Ο θρίαμβος του ΠΑΟΚ στη Φλωρεντία απέναντι στην Φιορεντίνα (2-3) και η ισοπαλία (1-1) του Ολυμπιακού με τη Γιουνγκ Μπόις στο Φάληρο φέρνουν την Ελλάδα πολύ κοντά στην εξασφάλιση της 14ης θέσης στην κατάταξη της UEFA.

Η Ελλάδα, μετά και τις χθεσινές αναμετρήσεις, παραμένει στη συγκεκριμένη θέση με 26.500 βαθμούς, μπροστά από τη 15η Κροατία (25.250) που δεν την απειλεί, καθώς η μοναδική της εκπρόσωπος, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, έχει ήδη αποκλειστεί. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει στους «32» του Europa League, κάτι που μπορεί επίσης να συμβεί και με τον ΠΑΟΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, η Ελλάδα δεν είναι ακόμη απόλυτα ασφαλής, αφού δείχνουν επικίνδυνες η 16η Αυστρία (24.600), μίας και η Αούστρια με τη Ραπίντ Βιέννης έχουν ελπίδες πρόκρισης στους «32» (αποκλείστηκε ήδη η Σάλτσμπουργκ), αλλά και η 17η Ρουμανία (23.950), που σκαρφάλωσε στη σχετική κατάταξη μετά τις νίκες που πανηγύρισαν Άστρα Γκιούργκιου και Στεάουα Βουκουρεστίου.

Αμφότερες έχουν πιθανότητες να περάσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Στην πρώτη θέση και σε απόσταση από τη δεύτερη Γερμανία (75.498) βρίσκεται η Ισπανία με 96.284 βαθμούς. Η UEFA, από τη σεζόν 2018/19, σχεδιάζει να δώσει τέσσερα απευθείας εισιτήρια στους ομίλους του Champions League στις ομάδες των χωρών 1-4 της κατάταξης, δύο στις χώρες 5-6 και από ένα στις χώρες 7-10.

Ο πρωταθλητής της χώρας που βρίσκεται στην 15η θέση θα ξεκινάει από τον 2ο προκριματικό γύρο, ενώ η 14η του εξασφαλίζει αρχή από τον 3ο προκριματικό. Αν ο κάτοχος του Champions League και εκείνος του Europa League προκριθούν στους ομίλους μέσω των πρωταθλημάτων τους, τότε ο πρωταθλητής Ελλάδας θα συμμετάσχει στα πλέι-οφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης