Ιταλία – Serie A

H Milan είναι η ομάδα που προκρίθηκε απευθείας στους ομίλους του Champions League της επόμενης περιόδου, αλλά όχι μόνο δεν έχασε, αλλά κέρδισε με 2-0 τη Fiorentina, η οποία θα αναγκαστεί να δώσει προκριματικά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Στο 55’ ο Kaka πέτυχε το 1-0, ενώ στο 76’ ο Pato διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αποτελέσματα της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής: Bologna – Catania 3-1, Fiorentina – Milan 0-2, Genoa – Lecce 4-1, Inter – Atalanta 4-3, Juventus – Lazio 2-0, Napoli – Chievo 3-0, Palermo – Sampdoria 2-2, Reggina – Siena 1-1, Roma – Torino 3-2, Udinese – Cagliari 6-2.

Ισπανία – Primera Division

Με αποχαιρέτησε το φετινό πρωτάθλημα της Primera Division η Real Madrid. Οι «merengues» γνώρισαν την ήττα με 2-1 από την Osasuna στο Reyno de Navarra της Pamplona και ολοκλήρωσαν με 78 βαθμούς το φετινό πρωτάθλημα. Στο 11’ ο Higuain άνοιξε το σκορ, ενώ για τους γηπεδούχους τα γκολ πέτυχαν οι Plasil (15’) και Juanfran (60’). Η Real ολοκλήρωσε το παιχνίδι με εννέα παίκτες, λόγω αποβολής των Salgado (56’) και Huntelaar (90’).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αποτελέσματα της 38ης αγωνιστικής: Mallorca – Villareal 2-3, La Coruna – Barcelona 1-1, Atletico Madrid – Almeria 3-0, Valencia – Athletic Bilbao 2-0, Numancia – Sevilla 0-2, Espanyol – Malaga 3-0, Osasuna – Real Madrid 2-1, Santander – Getafe 1-1, Sporting Gijon – Huelva 2-1, Betis – Valladolid 1-1.

Ρωσία – Κύπελλο

Η Cska κατάκτησε το κύπελλο Ρωσίας, αφού κατάφερε να επικρατήσει στον τελικό της διοργάνωσης 1-0 της πρωταθλήτριας Rubin Kazan. Το γκολ που χάρισε τη νίκη στους Μοσχοβίτες σημείωσε στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης o Evgeni Aldonin. Aξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα του Zico, αγωνίστηκε από το 14’ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Pavel Mamaev.

Ολλανδία – Eredivisie

Την έξοδό της στο Europa League της ερχόμενης περιόδου κέρδισε η NAC Breda, η οποία επικράτησε στο Rat Verlegh Stadion 2-0 της Groningen. Τα γκολ σημείωσαν στο 62’ ο Matthew Amoah και στο 86’ Csaba Fehér. Το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων είχε ολοκληρωθεί ισόπαλο 1-1.

Πορτογαλία – Taca de Portugal

Κυπελλούχος Πορτογαλίας είναι η Porto, η οποία επικράτησε 1-0 στον τελικό της Pacos Ferreira. Το μοναδικό γκολ που χάρισε το τρόπαιο στους «Δράκους» σημείωσε στο 6’ ο Lisandro Lopez.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης