Μετά την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για αναστολή της επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα, ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος, σε δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της αρκαδικής ομάδας, τόνισε πως είναι απαραίτητο πλέον να υπάρξει ένα συντονισμένο σχέδιο ενίσχυσης του ποδοσφαίρου από την Πολιτεία και τους φορείς του αθλήματος στη χώρα.
Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Μποροβήλου:
«Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας ο Αστέρας Τρίπολης αντιμετώπισε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση για ολόκληρη την ανθρωπότητα με μεγάλη υπευθυνότητα και βέβαια με απόλυτο σεβασμό στις αποφάσεις των αρμόδιων φορέων.
Για όλους εμάς στον σύλλογο η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας με κάθε κόστος αποτελεί αδιαπραγμάτευτη συνθήκη. Η μεθοδευμένη και σταδιακή επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, με τρόπο ασφαλή και συντονισμένο, είναι στα αλήθεια καίριο ζήτημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έτσι, με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση υποδεχθήκαμε την απόφαση επιστροφής του κόσμου στα γήπεδα, έστω και σε ποσοστό 10%. Κατανοούμε επίσης ΑΠΟΛΥΤΑ την δίψα των φιλάθλων μας για να δουν από κοντά την αγαπημένη της ομάδα, όπως και την απογοήτευσή τους για την άρση της αρχικής απόφασης.
Ωστόσο, αν από τους αρμόδιους φορείς υπάρχει έστω και η παραμικρή αμφιβολία για τους κινδύνους που μπορεί ένα τέτοιο εγχείρημα να δημιουργήσει, η οποία μάλιστα βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα, δεν θα είμαστε εμείς εκείνοι που νομιμοποιούμαστε να κάνουμε υποδείξεις.
Όμως, το ποδόσφαιρο παλεύει για να αντέξει από μια προδιαγεγραμμένη οικονομική καταστροφή. Χωρίς έσοδα από πουθενά, χωρίς ικανές χορηγικές συμφωνίες αφού ως προϊόν ζει απομονωμένο και χωρίς καμία απολύτως εγγύηση για το μέλλον. Όχι απλώς για την επόμενη ημέρα. Χωρίς εγγύηση ακόμη και για το σήμερα. Το τώρα!
Αντιλαμβάνεται κανείς ότι σε ένα τέτοιο περιβάλλον οι επενδυτές του ελληνικού ποδοσφαίρου πορεύονται σε ένα τούνελ χωρίς αχτίδα φωτός από πουθενά. Το ποδόσφαιρο έχει τεράστιο οικονομικό βάρος και χρειάζεται άμεση στήριξη. Εμείς ως Αστέρας Τρίπολης, έχουμε την ευτυχή συγκυρία να έχουμε δύο ιδιοκτήτες, τον κ. Μπάκο Δ. και τον κ. Καϋμενάκη Ι. που είναι δίπλα στην ομάδα και επιλύουν το κάθε πρόβλημα με την γέννησή του.
Όμως, το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να στηριχθεί σε ένα τέτοιο μοντέλο. Πρέπει να υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα. Είναι απαραίτητο Πολιτεία και ελληνικό ποδόσφαιρο να συντονίσουν ένα σχέδιο ενίσχυσης. Δεν θα είναι ένα σχέδιο οικονομικής συνεισφοράς προς εταιρείες. Θα είναι ένα σχέδιο επιβίωσης, αποφυγής της καταστροφής αν το θέλετε, ενός κοινωνικού αγαθού όπως είναι το ποδόσφαιρο.
Κλείνοντας ελπίζουμε σε μια θετική εξέλιξη των πραγμάτων, ώστε με ασφάλεια να έχουμε και πάλι κοντά μας τους αγαπημένους μας φιλάθλους».