Ο Παναγιώτης Τριαντόπουλος μίλησε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής εκπροσωπώντας την ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ μίλησε για προσωπικό μένος του Σταύρου Κοντονή προς τον Παναθηναϊκό και έκανε λόγο για ωμές παρεμβάσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού στις ανεξάρτητες αρχές χρησιμοποιώντας εκτενώς το παράδειγμα του διακανονισμού και της σύμβασης του «τριφυλλιού» με την διοίκηση του ΟΑΚΑ.

Το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν επίσης ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Τάκης Μπαλτάκος, ο διευθυντής λειτουργίας, Ηλίας Κατσογιάννης αλλά και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος πάντως δεν κάθισε στο πάνελ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Τριαντόπουλος:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα απορείτε γιατί σας καλέσαμε σήμερα. Θέλαμε να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Τώρα που τα διασφαλίσαμε και με δεδομένο ότι τρέχουν οι εξελίξεις θεωρήσαμε ότι είναι η ώρα να δώσουμε κάποια στοιχεία στον κόσμο για να καταλάβει ποιο και γιατί πολεμούν τον Παναθηναϊκό. Είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα και δεν εκβιάζεται και δεν απειλείται απ΄κανένα. Η ιστορία μας επιβάλει ότι υπήρχαμε, υπάρχουμε και θα υπάρχουμε α. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλος για να το βλάψει ο οποιοσδήποτε περαστικός ειδικά όταν το κίνητρό του ε΄ναι το μένος. Και δεν μιλάω μόνο για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό αλλά και για τον πόλεμο που κάνει ο κ. Κοντονής ο οποίος έκλεισε δύο θύρες για να πει ότι κάτι έκανε. Η μικροπολιτική αυτή πρέπει να τελειώσει. Κάναμε υπομονή γιατί δεν θέλαμε να δώσουμε αφορμή να κάνουν ζημιά στον Παναθηναϊκό. Η ιστορία ξεκινάει από την αρχή της σεζόν και την ανάληψη των καθηκόντων του κου Κοντονή. Στη συνάντηση που είχαμε τους αναλύσαμε τις θέλουμε να κάνουμε. Δημιουργήθηκε θέμα με την είσοδο των οπαδών στα γήπεδο με τα τουρνικέ κτλ. Εδώ και επτά χρόνια υπήρχε μια σύμβαση με εταιρία που κόστισε στο δημόσιο 10 εκατομμύριο ευρώ και δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Η περιουσία του ελληνικού λαού απαξιώθηκε όλα αυτά τα χρόνια και ξαφνικά το καλοκαίρι ο κ. Κοντονής πέταξε το μπαλάκι στις ομάδες και είπε φτιάξτε τα αλλιώς δεν θα συμμετέχετε στο πρωτάθλημα.

Ο ΓΓΑ μας είπε ότι ο Ολυμπιακός θα βάλει τα δικά του, αν θέλετε βάλτε κι εσείς τα δικά σας και τα άλλα πετάξτε τα. Η διαχείριση των εισιτηρίων ήταν απαρχαιωμένη και με έναν μυστήριο τρόπο ήθελαν να αναθέσουν σε συγκεκριμένη εταιρία. Με δικά μας έξοδα επισκευάσαμε τα τουρνικέ και καταφέραμε να λειτουργήσουν κανονικά αυτά που είχε πληρώσει ο ελληνικός λαός. Μας μπήκε και το μαχαίρι στο λαιμό για τις κάμερες. Το σύστημα είχε καταστραφεί. Οι κάμερες δεν είχαν τίποτα γιατί υπάρχει σκοτάδι στο ΟΑΚΑ και κληθήκαμε εμείς να φτιάξουμε το φωτισμό για να δείχνουν κάτι οι κάμερες και όχι σκοτάδι. Εμείς τα φτιάξαμε όλα αυτά και όλα λειτουργούν κανονικά και πήραμε την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Μετά ήρθε το θέμα με το ΑΜΚΑ το οποίο θα έλυνε το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα. Είχαμε επώνυμες καταγγελίες ότι από τις προσκλήσεις που δικαιούται το ΟΑΚΑ μας έστελναν να εκδώσουμε προσκλήσεις με διαφορετικά ΑΜΚΑ. Ήρθε μια κυρία που ήθελε να βγάλει εισιτήριο και της είπαν ότι το ΑΜΚΑ της έχει χρησιμοποιηθεί. Ακόμα και πωλητής κασκόλ έξω από το γήπεδο μοίραζε προσκλήσεις. Το ΟΑΚΑ εξέδιδε προσκλήσεις και εισιτήρια σε άλλα ονόματα.

Μετά από όλα αυτά τα προβλήματα έρχεται το θέμα της ΕΕΑ. Αφού πρώτα βιάστηκε ο κ. Κοντονή ανακάλεσε την άδεια μεταβίβασης μετοχών της ΚΑΕ στον κ. Μάνο Παπαδόπουλο. Αναγκάστηκε ο κ. Γιαννακόπουλος να μεταβιβάσει τις μετοχές λόγω των τιμωριών και μετά ήρθαν αυτοί και του είπαν γιατί τις μεταβίβασε. Μετά η ΕΕΑ άρχισε να μας πιέζει αφόρητο για διακανονισμό σε μια οφειλή προς το ΟΑΚΑ. Το ΟΑΚΑ χρέωνε κάποια πράγματα που εμείς δεν αναγνωρίζαμε και έπρεπε το δικαστήριο να αποφασίσει. Αντί γι’ αυτό μας πίεσαν και μας είπαν μάλιστα δώστε μια επιταγή 500.000 ευρώ για να πάρετε άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Εκείνες τις χρονιές ο Παναθηναϊκός πλήρωνε 750.000 ευρώ για το ΟΑΚΑ και αφού θέσαμε το ερώτημα γιατί πληρώνουμε τόσα ενώ άλλες πληρώνουν τα μισά ή δεν πληρώνουν τίποτα και την ίδια χρονιά ο Ολυμπιακός πλήρωνε στο ΣΕΦ 350.000 ευρώ δεν πήραμε απάντηση. ΤΡο Δ.Σ. που ενέκρινε το ενοίκιο του ΣΕΦ είναι και μέλος της ΕΕΑ. Αυτή είναι η επιτροπή που είχε διορίσει ο κ. Κοντονής. Εμείς αντιδράσαμε αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε και πολλά καθώς δεν παίρναμε άδεια. Μας έδωσε παράταση μέχρι τις 5/11 για διακανονισμό με το ΟΑΚΑ που είναι μετά από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μετά έρχεται μία επιστολή υπογεγραμμένη από τον πρόεδρο της ΕΕΑ που μας λέει ότι η προθεσμία είναι έως τις 15/10. Να θυμίσω ότι 18/10 ήταν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Τρέχουμε εμείς να κάνουμε τον διακανονισμό με το ΟΑΚΑ και στις 14 του μήνα ξέρουμε ότι έχει ΔΣ το ΟΑΚΑ για να συζητήσει μεταξύ άλλων τη σύμβαση με τον Παναθηναϊκό και τη ρύθμιση του χρέους. Στείλαμε μια επιστολή που λέγαμε ότι είναι απαράδεκτος ο τρόπος που μας εξαναγκάζεται και λόγω πίεσης χρόνου θέλουμε να πετύχουμε τη ρύθμιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη μέρα του ΔΣ δώσαμε το παρών και ακούσαμε να μιλάει ο κ. Κοντονής. Είχε λύσει όλα τα προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού και βρήκε χρόνο να παραστεί στο ΔΣ του ΟΑΚΑ. Τον ακούσαμε να λέει ότι τέρμα αυτή η ιστορία με τον Παναθηναϊκό και ότι τώρα είναι η ευκαιρία να τον πιέσουμε. Ζητούσε ένα ποσό των 800.000 για να γίνει η ρύθμιση κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των μελών. Μας έσωσε το γεγονός ότι συγκατοικούμε με την ΑΕΚ και ειπώθηκε ότι επειδή η ΑΕΚ δεν πρόκειται να δεχτεί τέτοιο ποσό ας το ρίξουμε λίγο. Το ΟΑΚΑ έχει τεράστιο πρόβλημα, οι παίκτες παίζουν με κρύο. Ζητήσαμε να γίνει κάποια μελέτη να βάλουμε μηχανικούς και μας είπαν να τους πληρώσουμε εμείς. Είπαμε να μπουν σε κάποιο ΕΣΠΑ αλλά μας είπαν ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Όμως η Πολιτεία βρήκε 1 εκ. ευρώ για να βάλει χλοοτάπητα στο γήπεδο των Ζακυνθίων Ολυμπιονικών, στην περιφέρεια του κου Κοντονή. Όταν το καλοκαίρι μίλησα με τον κ. Κοντονή και του είπα ότι δεν έχουμε χώρο για τις Ακαδημίες μας είπε ότι αυτό είναι σκάνδαλο αλλά μετά ήθελε να μας πιει το αίμα. Ζητήσαμε πολλές φορές να τον συναντήσουμε αλλά έλεγε ότι δεν δέχεται κανέναν ενώ φωτογραφιζόταν με πρόεδρους άλλων ομάδων. Τελικά υπογράψαμε τη σύμβαση με το ΟΑΚΑ στις 15/12. Η ΕΕΑ μας στέλνει μετά ότι μας καλεί να της δώσουμε τον διακανονισμό. Η Επιτροπή γνώριζε για την επιστολή του κου Παπαλάκη; Προφανώς η απόφαση της Επιτροπής ήταν άλλη. Τα μέλη γνώριζαν για την επιστολή Παπαλάκη; Και γιατί μας την έστειλε πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό; Εξαναγκαστήκαμε να υπογράψουμε αυτά που ζητούσε το ΟΑΚΑ γιατί θα μηδενιζόμασταν με τον Ολυμπιακό και δεν θα είχαμε έδρα για τους αγώνες της Ευρωλίγκας. Όταν ρωτήσαμε γιατί πληρώνει τόσα ο Ολυμπιακός μέλος της Επιτροπής μας είπε ότι προφανώς στον Ολυμπιακό είναι πιο μάγκες. Άρα λοιπόν εμείς είμαστε βλάκες που πληρώνουμε τόσα χρόνια.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν πείθει κανέναν. Θέλει να χρησιμοποιήσει ως εξιλαστήριο θύμα τον Παναθηναϊκό για να πει ότι κάτι έκανε. Θέλει να καλύψει την ανεπάρκειά του και χρησιμοποιεί τον Παναθηναϊκό για να βγάλει αυτό το μένος. Ας λύσει τα προβλήματα με την παράγκα και την εγκληματική οργάνωση και μετά ας ασχοληθεί με τον Παναθηναϊκό. Να σταματήσει τις ωμές παρεμβάσεις στις ανεξάρτητες αρχές και να καταλάβει ότι χτυπώντας τον τοίχο που λέγεται Παναθηναϊκός θα σπάσει το κεφάλι του. Ενόψει του ντέρμπι στο ΣΕΦ στέλνουμε ένα μήνυμα. Τον καλούμε να επιδείξει την ίδια ευαισθησία που έδειξε και στο ντέρμπι της Λεωφόρου αν το απαιτήσουν οι συνθήκες φυσικά. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει αλλάξει. Κοντονήδες έχουν υπάρξει πολλοί. Εμείς δεν θέλουμε πόλεμο με κανέναν αλλά δεν φοβόμαστε τον πόλεμο. Είμαστε ο Παναθηναϊκός. Θα είμαστε στο πλευρό και των οπαδών της ομάδας σε όλες τις ειρηνικές διαμαρτυρίες που θα κάνουν και είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε μορφή βίας.

Για να καταφέρει ο Παναθηναϊκός να αγωνίζεται σήμερα με τόσες τρικλοποδιές από την Πολιτεία έχουμε περάσει και ξεπεράσει πάρα πολλά. Και γι’ αυτό ήρθαμε σήμερα να μιλήσουμε έχοντας ξεπεράσει τα πάντα και φυσικά με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης