Ιδιαιτέρως ταραγμένες είναι οι σχέσεις των διοικούντων την Παρί Σεν Ζερμέν, με τον Κιλιάν Εμπαπέ. Τα δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού Τύπου φέρουν τον νεαρό παγκόσμιο πρωταθλητή δυσαρεστημένο με την διοίκηση των πρωταθλητών Γαλλίας, σε σημείο μάλιστα, που γίνεται ευθέως λόγος για επιθυμία του Εμπαπέ, να λύσει το συμβόλαιό του το ταχύτερο δυνατό.
Όπως υποστηρίζει η δικηγόρος, Τατιάνα Βασίν, η οποία ειδικεύεται στο αθλητικό δίκαιο, ο νεαρός επιθετικός θα μπορούσε να δικαιούται να «σπάσει» το συμβόλαιό του, εάν αποδειχθούν οι ισχυρισμοί της ιστοσελίδας «Mediapart».
«Κάθε συμβαλλόμενο μέρος που δεσμεύεται από σύμβαση εργασίας υπόκειται σε υποχρέωση πίστης που ισοδυναμεί με την υποχρέωση καλής πίστης που υπάρχει σε όλες τις συμβάσεις. Αυτή η υποχρέωση απαιτεί ο εργαζόμενος, όπως και ο εργοδότης, να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του προς τον άλλο με δίκαιο τρόπο και προφανώς χωρίς να βλάπτει τον άλλον. Οι επαγγελματίες παίκτες συνδέονται με τον σύλλογό τους με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου. Αυτό το είδος σύμβασης μπορεί να ακυρωθεί, μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως σοβαρό παράπτωμα. Εάν αποδεικνυόταν και αποδιδόταν στον εργοδότη, επομένως στον σύλλογο, κατά τη γνώμη μου θα ήταν αρκετά σοβαρό για να δικαιολογήσει μια αθέτηση συμβολαίου», σχολίασε στο «RMC Sport», η Βασίν.
Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, μεταξύ του 2018 και του 2019, η διοίκηση της Παρί Σεν Ζερμέν έδωσε εντολή σε μια υπηρεσία επικοινωνίας, προκειμένου να αρχίσει… επιχειρήσεις αποσταθεροποίησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εναντίον ορισμένων από τους παίκτες της, συμπεριλαμβανομένων του Μπαπέ, μελών της διοίκησης και των μέσων ενημέρωσης.
Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στην Μπαρτσελόνα, όταν προς το τέλος του 2017, ο Γιόζεπ Μπαρτομέου είχε υπογράψει συμβόλαιο με την εταιρεία «I3 Ventures» για παρακολούθηση στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και για… επιθετικές εκστρατείες εναντίον ορισμένων μελών του συλλόγου, με την βοήθεια μιας «στρατιάς» ψεύτικων λογαριασμών. Εδώ, όμως, υπάρχει μια αισθητή διαφορά. Η εταιρεία «Digital Big Brother (DBB)», που προσέλαβε η Παρί Σεν Ζερμέν, λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο με εκατοντάδες λογαριασμούς που χρησιμοποιούνται από ανθρώπους.
Αυτή η μέθοδος στοχεύει να δώσει αξιοπιστία σε αυτούς τους λογαριασμούς όπως οι Paname Squad, Lana PSG ή Ultra Attitude. Με τη βοήθεια πληροφοριών που κυκλοφορούν εσωτερικά από τον σύλλογο, διογκώνουν το κοινό τους και τον αριθμό των ακολούθων τους. Ως εκ τούτου, μέσω της έρευνας που διεξήγαγε η Mediapart, προκύπτει ότι έγιναν εκστρατείες εναντίον του Αντριέν Ραμπιό, ο οποίος εκείνη την εποχή δεν ήθελε να ανανεώσει το συμβόλαιό του, ενώ στο «στόχαστρο» βρέθηκε και ο Κιλιάν Εμπαπέ.
Τον Μάιο του 2019, κατά την διάρκεια απονομής των βραβείων της UNFP, ο νεαρός παγκόσμιος πρωταθλητής είχε τονίσει με νόημα: «Νιώθω ότι ίσως είναι καιρός να έχω περισσότερες ευθύνες. Ελπίζω να είναι στην Παρί Σεν Ζερμέν, θα ήταν με μεγάλη χαρά. Ή ίσως θα είναι κάπου αλλού».
Σημειώνεται, ότι μέσα ενημέρωσης, όπως η «Mediapart» και η «Équipe», έγιναν επίσης στόχος της Παρί ΣΖ, όπως ακριβώς συνέβη, με την πρώην φίλη του Νεϊμάρ, η οποία κατηγόρησε τον Βραζιλιάνο για βιασμό, ή ακόμα και αυτός ο οπαδός που χαστούκισε ο Νεϊμάρ στον τελικό του κυπέλλου Γαλλίας, μετά την ήττα από την Ρεν το 2019. Από την έρευνα, αποκαλύπτονται επίσης αριθμοί τηλεφώνου, ενώ προκύπτει και διαδικτυακή παρενόχληση. Το χειρότερο από όλα αυτά, είναι ότι το τμήμα επικοινωνίας του συλλόγου της γαλλικής πρωτεύουσας, με -τότε- επικεφαλής τον Ζαν Μαρσιάλ Ριμπές, επέβλεπε αυτόν τον «στρατό των τρολ», καθώς υπήρξε για επτά χρόνια, ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Νασέρ Αλ Κελαϊφί.