Μετά από πολύωρη συνεδρίαση, το Β’ θερινό τμήμα της Βουλής έκανε δεκτό επί της αρχής το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας, που συμπεριλαμβάνει και τα άρθρα για την «Αγιά-Σοφιά».

Έτσι, η «Ένωση» περιμένει τη δεύτερη -και τελευταία- συνεδρίαση της Ολομέλειας το πρωί της Τετάρτης (10:00), όταν και το πολύ-αναμενόμενο για την ίδια νομοσχέδιο θα τεθεί σε ψηφοφορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια διαδικασία που αναμένεται πλέον με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς στη σημερινή συνεδρίαση αποκαλύφθηκε η πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία στο άρθρο 81 που αφορά αποκλειστικά την «Αγιά-Σοφιά».

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, η ΑΕΚ δεν έχει λόγο ν’ ανησυχεί, αφού από σήμερα διαφάνηκε συναίνεση της πλειοψηφίας στο αίτημα να κατασκευάσει το νέο της γήπεδο.

Με εξαίρεση λοιπόν την Αφροδίτη Θεοπεφτάτου (που δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα άρθρα που αφορούν την ΑΕΚ, αλλά τόνισε ότι το κόμμα θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο), τον Σπύρο Χαλβατζή (που υποστήριξε την κατασκευή του γηπέδου, αλλά με προϋπόθεση να ανήκει στο κράτος) και την Ελένη Φούντα (που άφησε ανοιχτό πάντως το ενδεχόμενο το άρθρο να υπερψηφιστεί από τη ΔΗΜΑΡ), οι υπόλοιποι εισηγητές τάχθηκαν υπέρ της «Αγιά-Σοφιάς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Σενετάκης, τόνισε ότι το γήπεδο θ’ αποφέρει πολλαπλάσια ποιοτικά αποτελέσματα στην οικονομία, ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Γκόγκας, μίλησε με θερμά λόγια για το γήπεδο της ΑΕΚ και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για αντιφατικότητα και μικροπολιτική στάση. Την υπερψήφιση, δε, των άρθρων του γηπέδου προανήγγειλε ο Παύλος Χαϊκάλης, που μίλησε για λογαριασμό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Αξίζει να σημειωθεί η θερμή στάση υπέρ του γηπέδου από τον Άδωνι Γεωργιάδη, που κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για υπεκφυγές και τόνισε ότι θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία. Επίσης, παρομοίασε τη στάση του με αυτή στο γήπεδο του Παναθηναϊκού και χαρακτήρισε κοινωνική ανάγκη το χτίσιμο του γηπέδου με τη χαρακτηριστική ατάκα «σήμερα είμαστε όλοι ΑΕΚ».

Ο βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, από την πλευρά του, χαρακτήρισε «όνειρο ζωής για την ΑΕΚ» το γήπεδο και τόνισε ότι αν η Περιφερειάρχης δεν δώσει το κονδύλι των 20 εκατ. ευρώ και ο Δήμαρχος δε συστρατευτεί, οι ευθύνες θα έχουν ονοματεπώνυμο και διεύθυνση «ΣΥΡΙΖΑ και Κουμουνδούρου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίθετα, τις ενστάσεις τους για το γήπεδο, μεταφέροντας τις θέσεις του πρώτου κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξέφρασαν οι βουλευτές Ελένη Αυλωνίτου, Νίκος Βούτσης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ενδιάμεσα ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, δήλωσε την απορία του «για το μπρος-πίσω του ΣΥΡΙΖΑ» και τόνισε ότι ουδέποτε έλαβε τις τροπολογίες που προαναγγέλθηκαν από το κόμμα.

Θέση υπέρ του γηπέδου εξέφρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, που τόνισε κι εκείνος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έφερε τροπολογίες, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος, που τόνισε μάλιστα ότι σε αντίθεση με τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ που είναι «ORIGINAL», ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι.

Κατά τ’ άλλα θετικός στην κατασκευή της «Αγιά-Σοφιάς» εμφανίστηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ, που έθεσε μάλιστα και τη λύση του δημοψηφίσματος. Κι ενώ ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος επέμεινε στην κρατική ιδιοκτησία του γηπέδου, ο Δημήτρης Αναγνωστάκης μετέφερε την ικανοποίηση της ΔΗΜΑΡ για τα αντισταθμιστικά μέτρα που αφορούν τα στρέμματα του άλσους κι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο υπερψήφισης μετά την τοποθέτηση του Υπουργού την Τετάρτη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης