Ο Πλατανιάς ήταν ο μεγάλος κερδισμένος του κρητικού ντέρμπι με αντίπαλο τον ΟΦΗ, το οποίο διεξήχθη το Σάββατο στα Περιβόλια, για την 16η αγωνιστική της Super League.

Οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς καλύτεροι (είχαν και δύο δοκάρια) από τον αντίπαλό τους και κατάφεραν να μετουσιώσουν την ανωτερότητά τους σε γκολ στο 84ο λεπτό, παίρνοντας έτσι τη νίκη με 1-0 σκορ και παράλληλα το πολύτιμο «τρίποντο». Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης το σημείωσε ο Τετέ.

TΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πλατανιάς μπήκε πιο ορεξάτος στο παιχνίδι και είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς: στο 11ο λεπτό από εκτέλεση κόρνερ στο 11΄, ο Μπανανά έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Λόρια.

Η «απάντηση» του ΟΦΗ πάντως ήταν άμεση, καθώς οι Ηρακλειώτες απείλησαν με το σουτ του Μπανούση στο 22΄ που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ολιμπά.

Το παιχνίδι δεν είχε άλλες φάσεις στα πρώτα 45 λεπτά. Αντίθετα, πολλά λάθη και εκνευρισμός διακατείχαν τις περισσότερες προσπάθειες των παικτών και των δύο ομάδων, οι οποίες πήγαν «άσφαιρες» στ’ αποδυτήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πλατανιάς είδε το δοκάρι του Λόρια να του στερεί το γκολ στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (48΄), όταν μετά το σουτ του Τετέ μέσα από την περιοχή η μπάλα βρήκε τη ρίζα της δεξιάς δοκού του γκολκίπερ των Ηρακλειωτών και στη συνέχεια έφυγε πλάγια.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν το «πάνω χέρι», απειλώντας στο 63’ και 64’ με τα σουτ των Τόρες και Κουλιμπαλί, οι οποίοι είδαν τον Λόρια να αποκρούει και στις δύο περιπτώσεις σωτήρια.

Στο 75΄ λίγο έλειψε ο ΟΦΗ να προηγηθεί κόντρα στη ροή του αγώνα, καθώς ο Μπανανά, στην προσπάθειά του να γυρίσει τη μπάλα στον Ολιμπά, έβαλε περισσότερη δύναμη απ’ όσο χρειαζόταν και χωρίς να έχει δει το συμπαίκτη του ότι βρισκόταν εκτός εστίας, «φλέρταρε» με το αυτογκόλ της χρονιάς (πρόλαβε ο Ολιμπά πάνω στη γραμμή κι απομάκρυνε).

Πάντως εννέα λεπτά αργότερα αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη στα Περιβόλια, καθώς οι ερυθρόλευκοι των Χανίων μετέτρεψαν την ανωτερότητά τους σε γκολ.

Έπειτα από την προσωρινή απόκρουση του Λόρια στην κεφαλιά του Κουλιμπαλί, ο Τετέ πήρε το «ριμπάουντ» κι από κοντά «έγραψε» το 1-0, βάζοντας την υπογραφή του στη νίκη της ομάδας του, η οποία μπορεί να αποδειχθεί σημαντική στη μάχη της παραμονής, δεδομένου ότι τέτοια ματς σαν το σημερινό θεωρούνται… εξάποντα.

Πλατανιάς-ΟΦΗ 1-0

Γκολ: 84′ Tετέ (Πλατανιάς)

Κίτρινες: Μπανούσης (ΟΦΗ), Τετέ (Πλατανιάς) Μερεμπασβίλι (ΟΦΗ), Αντελέγιε (ΟΦΗ)

Δοκάρια: 11′ Μπανανά (Πλατανιάς), 48′ Τετέ (Πλατανιάς)

Πλατανιάς (Χριστόπουλος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Ιτούα, Μπανανά, Ζαραδούκας, Τετέ, Αγκιλέρα (23′ λ.τ Μαχαμάτ), Τζίλβαν Γκόμεζ, Τσουράκης, Μιλούνοβιτς (78′ Μενδρινός), Τόρες (65′ Ναζλίδης).

ΟΦΗ (Γκατούζο): Λόρια, Στάθης, Αντελέγιε, Μπανούσης (86′ Ροβίθης), Μιλιάζες, Μακρής, Λαμπρόπουλος, Μεϊτέ, Φερνάντεθ, Μερεμπασβίλι, Πετρόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Ένταση στα Περιβόλια,
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014, 18:46

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης