Δεν στέφθηκε με επιτυχία η προσπάθεια της Ελλάδας να πετύχει την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Κι αν για τη «γαλανόλευκη» το 1-1 στην έδρα της Ισπανίας ήταν επιτυχία δεν ισχύει το ίδιο με την ισοπαλία με αυτό το σκορ που παραχώρησε στη Γεωργία στο γήπεδο της Τούμπας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση, κι έτσι δεν μπορεσε να πάρει το τρίποντο, σε ένα παιχνίδι που απειλήθηκε ακόμη και με ήττα.

Η ομάδα του Φαν΄τ Σιπ προηγήθηκε στο 76′ με το αυτογκόλ του Κακαμπάτζε, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι σκόραραν και δύο λεπτά αργότερα, αυτή τη φορά στη σωστή εστία, με τον Κβαρατσκέλια, φεύγοντας με τον βαθμό από τη Θεσσαλονίκη.

 

 

Το παιχνίδι είχε μοιρασμένη αγωνιστική και εδαφική υπεροχή και η Γεωργία αποδείχτηκε δύσκολος αντίπαλος απέναντι στην Ελληνική ομάδα. Η ομάδα του Φαν’τ Σιπ ήταν νευρική και άτεχνη και με αργές επιθέσεις προσπαθούσε να βρει δρόμο προς την αντίπαλη εστία. Όταν μάλιστα έγινε αυτό στο 76′ δεν κατάφερε να διατηρήσει το υπέρ αυτής αποτέλεσμα για περισσότερο από δυο λεπτά.

Στο 8′ η ελληνική ομάδα πλησίασε απειλητικά την εστία της Γεωργίας. Ο Φορτούνης πάσαρε στον Γιαννούλη στην περιοχή, αυτός έκοψε για τον Τζόλη, αλλά το πλασέ του κατέληξε λίγο πάνω από το δοκάρι.

Στο 28΄ η αντίπαλός μας είχε την καλύτερή της φάση όταν ο Κβαρατσχέλια «κύκλωσε» την αμυντική γραμμή της Ελλάδας από αριστερά, έφτασε δεξιά, σούταρε από καλή θέση, αλλά πρόλαβε να αποκρούσει ο Τζαβέλλας και να σταματήσει την προσπάθεια του Γεωργιανού ποδοσφαιριστή, αποσοβώντας έναν πολύ σοβαρό κίνδυνο.

Στο πρώτο ημίχρονο η ελληνική ομάδα έπαιξε ένα προβλέψιμο ποδόσφαιρο, χωρίς επιθετικές εμπνεύσεις και ελάχιστες ολοκληρωμένες πρωτοβουλίες, που έδωσαν στην Γεωργία να πάρει πρωτοβουλίες και σαν φιλοξενούμενη να δημιουργήσει προϋποθέσεις ευκαιριών, έστω και λίγων.

Στην επανάληψη με δυο νέα πρόσωπα η εθνική, τον Λημνιό αντί του Τζόλη και τον Μαυρία από το 42′ αντί του τραυματία Μπακάκη, έδειξε και πάλι το γνωστό προβλέψιμο και ορισμένες στιγμές φλύαρο ποδόσφαιρο, χωρίς ταχυδύναμη και αγωνιστική αυτοπεποίθηση.

Στο 68′ ο Βλαχοδήμος απέκρουσε σωτήρια ένα πολύ ωραία χτυπημένο φάουλ από τον Αμπουρτζάνια, που πέρασε την μπάλα πάνω από το τείχος και απείλησε την ελληνική εστία προσωρινά.

Στο 76′ η εθνική μας προηγήθηκε με ανέλπιστο τρόπο. Ο Λημνιός έκανε τη σέντρα και ο Κακαμπάτζε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ανενόχλητος από μια στραβοκλωτσιά.

Εντούτοις το γκολ αυτό δεν έμελλε να το χαρεί η ελληνική ομάδα περισσότερο από δυο λεπτά. Στο 78΄ ο Κβαρατσέλια πέρασε τον Μαυρία και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βλαχοδήμου ισοφαρίζοντας (1-1).

Και αν για το γκολ αυτό της ισοφάρισης ο Βλαχοδήμος φέρει μέρος της ευθύνης ο Έλληνας τερματοφύλακας στο 86′ αποσόβησε έναν σοβαρό κίνδυνο, αποκρούοντας σε κόρνερ ένα επικίνδυνο σουτ στην εστία του.

Το παιχνίδι λίγο αργότερα οδηγήθηκε στην ολοκλήρωση του μετά την τρίλεπτη καθυστέρηση που κρατήθηκε και οι δυο αντίπαλοι πήραν από έναν βαθμό, που σε συνοπτικές γραμμές μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο καθώς η Γεωργία δεν υστέρησε έναντι της εθνικής μας η οποία σε αρκετές περιπτώσεις ήταν υποτονική και χωρίς έμπνευση.

Κίτρινες: Φορτούνης, Παπαδόπουλος, Γιακουμάκης, Ζέκα, Αμπουρτζάνια, Κιταϊσβίλι,

Ελλάδα (Τζον Φαν΄τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Μπακάκης (42′ Μαυρίας), Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Γιαννούλης, Ζέκα, Μπουχαλάκης (87′ Σιώπης), Φορτούνης, Μπακασέτας (70′ Μασούρας), Τζόλης (46′ Λημνιός), Παυλίδης (70′ Γιακουμάκης).

Γεωργία (Βίλι Σανιόλ): Λορία, Κακαμπάτζε, Ντβάλι, Κάσια, Γκιορμπελίτζε, Κανκάβα, Αμπουρτζάνια (74′ Κβίλια), Λομπχανίτζε (84′ Τζιγκαούρι), Κιταϊσβίλι (84′ Κβεκβεσκίρι), Κβαρατσχέλια, Ζιβζιβάτζε (63′ Κβιλιτάλια).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:

1. Ισπανία 7 (6-3)

2. Σουηδία 6 (4-0)*

3. Ελλάδα 2 (2-2)*

4. Γεωργία 1 (2-4)

5. Κόσοβο 0 (1-6)*

* Ελλάδα, Σουηδία και Κόσοβο έχουν ένα ματς λιγότερο.