Nίκος Χριστοφάκης
Mε το χαμόγελο να είναι… ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της, αφίχθη στην Αθήνα λίγο μετά τις 17.00 στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο, Κατερίνα Στεφανίδη.
Η 26χρονη που κατάφερε να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο άλμα επί κοντώ κατά την άφιξή της στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» επανέλαβε πως ακόμα και σήμερα δεν έχει συνειδητοποιήσει το σπουδαίο επίτευγμά της, έβγαλε την πικρία της για την προβολή που τυγχάνει («ασχολείστε μαζί μας κάθε τέσσερα χρόνια»), ενώ δεν θέλησε να απαντήσει στην Γελένα Ινσιμπάγεβα.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που πετύχαμε το στόχο μας. Έχουμε μερικούς αγώνες μπροστά μας. Τώρα, περιμένουμε τις διακοπές μας, για να ξεκουραστούμε. Δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα. Εμείς, κάναμε ό,τι έπρεπε για την πρώτη θέση, γι’ αυτό είμαστε ικανοποιημένοι.
Εν συνεχεία, είπε: «»Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για τη στήριξή του. Ο σύζυγός μου, με έχει στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια, πριν πάρω το χρυσό μετάλλιο. Με έχει βοηθήσει ψυχολογικά, αγωνιστικά, σε όλα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την βουτιά του, όταν οριστικοποιήθηκε πως πήρα το χρυσό! Νόμιζα πως θα πέσει κάτω. Του το αφιερώνω».
Όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις της Ισινμπάγεβα, δεν θέλησε να πει πολλά πράγματα, παρά μόνο ότι «εγώ κέρδισα, να συζητήσουμε για αθλητικά πράγματα».
Επίσης, για το αν απάντησε στην εφημερίδα “Αυγή”, εξέφρασε την άγνοιά της για την ύπαρξή της, λέγοντας μάλιστα πως δεν την είχε ξανακούσει ποτέ. Μάλιστα, δεν ήξερε αν είναι εφημερίδα ή περιοδικό και τόνισε πως «έκανα μια δήλωση γενικά στους δημοσιογράφους. Δεν την έχω ακούσει ποτέ ξανά αυτό το Μέσο. Έχω κερδίσει μετάλλια και σε πανευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, όμως εσείς ασχολείστε μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια».
Τέλος, ελπίζει το χρυσό της μετάλλιο να φέρει περισσότερα παιδιά στο στίβο και συγκεκριμένα στο άλμα επί κοντώ, το αγώνισμά της, διότι, όπως είπε, όσα πιο πολλά παιδιά ασχοληθούν, τόσα παραπάνω θα είναι και τα μετάλλια για την χώρα μας.
Την Πέμπτη στις 11:40 να φτάσει στην Ελλάδα ο επίσης Χρυσός Ολυμπιονίκης στην 31η Ολυμπιάδα, Λευτέρης Πετρούνιας.
Εν συνεχεία έγινε δεκτή από τον Δήμο Παλλήνης, όπου και μεγάλωσε.