Συναγερμός «χτύπησε» στον Ιωνικό Νικαίας. Η διοίκηση της ομάδας βρήκε έλλειμμα 215.800 ευρώ στο ταμείο και πλέον η υπόθεση έχει πάρει τη δικαστική οδό. Σύμφωνα με τους διοικούντες στο στόχαστρο έχει μπει η Χριστίνα Σκέντζιου πρώην στενή συνεργάτιδα του Βαγγέλη Τσάπα και για ένα διάστημα πρόεδρος του Ιωνικού.

Στο εξώδικο της ΚΑΕ, το Δ.Σ. του Ιωνικού Νίκαιας ζητάει από την ίδια να δικαιολογήσει τον λόγο που έγιναν δύο αναλήψεις σε μετρητά από την Τράπεζα Πειραιώς, ύψους 200.000 και 15.800 ευρώ, στις 20 και 22 Οκτωβρίου 2020 αντιστοίχως. Μάλιστα, αναφέρει ότι η Χριστίνα Σκέντζιου είναι η μόνη χειρίστρια του τραπεζικού λογαριασμού της ΚΑΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια που απάντησε με εξώδικη δήλωσή της τονίζει ότι είχε πραγματοποιήσει τις δύο αναλήψεις, χαρακτηρίζει όμως τον εαυτό της «υποχείριο όργανο» του Βαγγέλη Τσάπα, γνωστού και ως «Mr. Hellenic Coin»

Όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στις δικαστικές αίθουσες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποια είναι η Χριστίνα Σκέντζιου

Η Χριστίνα έχει σπουδάσει Φιλολογία και Δημοσιογραφία. Το 2007 βρισκόταν στην Ισπανία, στη Γρανάδα, όπου εργαζόταν ως φιλόλογος. Η ίδια μιλάει αγγλικά, γαλλικά και  ισπανικά.

Ο αθλητισμός βρισκόταν πάντοτε στη ζωή της Χριστίνας, μιας και η ίδια έπαιζε μπάσκετ από μικρή κα μεγάλωσε στα γήπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα τα χρόνια της ενασχόλησής της με το μπάσκετ είχε μακροχρόνιες σχέσεις με ανθρώπους του χώρου, κυρίως ξένους. Η πιο γνωστή είναι αυτή με τον Ιταλό μπασκετμπολίστα Ντανίλο Γκαλινάρι.

Η Χριστίνα Σκέντζιου έκανε το μεγάλο βήμα και από το γραφείο Τύπου ομάδων μπάσκετ που διεύθυνε (Άρης Θεσσαλονίκης, Ήφαιστος Λήμνου, Φάρος Κερατσινίου) και συνεργασίες-projects με τις ομοσπονδίες μπάσκετ χωρών όπως η Ρωσία, το Ισραήλ και η Κύπρος, έγινε η μοναδική γυναίκα γενική διευθύντρια σε ανδρική ομάδα μπάσκετ στην Α1 στην Ευρώπη, στην ομάδα του Ιωνικού Νικαίας Affidea.

Υπήρξε μεταξύ άλλων η πρώτη Ελληνίδα Event Manager μεγάλων μπασκετικών γεγονότων στην Ευρώπη, η πρώτη Ελληνίδα που διαπιστεύτηκε σε All Star Game του ΝΒΑ.

Οργάνωνε στην Ελλάδα το Legion Run.

Το Hellenic Coin του Βαγγέλη Τσάπα

Το Hellenic Coin δημιουργήθηκε από μία ελληνική ομάδα προγραμματιστών και ειδικών του finance και των επιχειρήσεων με εμπειρία στην κρυπτογραφία, τα αποκεντρωμένα συστήματα και τα χρηματοοικονομικά συστήματα.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, ο βασικός στόχος του HNC είναι να γίνει «ένα από τα πιο φιλικά στον χρήστη και εύκολα στην χρήση στις καθημερινές πληρωμές κρυπτονομίσματα στον κόσμο». Για να επιτευχθεί αυτό, το project στηρίζεται σε ένα δίκτυο από masternodes, που είναι servers σχεδιασμένοι να παρέχουν προηγμένες υπηρεσίες επί του συστήματος του HNC. Τα masternodes διευκολύνουν υπηρεσίες όπως InstaSend, PrivateSend και ChainLocks, για άμεσες μεταφορές χρημάτων κτλ.

Το HNC Coin είναι open-source blockchain και κρυπτονόμισμα που στηρίζεται στην blockchain τεχνολογία του κρυπτονομίσματος Dash (έχει προκύψει από fork του bitcoin), με στόχο να προσφέρει ένα γρήγορο και φθηνό παγκόσμιο σύστημα πληρωμών, αποκεντρωμένης φύσης.

Ενώ το πρώτο block του HNC Coin δημιουργήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου του 2015 με το αρχικό  blockchain να είναι fork του Litecoin, έπειτα από τον Ιούλιο του 2021 έγινε fork του Dash Coin, με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας και της ταχύτητας των συναλλαγών.

Σύμφωνα με το white paper του project, το HNC Coin στοχεύει να ξεπεράσει άλλα καθιερωμένα κρυπτονομίσματα με παρόμοιες τεχνολογίες. Πάντως, αυτός είναι ένας στόχος από τον οποίο απέχει πολύm, εάν κρίνει κανείς από την παντελή απουσία αναφορών στο ελληνικό κρυπτονόμισμα σε σχετικές ιστοσελίδες του εξωτερικού ή σε φόρουμ της κοινότητας του crypto.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης