παναγόπουλος):
Γιαννακόπουλος, Κούρος, Κολοβός (72΄ Ντούνης), Καμπάνταης (81΄ Οκόγιε), Κουλουχέρης, Αραβίδης, Ανδράλας, Γουνδουλάκης (72΄ Μενδρινός), Κουρντί, Παντίδος, Τόσκας

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης