Ανατροπή δεδομένων υπήρξε στην υπόθεση της Κέρκυρας για τη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ, η οποία είχε κριθεί ως εικονική.

Παρά το γεγονός ότι στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League οι Φαίακες είχαν δικαιωθεί η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισε με ψήφους 3-0 τον υποβιβασμό του συλλόγου από τη Super League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχική εισήγηση  της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ήταν υπέρ της αποβολής της Κέρκυρας από το πρωτάθλημα αφού είχε κρίνει πως η μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ ήταν εικονική.

Εν συνεχεία, όπως προαναφέραμε η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League αποφάσισε υπέρ των Φαιάκων, με την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ να στέλνει όμως τον συλλογο του Ιονίου στη δευτερη τη τάξει ποδοσφαιρική κατηγορία.

Ο μεγάλος κερδισμένος της συγκεκριμένης υπόθεσης, που θα πάρει τη θέση της Κέρκυρας στη Super League φαίνεται ότι θα είναι ο Λεβαδειακός και όχι ο Aπόλλωνας Σμύρνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Kι αυτό γιατί από τη στιγμή που δεν είχε επικυρωθεί η βαθμολογία της Super League για τις θέσεις από την 6η και κάτω, η ομάδα της Βοιωτίας είναι αυτή που θα πάρει την 14η θέση, αν και αγωνιστικά ήταν 15η. Αυτό σημαίνει ότι η Κέρκυρα θα γίνει η 4η ομάδα που θα ακολουθήσει τη Νίκη Βόλου, τον ΟΦΗ και τον Εργοτέλη στην Football League.

Όσον αφορά το αίτημα του Απόλλωνα Σμύρνης να πάρει τη θέση της Κέρκυρας, αυτό δεν είχε τύχη καθώς, λόγω της εκκρεμοδικίας, δεν είχε επικυρωθεί η βαθμολογία της Super League. Αυτό θα γινόταν μόνο αν είχε επικυρωθεί η βαθμολογία και από την 6η θέση και κάτω.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ συνεκδικάζοντας τις εφέσεις της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, του Υπεύθυνου Ασκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων κ. ΠΑΝ.ΚΑΡΡΑ και της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ κατά της υπ΄αριθμ. 244/28-7-2015 απόφασης της ΠΕ/S.L. και της ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗ, με την υπ΄αριθμ. 67/7-8-2015 απόφασή της δέχεται τυπικά και κατ΄ ουσίαν αυτές.

Εξαφανίζει την προσβαλλόμενη δι΄ αυτών 244/2015 απόφαση της ΠΕ/SUPER LEAGUE. Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση. Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗ την πειθαρχική ποινή της αποβολής από το Πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015. Διατάσσει την απόδοση των παραβόλων στη ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ και στην ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ.

Επίσης, με την υπ΄αριθμ. 66/7-8-2015 απόφασή της δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ κατά της από 21-7-2015 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της FOOTBALL LEAGUE και της ΠΑΕ ΓΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης