Η επόμενη μέρα των επεισοδίων στο Πανθεσσαλικό, ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και δυνάμεις της αστυνομίας, λίγο πριν το τέλος του αγώνα του Βόλου με τους «ερυθρόλευκους», βρίσκει ένα στάδιο με εκτεταμένες ζημιές.
Ξηλωμένα καθίσματα, σπασμένοι νιπτήρες στις τουαλέτες αλλά και καταστροφές στο κυλικείο ύστερα από διάρρηξη συνθέτουν το σκηνικό στο στάδιο την επόμενη μέρα μετά την αναμέτρηση. Παράλληλα υπάρχουν καταστροφές που έχουν να γίνει και σε άλλους χώρους εκτός από τις κερκίδες με σκουπίδια, άδεια τενεκεδάκια αναψυκτικών και μπύρας που εκτοξεύτηκαν στο ταρτάν και τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου.
Ζημιές έγιναν και έξω από το Πανθεσσαλικό, καθώς τα επεισόδια συνεχίστηκαν και μετά την εκκένωση του γηπέδου, όπου ζημιές υπέστη ένα περιπολικό, όπως και άλλα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.
Δείτε φωτογραφίες:
Τα επεισόδια ξεκίνησαν από το πέταλο του σταδίου του Βόλου, όπου βρίσκονταν οι οπαδοί του Ολυμπιακού και επεκτάθηκαν και εκτός γηπέδου. Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο Πανθεσσαλικό έκαναν χρήση δακρυγόνων, με την ατμόσφαιρα να γίνεται ασφυκτική.
Ο Δήμαρχος Βόλου Α. Μπέος του και πρόεδρος του ΝΠΣ Βόλος, με ανάρτησή του για τα επεισόδια υποστήριξε ότι η Αστυνομία, «στην προσπάθειά της να επιβάλλει την τάξη και την ηρεμία πυροδοτεί μεγαλύτερες εντάσεις και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις τάξεις των υγιών φιλάθλων».
Αναλυτικά η ανάρτηση:
«Αναμφίβολα τα όσα διαδραματίστηκαν χθες στο Πανθεσσαλικό Στάδιο προκαλούν θλίψη και βλάπτουν πάνω από όλα το ίδιο το ποδόσφαιρο.
Ως Δήμαρχος και απλός φίλαθλος, και όχι ως παράγοντας του ποδοσφαίρου, διερωτώμαι, ωστόσο, για τη συνεχιζόμενη συμπεριφορά της Αστυνομίας που στην προσπάθειά της να επιβάλλει την τάξη και την ηρεμία πυροδοτεί μεγαλύτερες εντάσεις και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις τάξεις των υγιών φιλάθλων, ακόμη και μικρών παιδιών, αλλά και αυτών των ποδοσφαιριστών, που υποφέρουν από την αλόγιστη και γενικευμένη χρήση χημικών και βομβίδων κρότου – λάμψης.
Είναι απογοητευτικό και δεν τιμά την Αστυνομία η αδυναμία της να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μια ολιγάριθμη ομάδα, μια χούφτα φανατικών οπαδών, που κάθε φορά προκαλούν τις εντάσεις, και εν τέλει «τιμωρεί» το σύνολο των φιλάθλων, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε επισημάνει στις συσκέψεις για τα μέτρα ασφαλείας, χωρίς δυστυχώς να εισακουόμαστε. Λύση, επαναλαμβάνω δεν είναι η γενικευμένη χρήση χημικών και κρότου λάμψης
Ελπίζω οι ιθύνοντες να συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι το ποδόσφαιρο είναι γιορτή και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Να το προστατεύουμε και όχι, εκούσια ή ακούσια, να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά εκείνων που προσπαθούν να το υπονομεύσουν και να το υποβαθμίσουν ως μείζον κοινωνικό γεγονός.»
Η αστυνομία σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για περιορισμένη χρήση χημικών, επιβαλλόμενη, ώστε να προστατευτούν τα όργανα τάξης διότι εκτός του ότι δέχτηκαν, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση επίθεση, απειλήθηκε και ένα όχημα της ελληνικής αστυνομίας.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:
“Στο 90ό λεπτό του αγώνα, άτομα, που βρίσκονταν στις κερκίδες του γηπέδου, προσπάθησαν να εισέλθουν εντός του γηπέδου. Oι άμεσες ενέργειες των αστυνομικών, που εκτελούσαν μέτρα τάξης, με την χρήση των ενδεδειγμένων μεθόδων, απέτρεψαν την είσοδό τους.
Αργότερα, μεγαλύτερη ομάδα ατόμων, έξω από το γήπεδο, κινήθηκε απειλητικά κατά αστυνομικών -εκσφενδονίζοντας αντικείμενα (πέτρες και φωτοβολίδες ευθείας βολής)- με αποτέλεσμα να απειληθεί η σωματική ακεραιότητα των οργάνων της τάξης και να προκληθούν ζημιές σε υπηρεσιακό λεωφορείο της ΕΛ.ΑΣ.
Αστυνομικοί, χρησιμοποιώντας τα απαραίτητα μέσα -περιλαμβανομένης της περιορισμένης χρήσης χημικών στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου- τους απώθησαν, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από το σημείο και να μην επεκταθεί η ένταση, ενώ πραγματοποιήθηκαν 16 προσαγωγές.
Στη διάρκεια των ελέγχων πριν την έναρξη του αγώνα συνελήφθησαν 6 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και βεγγαλικών, καθώς και για κατοχή ναρκωτικών”.