Στη δεύτερη βαθμολογική του απώλεια στο πρωτάθλημα υποχρεώθηκε ο Ολυμπιακός, ο οποίος έμεινε στο 0-0 με τον Ατρόμητο στο γήπεδο του Περιστερίου. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δοκάρι στο 68’ με τον Μανιάτη. Ο Ολυμπιακός είχε να χάσει βαθμούς από την 5η αγωνιστική και το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, που είχε ολοκληρωθεί επίσης 0-0!

Πατήστε εδώ και δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

Ο Ατρόμητος ξεκίνησε πρεσάροντας ψηλά τον Ολυμπιακό, γεγονός που έφερε προβλήματα στην ανάπτυξη των «ερυθρόλευκων». Ο Ατρόμητος, που έκλεψε πολλές μπάλες είχε δύο καλές στιγμές με τον Παπαδόπουλο και τον Λαζαρίδη να μην μπορούν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον Ολυμπιακό, που δεν είχε αξιόλογες στιγμές στο πρώτο μέρος, με εξαίρεση ένα σουτ του Ντομίνγκες στις καθυστερήσεις, που πέρασε λίγο άουτ, οι Κάμπελ και Φουστέρ ήταν καλά κλεισμένοι στις πτέρυγες.

Ο Ατρόμητος συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, όμως ο Ολυμπιακός κατάφερε να αυξήσει την κατοχή της μπάλας στο 70%. Ο Μίτσελ έριξε στη μάχη τους Μήτρογλου και Σαβιόλα, ο Παράσχος απάντησε με Μπρίτο και Ναπολεόνι, χωρίς όμως οι δύο ομάδες να φτάσουν στο γκολ.

Κλασική ευκαιρία είχε ο Ολυμπιακός στο 68’, όμως η προσπάθεια του Μανιάτη σταμάτησε στο δοκάρι του Τσενάμο, ενώ λίγο αργότερα ο Παπαδόπουλος ανάγκασε τον Ρομπέρτο σε μία εντυπωσιακή απόκρουση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κάμπελ στο 90′ είχε μεγάλη ευκαιρία με πλασέ, το οποίο πέρασε άουτ, ενώ μία κεφαλιά του Φυτανίδη στις καθυστερήσεις δεν βρήκε επίσης στόχο. Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος, με τον ΠΑΟΚ να μειώνει την απόσταση από τον Ολυμπιακό στους 8 πόντους.






Ατρόμητος – Ολυμπιακός 0-0 (Nova 1)

Γκολ:
68′ δοκάρι ο Μανιάτης

Κίτρινες κάρτες: Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Πίτου Γκαρσία, Τσενάμο – Μανιάτης, Φουστέρ

Κόκκινες κάρτες:

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τσενάμο, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Νάστος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Καραμάνος, Ούμπιντες, Δημούτσος (68′ Μπρίτο), Πίτου Γκαρσία, Παπαδόπουλος (78′ Ναπολεόνι).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Χολέμπας, Μπονγκ, Μανωλάς, Σαλίνο, Εντινγκά, Μανιάτης, Φουστέρ (62′ Μήτρογλου), Ντομίνγκες (69′ Σαβιόλα), Κάμπελ, Ολαϊτάν (76′ Βάις).

Οι δηλώσεις:

Μίτσελ: «Θα μπορούσαμε να βρούμε πολλές δικαιολογίες, αλλά το ματς ήταν πολύ έντονο και μοιρασμένο. Ο Ατρόμητος μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι και προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού, για αυτό μας δημιούργησε κάποιες δυσκολίες. Όμως η αλήθεια είναι ότι παρόλο που δεν δεχτήκαμε κάποια πίεση και μία μεγάλη ευκαιρία να δεχτούμε γκολ, δεν νιώσαμε σήμερα άνετα. Στο δεύτερο ημίχρονο η αλήθεια είναι ότι αν σκεφτούμε ότι εμείς δημιουργήσαμε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ, ίσως αξίζαμε κάτι περισσότερο, όμως μας έλειπε η επιτυχία στα σουτ. Όμως όταν παίζεις απέναντι στον Ατρόμητο, δεν πρέπει να είσαι απρόσεκτος. Όπως στη φάση με τον Παπαδόπουλο που εκμεταλλεύτηκε την απροσεξία μας και το σουτ του ευτυχώς το απέκρουσε ο Ρομπέρτο. Αυτή είναι η εξήγησή μας για το 0-0 σήμερα. Επίσης ξέρουμε ότι δεν γίνεται να κερδίζεις πάντα, γιατί ο Ατρόμητος είναι μία ομάδα που παίζει. Είμαστε πάρα πολύ στενοχωρημένοι με αυτό που συνέβη με τον Δημήτρη (Σιόβα). Εκτός το ότι είναι παίκτης μας, είναι μία αγαπημένη προσωπικότητα. Όσον αφορά στις μεταγραφές, την επόμενη εβδομάδα θα χειριστούμε το θέμα, θα δούμε αν χρειαστεί κάποια μεταγραφή για να καλυφθεί το κενό. Εμείς ευχόμαστε να προλάβει το Μουντιάλ. Εμείς όμως μάλλον θα τον χάσουμε για όλη τη σεζόν».

Γιώργος Παράσχος: «Κατά τη γνώμη μου έγινε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Πιστεύω ότι από την πλευρά μας δεν υπήρχε σκοπιμότητα. Παίξαμε στα ίσια. Κοιτάξαμε από την αρχή να πρεσάρουμε, να κυνηγήσουμε το παιχνίδι και να πετύχουμε κάποιο γκολ. Για αυτό ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά σε εκτός έδρας παιχνίδι αντιμετώπισε τόσες πολλές δυσκολίες, γιατί δεν μπορούσε να αναπτυχθεί από πίσω όπως συνηθίζει σε όλα τα ματς. Ο κόσμος που ήρθε και είδε το παιχνίδι, πρέπει να έμεινε ευχαριστημένος άσχετα αν δεν μπήκε γκολ. Ήταν από τα καλύτερα ματς που έγιναν στο πρωτάθλημα. Μακάρι να συνεχίσουμε σε αυτούς τους ρυθμούς για να διατηρηθούμε στην τρίτη θέση. Από την πλευρά μου θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό στο Champions League. Η μεγάλη δύναμη του Ολυμπιακού είναι τα άκρα και οι ακραίοι οπισθοφύλακες. Το ότι σταματήσαμε τον Χολέμπας που είναι ένας επιθετικός ποδοσφαιριστής και με τις βοήθειες που υπήρχαν από τα χαφ προς τους αμυντικούς μας, πιστεύω εκεί ήταν όλο το μυστικό. Δεν μπορούσε να αξιοποιήσει ο Ολυμπιακός τα άκρα του. Και ο Χολέμπας και οι δύο ακραίοι κυνηγοί είναι πολύ καλοί. Μπήκε μετά ο Βάις και εκεί είχαμε κάποια προβλήματα, γιατί δεν υπήρχε καλή αλληλοκάλυψη των Μπρίτο και Γιαννούλη. Στα τελευταία λεπτά είχαμε τα προβλήματα. Δεν θέλω να μπω σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αν δεχτήκαμε εις βάρος μας δύο-τρία σφυρίγματα, δεν έχει νόημα. Είχαμε εμείς πάντως πιο σημαντικές ευκαιρίες. Σίγουρα υπήρχε το δοκάρι του Ολυμπιακού, αλλά η απόκρουση του Ρομπέρτο ήταν τρομερή. Αυτό το παιδί αποδεικνύει ότι είναι μεγάλος γκολκίπερ. Αυτό που μας έλειψε ήταν η τελική μας πάσα. Χαλάσαμε πολλές επιθέσεις μας κυρίως στην κόντρα. Για παράδειγμα η πάσα του Νάστου που έκανε την παράλληλη και δεν βρήκε τον Ιγκλέσιας, ήταν μία χαρακτηριστική φάση. Έτρεξαν πάρα πολύ αυτά τα παιδιά. Ο Καραμάνος ειδικά έτρεξε πολύ για 94 λεπτά. Βοηθούσαν πολύ τους αμυντικούς μας».

Ρομπέρτο: «Ήταν πραγματικά μία από τις φάσεις που μπορούσε να είχε μπει ένα γκολ εκείνη που απέκρουσα την προσπάθεια του επιθετικού. Ήταν ένα πολύ ωραίο ματς. Ο Ατρόμητος είναι μία πολύ καλή ομάδα. Είναι μία δυνατή ομάδα και κάνει τα πράγματα όπως πρέπει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είδαμε έναν ωραίο αγώνα. Στο β’ ημίχρονο, ο Ατρόμητος έριξε τον ρυθμό του. Εάν δούμε τον αριθμό των ευκαιριών που είχαμε εμείς στην επανάληψη, τότε ναι αξίζαμε το κάτι παραπάνω. Φυσικά και δεν μπορούμε να βάλουμε όρια. Στόχος είναι να κερδίσουμε πάντα. Είναι πολύ σημαντικό το αήττητο. Θέλουμε να πάμε έτσι μέχρι το τέλος της σεζόν, διότι πολύ απλά όταν έχεις το αήττητο φτάνεις στην κατάκτηση του τίτλου».

Νίκος Λαζαρίδης: «Έγινε πολύ ωραίο παιχνίδι και οι δύο ομάδες έκαναν ευκαιρίες και είδαμε ωραίο ποδόσφαιρο. Ήμασταν καλύτεροι και δικαιούμασταν τους τρεις βαθμούς. Είμαστε ευχαριστημένοι από την εμφάνιση και τον βαθμό, συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Έχουμε μεγάλη συνέχεια, πρέπει να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο. Ο Ατρόμητος δείχνει χαρακτήρα σε κάθε παιχνίδι και κυνηγάει τους 3 βαθμούς. Κάθε ματς που περνάει θέλουμε να ανεβαίνουμε στη βαθμολογία. Να κρατήσουμε την τρίτη θέση. Κρατάμε το βαθμό και την εμφάνιση και κοιτάμε παρακάτω. Ξέαμε πως ο Ολυμπιακός σκοράρει σε κάθε παιχνίδι και κλείσαμε κατάλληλα όλους τους χώρους. Είναι σημαντικό να μη δέχεσαι γκολ από τον Ολυμπιακό. Είχαμε παραπάνω κίνητρο. Δεν κινδυνέψαμε από τα πλάγια ούτε αφήσαμε τον αντίπαλο να παίξει με πρόσωπο. Τα βγάλαμε γιατί τα δουλέψαμε και πετύχαμε τον στόχο μας. Τον περιμέναμε καλύτερο τον Ολυμπιακό. Θεωρώ πως η ομάδα μου δεν άφησε τον Ολυμπιακό να βγάλει τα καλά του στοιχεία. Ήταν η καλύτερη φετινή μας εμφάνιση. Δεν έχουμε να διορθώσουμε μεγάλα πράγματα, λεπτομέρειες υπάρχουν βέβαια. Ο προπονητής έχει συμβάλλει στη σταθερότητα της ομάδας αλλά έχουμε παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Για κλήση στην Εθνική, άλλοι είναι οι αρμόδιοι να απαντήσουν. Είναι όνειρο να φορέσω τη φανέλα με το εθνόσημο. Το πιο σημαντικό είναι τα πλέι οφ και εκεί πρέπει να πέσει το βάρος. Μετά ο πρώτος στόχος είναι να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε και να διεκδικήσουμε τη θέση για το Τσάμπιονς Λιγκ».

Λουίτζι Τσενάμο:
«Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι, και οι δύο ομάδες απέδειξαν τη βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκονται. Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και το δείχνει σε κάθε ματς αυτό. Εμείς σε κάθε ματς παλεύουμε για τους τρεις βαθμούς, αυτός είναι ο στόχος μας. Έγινε ένα ισορροπημένο ματς και το 0-0 είναι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Προσπαθήσαμε σε κάποιες περιπτώσεις να πετύχουμε γκολ, θα μπορούσαμε να έχουμε βάλει, αλλά να δεχθούμε κιόλας από τον Ολυμπιακό. Είμαστε ευχαριστημένοι με τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο, θέλουμε να τον έχουμε δίπλα μας και στα υπόλοιπα ματς. Ακολουθεί το ματς του Κυπέλλου την Τετάρτη, που και το Κύπελλο είναι ένας από τους στόχους μας. Θέλουμε να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στα πλέι οφ. Σημασία δεν έχει σε ποια θέση πας στα πλέι οφ, αλλά σε τι κατάσταση παίζεις».

Σάββας Θεοδωρίδης: «Οι φίλαθλοι είδαν σήμερα τι συνέβη. Υπήρξαν πολλοί τραυματισμοί, πέντε από τους παίκτες μου βαστάνε τα πόδια τους. Υπήρχαν καθυστερήσεις δεκάλεπτες στο πρώτο ημίχρονο και δόθηκαν τρία λεπτά, μάλλον είχε χαλάσει το χρονόμετρο κάποιου. Πρέπει συνολικά να μην παίχτηκε ποδόσφαιρο για 15 περίπου λεπτά. Δεν μιλάω ποτέ για τη διαιτησία αλλά δεν έχει κανείς το δικαίωμα να μην εφαρμόζει κατά γράμμα τους κανονισμούς και να προστατεύει την ακεραιότητα των παικτών. Έχουμε μεγάλη ανάγκη από τους παίκτες και εκπροσωπούμε και το ελληνικό ποδόσφαιρο στο εξωτερικό. Παίζουν καθαρά τα παιδιά και τώρα όλοι μέσα βαστάνε τα πόδια τους. Εύχομαι να βάλουν μυαλό οι άρχοντες των αγώνων και να σφυράνε το κάθε σφύριγμα και προπαντός τα εσκεμμένα χτυπήματα. Η φάση του Ολαϊτάν που φεύγει μόνος του και σηκώνεται οφσάιντ διαμορφώνει αποτέλεσμα. Πιστεύω στην ελληνική διαιτησία έστω και με αυτά τα σφάλματα. Σε ατμόσφαιρες όπως η σημερινή που δεν την έχω συναντήσει ούτε στην Τούμπα, πρέπει να μην φοβούνται και να σφυρίζουν ότι βλέπουν. Όταν βλέπουν εσκεμμένα χτυπήματα να εφαρμόζουν τους κανονισμούς».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης