Τον πολύ έντονο προβληματισμό του κατέθεσε μέσω ανακοίνωσής του την Τρίτη (20/10) ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) για το γεγονός πως δεν έχει ξεκινήσει ακόμη το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας (Super League 2), τη στιγμή που σε όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει ήδη δράση στις αντίστοιχες κατηγορίες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ:
«Το ημερολόγιο δείχνει σήμερα 20 Οκτωβρίου 2020 και πλέον συμπληρώθηκαν 222 ημέρες από την 12η Μαρτίου 2020, οπότε και ανακοινώθηκε η διακοπή των πρωταθλημάτων της Super League 2 και της Football League, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Έκτοτε πέρασαν 7 και πλέον μήνες, όμως ακόμη δεν ξεκίνησαν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων για τη σεζόν 2020/21, αφού η σέντρα για τη 2η τη τάξη επαγγελματική κατηγορία μετατέθηκε, και… βλέπουμε, για την 1η Νοεμβρίου, ενώ για την 3η μία εβδομάδα μετά. Δηλαδή σχεδόν 8 μήνες ύστερα από το τελευταίο επίσημο παιχνίδι.
Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και μπούμε τελικά στο γήπεδο, θα πρέπει ως τα μέσα του Μαΐου να ολοκληρωθεί η χρονιά, αφού ακολουθεί η τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Τι σημαίνει αυτό; Συμπιεσμένο πρόγραμμα, συνεχείς αναμετρήσεις κι έξτρα επιβάρυνση για τους ποδοσφαιριστές. Προφανώς κανέναν δεν απασχολεί.
Επειδή ορισμένες φορές τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ο ΠΣΑΠ σας παραθέτει έναν πίνακα όπου αναγράφεται σε ποια αγωνιστική βρίσκεται το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, κατά σειρά όπως κατατάσσονται στη βαθμολογία της UEFA.
Απλά να αναφέρουμε ενδεικτικά πως στο Μαυροβούνιο που κατέχει την 50η θέση έχει ήδη συμπληρώσει την 11η αγωνιστική του, ενώ η Ανδόρα που υπολείπεται 36 θέσεων της Ελλάδας θα αρχίσει στις 25 Οκτωβρίου, δηλαδή νωρίτερα από εμάς. Ισως ακόμη και στο μικρό κρατίδιο να έχουν καλύτερη οργάνωση από εμάς. Διαφορετική εξήγηση δεν υπάρχει, αφού οι “ειδικές συνθήκες” λόγω Covid 19 δεν υφίστανται μόνο στην πατρίδα μας αλλά ταλαιπωρούν ολόκληρη την υφήλιο.
Τι συμπέρασμα προκύπτει; Γίνεται εμφανές πως δεν είστε ικανοί ακόμη και για το πιο απλό που είναι η έναρξη του πρωταθλήματος.
Συνέπεια αυτού είναι ο ποδοσφαιριστής, που μάλιστα αγνοείται και απουσιάζει από τη λήψη των αποφάσεων, θα κληθεί κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Μάλιστα στην προκειμένη περίπτωση αναφερόμαστε σε όσους εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες και αμείβονται, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, με βασικό μισθό».