Με ποινή αποκλεισμού ενός έτους τιμωρήθηκε η Ναντέζντα Όσταπτσουκ, για χρήση απαγορευμένης ουσίας, από τον εθνικό οργανισμό κατά του ντόπινγκ της Λευκορωσίας.

Η 31χρονη σφαιροβόλος αναδείχθηκε νικήτρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, εντούτοις, μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων του ελέγχου, στον οποίο υποβλήθηκε, της αφαιρέθηκε το χρυσό μετάλλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποκλεισμός για τέσσερα χρόνια στον προπονητή της

Η Όσταπτσουκ τιμωρήθηκε με μικρότερη ποινή του προβλεπομένου παραπτώματος (2 χρόνια) μετά την ομολογία του προπονητή της, Αλεξάντερ Γιεφίμοβ, ότι αυτός ήταν που «μόλυνε» το φαγητό της με το απαγορευμένο στεροειδές «metenolone».

«Παραδέχθηκε ότι έβαλε την απαγορευμένη ουσία στο φαγητό της Όσταπτσουκ χωρίς η ίδια να το γνωρίζει, επειδή ανησυχούσε για την αγωνιστική κατάσταση, στην οποία βρισκόταν πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων» δήλωσε ο πρόεδρος της εθνικής επιτροπής αντιντόπινγκ, Αλεξάντερ Βανκάντλο σε συνέντευξη Τύπου.

Η Όσταπτσουκ, από την πλευρά της, αρνήθηκε ότι υπέπεσε σε κάποια παράβαση, αφού, όπως είπε, υποβλήθηκε δύο φορές σε έλεγχο πριν αγωνιστεί στο Λονδίνο και οι εξετάσεις ήταν αρνητικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συνολικά υποβλήθηκα 16 φορές σε έλεγχο από τον Απρίλιο. Θα πρέπει να είναι κάποιος απόλυτα ηλίθιος για να κάνει χρήση ντόπινγκ πριν τον αγώνα και ειδικά με μια στεροειδή ουσία, ενώ γνωρίζει ότι θα υποβληθεί σε έλεγχο, όχι μία, πιθανότατα πάρα πολλές φορές» ειχε δηλώσει η αθλήτρια τον Αύγουστο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βαλερί Άνταμς από τη Νέα Ζηλανδία, που ήταν δεύτερη στον αγώνα του Λονδίνου, επιβραβεύτηκε τελικά με το χρυσό μετάλλιο και διατήρησε τον Ολυμπιακό τίτλο της από το 2008 στο Πεκίνο. Από εκεί και πέρα, το ασημένιο κατέληξε στα χέρια της Ρωσίδας, Εβγκενία Κολόντκο, ενώ το χάλκινο στην Γκονγκ Λιγιάο από την Κίνα.

Διαβάστε επίσης:

Σφαιροβολία: «Ντοπέ» η Όσταπτσουκ, της αφαιρέθηκε το χρυσό μετάλλιο,
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012, 16:15

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης