Πριν από δεκαπέντε μέρες η Μπαρτσελόνα έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά την ισοπαλία (1-1)  στο… σπίτι της Λιόν, η οποία της έδινε προβάδισμα για την πρόκριση στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στον αποψινό επαναληπτικό η ομάδα του Πέπε Γουαρντιόλα με γκολ των Ανρί, Μέσι Ετό και Κειτά επικράτησε με 5-2 των πρωταθλητών Γαλλίας, τσεκάροντας έτσι με τον πλέον… εμφατικό τρόπο το εισιτήριο για τα προημιτελικά του θεσμού. Τα δύο γκολ των φιλοξενούμενων πέτυχαν οι Μαικούν και Ζουνίνιο, ο οποίος στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μπαρτσελόνα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μέσα σε ένα δίλεπτο βρέθηκε να προηγείται με 2-0 στο σκορ, με δύο γκολ που φέρουν τη… σφραγίδα του Τιερί Ανρί.

Ο Γάλλος επιθετικός στο 24΄, εκμεταλλευόμενος την κάθετη πάσα του Μάρκες, πλασάρε σωστά τον Γιορίς,  ενώ δύο λεπτά και πάλι ο ίδιος κατάφερε να παραβιάσει για δεύτερη φορά την εστία του των Γάλλων.

Η ομάδα του Πέπε Γκουαρντιόλα στη συνέχεια αντί να κατεβάσει… ταχύτητα, έφτασε στην επίτευξη ακόμη δύο τερμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δράστες» ο Μέσι στο 40΄, που με ωραίο πλασέ έκανε το 3-0 και ο Ετό στο 43΄, ο οποίος με δυνατό σουτ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των «μπλαουγκράνα».

Η Λιόν μετά τον… καταιγισμό γκολ που δέχτηκε από τους Καταλανούς κατάφερε να αντιδράσει.

Αρχικά στο 44΄ με την κεφαλιά του Μακούν μείωσε σε 4-1, και τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου με τον Ζουνίνιο, ο οποίος με ωραίο σουτ ανάγκασε τον Βαλντές να μαζέψει για δεύτερη φορά τη μπάλα από τα δίχτυα του.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα η Μπαρτσελόνα πέτυχε και πέμπτο γκολ, με τον Κειτά ο  οποίος διαμόρφωσε το τελικό 5-2.

Κίτρινες κάρτες: Ανρί – Κρις, Ντελγκάδο, Γκρόσο, Μακούν,  Μποντμέρ, Τουλαλάν

Κόκκινες κάρτες: 90′ Ζουνίνιο

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Πικέ, Μάρκες, Σιλβίνιο, Ντάνιελ Άλβες, Τουρέ, Ινιέστα (90΄Χλεμπ), Τσάβι, Ανρί (75′ Κειτά), Μέσι, Ετό (87′ Κρικτς)

Λιόν (Κλοντ Πιέλ): Γιορίς, Κλερκ (46 Μποντμέγκ), Κρις, Μπουμσόνγκ, Γκρόσο, Μακούν, Τουλαλάν, Ζουνίνιο, Έντερσον (85′ Κειτά), Ντελγάδο (61′ Κάλστρομ), Μπενζεμά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης