Συνάντηση με τους εκπρόσωπους του Τύπου είχε το απόγευμα της Πέμπτης αντιπροσωπεία της Super League, προκειμένου να ενημερώσει για τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος που δεν είναι άλλα από την αδειοδότηση των ΠΑΕ, η βία στους αθλητικούς χώρους και η βελτίωση του ποδοσφαιρικού προϊόντος.

Αντί του προέδρου του συνεταιρισμού, Απόστολου Παπουτσάκη (ταλαιπωρείται από ίωση) στη συνάντηση παρέστησαν ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιάννης Μώραλης, ο επιχειρησιακός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Βαγγέλης Πέτσος, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ζήσης Βρύζας, ο Γιώργος Μποροβήλος με την ιδιότητα του αναπληρωτή προέδρου του συνεταιρισμού, ο γενικός διευθυντής, Μιχάλης Αναγνώστου, ο νομικός σύμβουλος, Γιάννης Οικονομάκης και ο σύμβουλος της Λίγκας, Ζώης Σωτηρόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παράγοντες Super League εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους επέλεξαν να μην υποβιβάζονται οι ΠΑΕ που δεν πληρούν τα κριτήρια αδειοδότησης, κατηγόρησαν την Πολιτεία και την αστυνομία ως κύριους υπεύθυνους για τη μάστιγα της βίας, ενώ εστίασαν στα βήματα προόδου που έχει σημειώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο και στη μείωση των κρουσμάτων βίας.

Ο Μιχάλης Αναγνώστου δήλωσε ότι «γνώμονάς μας είναι η βελτίωση του ποδοσφαίρου και η εξυγίανση των ομάδων», ενώ ο Γιώργος Μποροβήλος τόνισε πως «δεν μπορεί το ποδόσφαιρο να αποτελεί αμορτισέρ των προβλημάτων της κοινωνίας.
Ακούγεται ότι το ποδόσφαιρο είναι κρατικοδίαιτο. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει καμία επιχορήγηση. Ούτε ένα ευρώ».

Για το θέμα της βίας η θέση του ήταν πως «είμαστε υπέρ της εφαρμογής νόμων, είμαστε υπέρ της τιμωρίας φυσικών προσώπων, είμαστε υπέρ των συλλήψεων.
Είχαμε μείωση της βίας κατά 70% σε σχέση με την περσινή χρονιά σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ωστόσο δεν μπορεί ο χώρος μας να μένει ανεπηρέαστος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το θέμα της αδειοδότησης ο κ. Μποροβήλος είπε ότι «αν δεν πάρει μια ομάδα αδειοδότηση σίγουρα δεν είναι όσο ανταγωνιστική θα έπρεπε, αλλά δεν θα έχει άλλη επιλογή εκτός από το να συμμορφωθεί.

Δεν λύνει το πρόβλημα αυτή η απόφαση αλλά ήταν η καλύτερη δυνατή», ενώ ο Γιάννης Μώραλης συμπλήρωσε: «Πριν από δύο μήνες ψηφίσαμε με 11-3 ψήφους οι ομάδες που δεν παίρνουν άδεια να πέφτουν και μας ασκούσατε κριτική, λέγοντας ότι είμαστε άσχετοι.

Μετά από δύο μήνες και με τα δεδομένα που είχαμε, αποφασίσαμε να αλλάξει η απόφαση, γιατί με βάση την ενημέρωση της ΕΠΟ 7-8 ομάδες κινδύνευαν να μην αδειοδοτηθούν. Εμείς βλέπαμε το αύριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα υπήρχε πρωτάθλημα χωρίς 7-8 ομάδες; Αποφασίσαμε λοιπόν να αλλάξουν οι κυρώσεις και να εισπράττει η Λίγκα το 20% των συμβολαίων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη. Είπαμε να πάμε ένα χρόνο έτσι και μετά βλέπουμε.  Έχουμε, αν μη τι άλλο, καλή πρόθεση».

Για το σημείο του νέου αθλητικού νόμου που αφορά τις λέσχες των οπαδών, ο Βαγγέλης Πέτσος εκτίμησε ότι «είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά το θέμα είναι η αντικειμενική ευθύνη αυτού που δίνει άδεια στη λέσχη. Να έχουμε ευθύνες, αλλά όχι για ό,τι γίνεται εκτός γηπέδου».

Όπως έγινε γνωστό, έχει δρομολογηθεί τριμερής συνάντηση (Πολιτεία, ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα), προκειμένου να εξεταστεί το πεδίο δράσης των προαναφερόμενων φορέων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης