Με πρωταγωνιστή τον Ναπολεόνι, που σκόραρε δύο φορές στο 47’ και το 93’, ο Ατρόμητος επικράτησε 2-1 του ΠΑΟΚ στην «Τούμπα», σε παιχνίδι για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, κι έφτασε τους 10 βαθμούς, όσους και ο «Δικέφαλος». Οι Περιστεριώτες ανέβηκαν στην πρώτη θέση, αφού υπερτερούν στην ισοβαθμία. Ο ΠΑΟΚ είχε προηγηθεί στο 33΄ με το Σαλπιγγίδη.

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ

Ο Ατρόμητος με νίκη επί του Αστέρα στο Περιστέρι θα κατακτήσει την πρώτη θέση στα πλέι οφ και θα πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, άσχετα με το τι θα γίνει στο ματς, ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο παιχνίδι το πρώτο καλό σουτ έγινε στο 8’ από τον Βούκιτς, που έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν γρήγορος, όμως οι πολλές καλές στιγμές έλειψαν. Στο 33’ ο ΠΑΟΚ βρήκε τον τρόπο να ανοίξει το σκορ.

Από το λάθος του Ράντμαν, μετά το αδύναμο σουτ του Ολίσε, ο γκολκίπερ του Ατρόμητου απόκρουσε προσωρινά και στο «ριμπάουντ» ο Σαλπιγγίδης από πολύ κοντά με προβολή έκανε το 1-0.

Στο διάστημα αυτό οι Περιστεριώτες δεν απείλησαν ουσιαστικά την εστία του Γλύκου, ο οποίος λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου 45λεπτου μπλόκαρε το απευθείας φάουλ του Σουμπίνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ατρόμητος κατάφερε να ισοφαρίσει με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Από την κάθετη του Ουντόντζι στο 46΄ και το υποδειγματικό πλασέ του Ναπολεόνι το ματς ήρθε στα ίσια (1-1) και απέκτησε νέο ενδιαφέρον. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι μέχρι το 70ο λεπτό κι απείλησαν με το Σαλπιγγίδη στο 63΄, όταν απέτυχε να να πλασάρει από την ασίστ του Ολίσε.

Από κει και πέρα, όμως, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους κι έχασαν κλασικές ευκαιρίες για να φτάσουν νωρίτερα στο «τρίποντο». Στο 75΄ το φοβερό σουτ του Σουμπίνιο μέσα από την περιοχή βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου, ενώ πέντε λεπτά μετά, από λάθος έξοδο του Γλύκου και μακρινό γυριστό σουτ του Μπρίτο η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και σταμάτησε ξανά στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 81΄ ο Ναπολεόνι έφυγε από κανονική θέση κι ενώ ήταν έτοιμος να πλασάρει η φάση διακόπηκε με ανύπαρκτο οφσάιντ. Στο 89΄ ο Γλύκος είπε «όχι» στο γωνιακό σουτ του Ουντότζι.

Τελικά «αποδόθηκε δικαιοσύνη» στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Ναπολεόνι έφυγε από κανονική θέση και με δύσκολο σουτ νίκησε το Γλύκο (2-1).

ΠΑΟΚ – Ατρόμητος 1-2 (Nova 2)

Γκολ: 33′ Σαλπιγγίδης – 47′, 90’+ 3′ Ναπολεόνι

Κίτρινες κάρτες:
Σταφυλίδης

Κόκκινες κάρτες:


ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης):
Γλύκος, Αποστολόπουλος, Σταφυλίδης (79΄ Λόρενς), Βούκιτς (55΄ Γιώργος Γεωργιάδης), Ρομπέρ, Σαλπιγγίδης, Λίνο, Φωτάκης (69΄ Αθανασιάδης), Κατσουράνης, Κουμάλο, Ολίσε.

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος):
Ράντμαν, Σκόνδρας, Ουντότζι, Φυτανίδης, Καραγκούνης (58΄ Μπρίτο), Νάστος, Ιγκλέσιας (70΄ Μπάλλας), Δημούτσος, Λαζαρίδης, Σουμπίνιο (82΄ Πίτου Γκαρσία), Ναπολεόνι.

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης