Ποδοσφαιρική δικαιοσύνη απονεμήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Περιστέρι, με τον Ατρόμητο να λυτρώνεται στο τέλος, παίρνοντας μία νίκη-«χρυσάφι» απέναντι στην Ξάνθη.

Στο 63ο λεπτό, οι Περιστεριώτες είδαν να μη μετράει κανονικό γκολ του Κούτσι, ωστόσο στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων κατάφεραν να πάρουν το πολυπόθητο «τρίποντο» με τέρμα του Φυτανίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας

Χαρακτήρα τελικού είχε αποκτήσει το σημερινό παιχνίδι για τον Ατρόμητο, καθώς μετά τη βαριά ήττα με 3-0 σκορ από τον Αστέρα Τρίπολης δεν είχε περιθώρια για νέα βαθμολογική απώλεια.

Πάντως, η εμφάνιση της ομάδας του Μπάγεβιτς στο πρώτο μέρος ήταν μέτρια, με αποτέλεσμα η Ξάνθη να κρατήσει με άνεση το «μηδέν» στην άμυνα, χάνοντας μάλιστα δύο μεγάλες ευκαιρίες στο ξεκίνημα του αγώνα με τον Ονουάτσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπάγεβιτς, βλέποντας το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα του στη μεσαία γραμμή, αντικατέστησε τον Πίτου Γκαρσία με τον Σουμπίνιο στο 30΄.

Η είσοδος του Βραζιλιάνου έδωσε άλλη πνοή στους γηπεδούχους, που πάντως δεν κατάφεραν να διασπάσουν την αμυντική γραμμή των Ακριτών, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια ισόπαλες 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ατρόμητος ανέβασε στροφές και στο 63΄ πέτυχε ένα καταφανέστατο γκολ, το οποίο όμως δεν μέτρησε.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κούτσι έκανε ένα κοντινό πλασέ που αποκρούστηκε από τον Λοντίγκιν, ωστόσο, όπως φάνηκε από την τηλεοπτική κάμερα, η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη τη γραμμή.

Αυτή η φάση πείσμωσε τους γηπεδούχους, που εν συνεχεία στρίμωξαν στα… σχοινιά το συγκρότημα του Κωστένογλου, το οποίο πάντως λίγο έλειψε κόντρα στη ροή του ματς να σκοράρει στο 70’ με τον Βασιλακάκη.

Ο παίκτης της Ξάνθης έκανε το σουτ, όμως η μπάλα βρήκε το πόδι αμυντικού του Ατρόμητου κι άλλαξε πορεία, αλλά ο Ιτάνζ ήταν σε ετοιμότητα, κάνοντας την απόκρουση του αγώνα.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα τελείωνε χωρίς νικητή, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων απονεμήθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη.

Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Σωκράτης Φυτανίδης με κεφαλιά νίκησε τον Λοντίγκιν και έδωσε το πολύτιμο «τρίποντο» στην ομάδα του, που την έφερε προσωρινά στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Kίτρινες: Κούτσι, Σκόνδρας – Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Μάνταλος, Ράνος, Λοντίγκιν

Ατρόμητος (Μπάγεβιτς): Ιτάνς, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Νάστος, Μπρίτο, Πίτου Γκαρσία (Σουμπίνιο 22′), Καραγκούνης (Επστάιν 66′), Καραμάνος (Μπέλιτς 58′), Κούτσι.

Ξάνθη (Κωστένογλου): Λοντίγκιν, Κομεσίδης, Βάλλας, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης (Νάκας 72′), Πλατέλλας (Μαρσελίνιο 62′), Μαρίν, Μάνταλος, Ονουάτσι (Ράνος 78′), Γούτας.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης