Άδικη για τους ποδοσφαιριστές χαρακτήρισε ο Λάκης Σημαιοφορίδης την απόφαση της ΕΠΟ, να απαγορεύσει τις προσφυγές παικτών για διεκδίκηση δεδουλευμένων έως τις 30 Ιουνίου.
Με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν νομικός έκανε λόγο για πρόχειρη απόφαση και έθεσε ζήτημα ηθικής τάξης, καθώς, όπως είπε, η Ομοσπονδία δεν ζήτησε τη γνώμη των άμεσα εμπλεκομένων, δηλαδή των ποδοσφαιριστών.
«Δεν είναι δυνατόν να λαμβάνονται αποφάσεις που τροποποιούν τους κανονισμούς με τέτοιον τρόπο. Ελήφθη μια απόφαση με προχειρότητα. Πήρε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ μια απόφαση για αναστολή ως τις 30/6 της ισχύος του άρθρου για τις προσφυγές ποδοσφαιριστών. Τι γίνεται, όμως, με τις οφειλές που δεν εντάσσονται χρονικά στο πρόβλημα του κορωνοϊού;», αναρωτήθηκε.
«Το θέμα αφορά κυρίως τις μικρές κατηγορίες, καθώς οι ποδοσφαιριστές εκεί έχουν να πληρωθούν μήνες. Αυτή η διάταξη τους απαγορεύει το δικαίωμα να προσφύγουν μέχρι τις 30 Ιουνίου. Τι κάνει, λοιπόν, ένας ποδοσφαιριστής που έχει να πληρωθεί έξι μήνες;», πρόσθεσε.
«Η διάταξη μπορούσε να είναι πιο συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη ως προς τους παίκτες που έχουν λαμβάνειν χρήματα πριν τον Μάρτιο. Να μπορούσαν τουλάχιστον αυτοί να προσφύγουν. Η διάταξη αυτή προστατεύει τους εργοδότες και αδικεί τους εργαζόμενους. Και κάποιος αδαής το καταλαβαίνει» ανέφερε ακολούθως ο κ. Σημαιοφορίδης.
Όπως επισήμανε στη συνέχεια, «μπαίνει και το διαδικαστικό ζήτημα στη μέση. Έγινε συζήτηση με τους εμπλεκόμενους, εργοδότες και εργαζόμενους, πριν ληφθεί η απόφαση; Υπάρχει ζήτημα ηθικής τάξης για μένα. Οι κανονισμοί διαμορφώνονται μετά από συζητήσεις με τους ενδιαφερόμενους και όταν οι ενδιαφερόμενοι συμπλέουν η ΕΠΟ απλά αρκείται στο να επικυρώνει τη συμφωνία».
Καταλήγοντας επισήμανε: «Είναι αδιανόητο για μένα να μην εκπροσωπούνται στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι, όπως λέμε, είναι οι πρωταγωνιστές. Από την άλλη πλευρά, και οι παίκτες ακολουθούν τα τελευταία χρόνια μια καθοδική πορεία σε ό,τι αφορά την προάσπιση των δικαιωμάτων τους και είναι λυπηρό αυτό».