Αγγλία – FA Cup

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας πέρασε η Τσέλσι. Οι «μπλε» του Γκούους Χίντινκ επικράτησαν εκτός έδρας 2-0 της Κόβεντρι και «σφράγισαν» το… εισιτήριό τους για τους «4» της διοργάνωσης. Στο 15’ ο Ντρογκμπά άνοιξε το σκορ, ενώ στο 72’ ο Άλεξ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αποτελέσματα: Κόβεντρι-Τσέλσι 0-2, Φούλαμ-Μάντσεστερ Γ. 0-4.

Αγγλία – Premier League

Σε εξ’ αναβολής παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής Σάντερλαντ και Τότεναμ αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με γκολ του Κίεραν Ρίτσαρντσον στο 3′, ενώ για τους “πετεινούς” ισοφάρισε στο 89΄ ο Ρόμπι Κιν. 
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκωτία – Κύπελλο

Με μια τεράστια έκπληξη άνοιξε η αυλαία της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Σκωτίας. Η Σεντ Μίρεν, που είχε χάσει 7-0 από τη Σέλτικ στο πρωτάθλημα, κέρδισε τους «Καθολικούς» με 1-0, χάρη στο τέρμα του Μεχμέτ στο 55’ με πέναλτι και πέρασε στους «4» του θεσμού. Ο Γιώργος Σαμαράς μπήκε στο 74’ σαν αλλαγή στη θέση του Κρόσας.

Τα αποτελέσματα: Σεντ Μίρεν-Σέλτικ 1-0, Ντανφέρμλιν-Αμπερντίν 1-1, Ινβερνές-Φόλκιρκ 0-1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρωσία – Σούπερ Καπ

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν στη Ρωσία, αφού επικράτησε 2-1 της πρωταθλήτριας Ρούμπιν Καζάν στην παράταση, σε αγώνα που έγινε στο «Λουζνίκι». Στο 43’ ο Σεμπέρας άνοιξε το σκορ για την ΤΣΣΚΑ, ενώ στο 62’ ο Σαρόνοφ ισοφάρισε και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο 112’ ο Νεσίντ, ενώ η Ρούμπιν Καζάν έπαιζε από το τέλος του πρώτου μέρους της παράτασης με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Γκοκντενίζ Καραντενίζ.

Γερμανία – Bundesliga

Στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Bundesliga συνεχίζειο να βρίσκεται η Χέρτα. Η ομάδα του Βερολίνου κέρδισε 3-1 εκτός έδρας την Κότμπους με χατ-τρικ του Βορονίν, ο οποίος σκόραρε στο 34′, το 44′ και το 88′. Η Κότμπους είχε ανοίξει το σκορ στο 21′ με τον Κάγκντας.

Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής: Σάλκε-Κολονία 1-0, Μπάγερν-Ανόβερο 5-1, Γκλάντμπαχ-Αμβούργο 4-1, Κότμπους-Χέρτα Βερολίνου 1-3, Χοφενχάιμ-Βέρντερ Βρέμης 0-0, Στουτγκάρδη-Ντόρτμουντ 2-1, Βόλφσμπουργκ-Καρλσρούη 1-0.

Ιταλία – Serie A

Η Γιουβέντους αναδείχθηκε νικήτρια στο ντέρμπι του Τορίνο. Η «Βέκια Σινιόρα» επικράτησε 1-0 της τοπικής ομάδας με γκολ που σημείωσε ατο 81′ ο Τζόρτζιο Κιελίνι. 

Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής: Ρόμα – Ουντινέζε 1-1, Τζένοα-Ίντερ 0-2, Τορίνο-Γιουβέντους 0-1.

Ισπανία – Primera Division

Δεν έβγαλε νικητή το ντέρμπι της Μαδρίτης. Ρεάλ και Ατλέτικο αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ στο 38’ με τον Ντιέγκο Φορλάν. Οι «μερένχες» ισοφάρισαν στο 57’ με γκολ του Χούντελααρ.

Tα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής: Μπαρτσελόνα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-0, Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης