Ο Ολυμπιακός χωρίς να ικανοποιήσει σε ακόμα ένα παιχνίδι με την απόδοσή του, επιβλήθηκε με 2-0 σκορ του Πανιώνιου την Τετάρτη στο «Καραϊσκάκη», για την 15η αγωνιστική της Super League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Πειραιώτες ήταν ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος πέτυχε και τα δύο τέρματα του ματς, στο 36′ και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτό το «τρίποντο» οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τους 30 βαθμούς και πλέον είναι στο -1 από τον πρωτοπόρο, ΠΑΟΚ, ο οποίος δοκιμάζεται την Πέμπτη στους Ζωσιμάδες κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σάββας Θεοδωρίδης  βράβευσε τον Αριέλ Ιμπαγάσα για την προσφορά του στον Ολυμπιακό.

Αυτός ο αγώνας αποτελεί το «κύκνειο άσμα» στην λαμπρή καριέρα του Ερίκ Αμπιντάλ, αφού ο Γάλλος αμυντικός έχει αποφασίσει να «κρεμάσει» τα παπούτσια του, όπως επιβεβαίωσε και ο Μίτσελ μετά τη λήξη του αγώνα.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πανιώνιος ήταν πολύ καλά στημένος στον αγωνιστικό χώρο και, παίζοντας το παιχνίδι των αντεπιθέσεων, «καρδιοχτύπησε» τους Πειραιώτες πριν ο Μήτρογλου σκοράρει για δεύτερη φορά, σφραγίζοντας τη δύσκολη νίκη της ομάδας του.

Η ομάδα του Μίτσελ είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων από την αρχή της αναμέτρησης, ωστόσο δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Πανιωνίου.

Έτσι ο κόσμος των Πειραιωτών, που πήγε στο φαληρικό γήπεδο για να παρακολουθήσει το εν λόγω ματς έπρεπε να περιμένει περισσότερα από 20 λεπτά για να δει από την ομάδα του κάποια αξιόλογη φάση.

Πιο συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο 23ο λεπτό, όταν ο Μήτρογλου έστρωσε την μπάλα στον Μποτία μέσα στην μικρή περιοχή του Πανιώνιο, αλλά αυτή, αφού πρώτα κόντραρε στον Τασουλή, στη συνέχεια κατέληξε στην αγκαλιά του Παπαδόπουλου.

Ένα λεπτό αργότερα οι Πειραιώτες είχαν ακόμα μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία: ο Τσόρι έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μήτρογλου είχε πάρει θέση στο δεύτερο δοκάρι, ωστόσο η κεφαλιά του ήταν άστοχη.

Η τρίτη ευκαιρία των «ερυθρόλευκων» στο ματς αποδείχθηκε… φαρμακερή για τον Πανιώνιο, δεδομένου ότι μετουσιώθηκε σε γκολ.

Σκόρερ του Ολυμπιακού ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος στο 36΄ μετά την πρώτη κεφαλιά του Σιόβα (σ.σ.: πέρασε στο ματς στο 28’ στη θέση του Μποτία που τραυματίστηκε), έπειτα το κόρνερ του Ντομίνγκες, από κοντά έκανε το 1-0 για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ίδιο ήταν το σκηνικό του ματς και στο δεύτερο μέρος, με τους γηπεδούχους να έχουν τα «ηνία», κυκλοφορώντας την μπάλα, χωρίς όμως να έχουν φαντασία στην επίθεση.

Έτσι η οπισθοφυλακή του «ιστορικού» κατάφερνε να καθαρίζει εύκολα τις επικίνδυνες φάσεις μπροστά από την εστία του Παπαδόπουλου, που απειλήθηκε για πρώτη φορά στο β’ μέρος στο 69ο λεπτό.

Πρωταγωνιστής αυτής της ευκαιρίας για τους Πειραιώτες ήταν ο Μήτρογλου, ο οποίος δεν κατάφερε να κάνει από κοντά την προβολή μετά την κεφαλιά του Εντινγκά, με αποτέλεσμα να διατηρηθεί το «εύθραυστο» 1-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να πληρώσει το γεγονός ότι δεν είχε «καθαρίσει» το ματς νωρίτερα, ωστόσο σε αυτή τη φάση φώναξε «παρών» ο Ρομπέρτο, ο οποίος αντέδρασε σωστά στο κοντινό σουτ του Γιάννου.

Ο Ολυμπιακός έκανε εύκολα λάθη, ειδικά στη μεσαία γραμμή του και ο Πανιώνιος συνέχισε να ψάχνει στην «κόντρα» το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης, με αποτέλεσμα η γκρίνια στις κερκίδες να γίνεται ολοένα και πιο έντονη.

Μάλιστα στο 83’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν ακόμα μια ευκαιρία για το 1-1, αφού το σουτ Μασούρα «έγλυψε» το αριστερό δοκάρι του Ρομπέρτο.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα (90+1΄) ο Ντοσεβί βρήκε τον Μήτρογλου μέσα στην περιοχή του Πανιώνιου και ο τελευταίος με ωραία κίνηση άδειασε τον αμυντικό και με πλάσε «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας του.

Ολυμπιακός-Πανιώνιος 2-0

Γκολ: 36′, 90+1′ Μήτρογλου

Ολυμπιακός (Mίτσελ): Ρομπέρτο, Μαζουακού, Μποτία (28′ λ.τ. Σιόβας), Αμπιντάλ, Ελαμπντελαουΐ, Μανιάτης, Εντινγκά, Κασάμι (87′ Φορτούνης), Τσόρι, Αφελάι (62′ Ντοσεβί), Μήτρογλου.

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης):
Παπαδόπουλος, Τασουλής, Παντίδος, Οικονόμου, Αργυρόπουλος (62′ Ιμπαγάσα), Μπουμάλ, Μασούρας (84′ Σμυρλής), Σιώπης (75′ Mπούζας), Μητρόπουλος, Πάνος, Γιάννου.

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης