Τη δραματική κατάσταση που βιώνει η Ιταλία λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού περιέγραψε με δηλώσεις του στο αμερικανικό δίκτυο ESPN ο προπονητής της Αρμάνι Μιλάνο, με θητεία στο τεχνικό τιμ των Λος Άντζελες Λέικερς και των Σαν Αντόνιο Σπερς στο ΝΒΑ, Έτορε Μεσίνα.
Αναφερόμενος στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Ιταλίας, ο έμπειρος τεχνικός δήλωσε: «Αντιμετωπίζουν μία πρωτοφανή κρίση που μοιάζει με κατάσταση πολέμου. Τα κρεβάτια στα δωμάτια έκτακτης ανάγκης των νοσοκομείων δεν φτάνουν και θα πρέπει να φτιάξουμε σκηνές μέσα στα νοσοκομεία όπως στον πόλεμο».
Σε μία χώρα που θρηνεί 1809 νεκρούς από τον κορωνοϊό μέχρι στιγμής, ο Έτορε Μεσίνα μετέφερε το κλίμα από τις δύσκολες ώρες που βιώνουν οι συμπατριώτες του με τα εξής λόγια: «Υπάρχει έντονο αίσθημα ενότητας, έντονο αίσθημα ευγνωμοσύνης και θαυμασμού για τους γιατρούς, τους νοσοκόμους και όλους όσοι δουλεύουν στα νοσοκομεία.
Αντιμετωπίζουν μία πρωτοφανή κρίση που μοιάζει με κατάσταση πολέμου. Τα κρεβάτια στα δωμάτια έκτακτης ανάγκης των νοσοκομείων δεν φτάνουν και θα πρέπει να φτιάξουμε σκηνές μέσα στα νοσοκομεία όπως στον πόλεμο».
Ο προπονητής της Αρμάνι Μιλάνο τόνισε σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού στον ιταλικό σύλλογο: «Είμαστε τυχεροί επειδή έχουμε πολύ καλή οργάνωση στην ομάδα και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, γιατροί και άνθρωποι της ομάδας που προσέχουν τους παίκτες.
Η πόλη, το Μιλάνο είναι πολύ καλά οργανωμένο, μπορείς να παραγγείλεις διαδικτυακά το φαγητό σου, ενώ οι περισσότεροι παίκτες έχουν τις οικογένειές τους εδώ. Κανένας δεν αντιδρά υπερβολικά, όλοι είναι σε καλή κατάσταση, φυσικά βέβαια ο καθένας μας ανησυχεί για το τι θα γίνει. Για το πώς θα αντιμετωπιστεί ο ιός και αν θα βελτιωθεί η κατάσταση αρχικά και έπειτα για το αν θα αρχίσουν τα παιχνίδια της Euroleague ξανά».
Στο τέλος, ερωτηθείς για τον τρόπο που έχουν αντιδράσει οι παίκτες της Αρμάνι Μιλάνο, σχολίασε: «Όπως ξέρετε υπάρχουν αρκετοί παίκτες στην Ευρώπη που ζητούν να γυρίσουν στην πατρίδα τους, αλλά τώρα δεν ξέρουν καν αν είναι καλύτερο να μείνουν ή να γυρίσουν στις ΗΠΑ, γιατί με την έλλειψη πτήσεων υπάρχει μία αβεβαιότητα. Υπήρχε μία γρήγορη αντίδραση στην αρχή, αλλά πλέον όλοι είναι πιο αισιόδοξοι».