Ζωντανός στη μάχη του τίτλου παρέμεινε ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Φερέιρα επικράτησε με 3-1 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, για την 22η αγωνιστική της Super League, και μείωσε στους επτά βαθμούς τη διαφορά της με τον Ολυμπιακό, μία εβδομάδα πριν τη μεταξύ τους «μονομαχία» στο «Καραϊσκάκη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντική συμβολή στη νίκη του «τριφυλλιού» είχε ο συνήθης ύποπτος, Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος επιθετικός πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας του (75′), ενώ ήταν ο δημιουργός και του δεύτερου, που σημείωσε ο Βύντρα με πλασέ στο 51′.

Οι «πράσινοι» είχαν προηγηθεί με τον Κατσουράνη στο 44ο λεπτό, ενώ για την «Ένωση» είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1 στο 58ο λεπτό ο Σκόκο, ο οποίος πέρασε στην επανάληψη στον αγώνα.

Η ομάδα του Φερέιρα είχε τον πλήρη έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, πριν τελικά λύσει το «γόρδιο δεσμό» στο 44ο λεπτό ο Κατσουράνης.

Η ΑΕΚ από την άλλη, χωρίς τον Σκόκο (ήταν στον πάγκο) ήταν εντελώς ακίνδυνη επιθετικά, ενώ αντιμετώπιζε και αρκετά προβλήματα στην άμυνα της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, αν δεν ήταν σε μεγάλη ημέρα ο Σάχα,(επενέβη σωτήρια σε κεφαλιά και σε σουτ του Σισέ στο 11′ και στο 32’΄αντίστοιχα και σε σουτ του Λέτο στο 17′) θα είχε παραβιαστεί η εστία τους αρκετά νωρίς.

Η πρώτη φορά που η «Ένωση» απείλησε στην αναμέτρηση ήταν στο 29, όταν ο Μίτσελ έκανε ένα διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, βλέποντας όμως την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια ισόπαλε 0-0, στο 44’ ο Κώστας Κατσουράνης έμε σουτ μέσα απο την πμικρή εριοχή δωσε το προβάδισμα στους «πράσινους», μετά από κεφαλιά-πασα του Σαριέγκι.

Όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, έτσι άρχισε και το δεύτερο, δηλαδή με γκολ για την ομάδα του Φερέιρα. Στο 51’ ο Τζιμπρίλ Σισέ βρήκε χώρο μπροστά του και επιχείρησε κατά μέτωπο επίθεση.

Την κατάλληλη στιγμή ο Γάλλος επιθετικός γύρισε στον Βύντρα, ο οποίος με πλασέ έστειλε την μπάλα στον ουρανό της εστίας του Σάχα, διαμορφώνοντας το 2-0.

Οι «πράσινοι» μάλιστα στο 58’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία να κάνουν τρία τα τέρματά τους, ωστόσο ο Σισέ πέρασε την μπάλα πάνω από τον Σάχα, αλλά αυτή έφυγε άουτ.

Νωρίτερα ο Μανόλο Χιμένεθ, βλέποντας την ΑΕΚ να ασθμαίνει επιθετικά, αποφάσισε να ρίξει στον αγώνα τον Νάτσο Σκόκο, ο οποίος τον… εξέθεσε  για την επιλογή του να μην του δώσει φανέλα βασικού.

Κι αυτό γιατί ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός, κόντρα στη ροή του αγώνα, κατάφερε να σκοράρει, βάζοντας και πάλι την ΑΕΚ στο παιχνίδι.

Συγκεκριμένα στο 58’ ο Σκόκο, από λάθος διώξιμο των αμυντικών του Παναθηναϊκού, πρόλαβε το τάκλιν του Σαριέγκι και βρέθηκε τετ α τετ με τον Τζόρβα, πλασάροντας για το 2-1.

Μετά από αυτό το γκολ, η ψυχολογία των παικτών της ΑΕΚ ανέβηκε. Έτσι από εκεί που πριν η ΑΕΚ είχε ρόλο… κομπάρσου στο ματς, έχασε τρεις ευκαιρίες να φέρει το παιχνίδια στα ίσα.

Στο 67′ η κεφαλιά του Μπαχά, πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι, στο 69′ ο Σκόκο μπήκε μέσα στην περιοχή, όμως θέλησε να τα κάνει όλα μόνος του και κόπηκε από τον Σαριέγκι, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Μπλάνκο να χάσει μεγάλη ευκαιρία, όταν από τη μικρή περιοχή σούταρε πάνω σε πόδια.

Κι ενώ ο Παναθηναϊκός έδειχνε να τα έχει… χαμένα με την κατακόρυφη άνοδο της απόδοσης της ΑΕΚ,  στο 75′ ο Καντέ βρήκε ένα κενό στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Σισέ, ο οποίος με σουτ έκανε το 3-1, κλειδώνοντας τη νίκη για τους «πράσινους».

Κίτρινες: Σιμάο, Δημούτσος, Λέτο – Μίτσελ, Ντιόπ, Δέλλας

Κόκκινες:

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): : Τζόρβας, Ιωαννίδης, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, Σιμάο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Λέτο, Χριστοδουλόπουλος (76′ Σεϊταρίδης), Σισέ

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς, Μάκος, Ντιόπ (76′ Καφές), Μίτσελ (50′ Σκόκο), Λαγός (67′ Μπλάνκο), Μπαχά, Λυμπερόπουλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης